Co dál po rodičáku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Učitelka ti nemá co nařizovat.
Jinak se můžeš nahlásit na úřad práce, budeš mít nárok i na podporu nebo na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 To není úplně o tom, že by mi to nařizovala, ale z jakého důvodu to tak máme úplně rozebírat nechci. Spíš jsem jen chtěla nastínit souvislost, proč to mám momentálně složitější a proč to všechno vlastně řeším.
Moc děkuji za radu. Můžu se ještě zeptat? Když bych se tedy nahlásila na úřad práce, je možnost chodit na tu brigádu?
Nevím z jakého důvodu, ale účetní šéfovi na brigádě řekla, že pokud se nahlásím na úřad práce, tak se mnou musí rozvázat DPP.
- Citovat
- Upravit
Tak pokud budes na up, nesmis mit nikde podepsanou dpp. Muzes mit dpc, ale jen do nejake castky, a nedostavas podporu.
Tak hledej puluvazek na 4h, dite ve skolce na pul8, ty do prace a v pul jedny muzes vyzvednout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Euforia Děkuji za vysvětlení! U nás je právě vyzvedávání celkem blbé 11:45-12:00. Navíc školku mám v jiném místě než tam, kde budu hledat práci, takže se vším všudy strávím ještě půl hodiny na přemisťování.
A tím, že nemám žádné hlídání, tak samozřejmě ani nemám nikoho, kdo by mi syna vyzvedával. Proto právě zjišťuji, jak to pořešit.
Kdyby mi vyšla práce, na kterou si dělám ten kurz, bylo by to fajn, protože tam by mi to časově vycházelo, ale jak jsem psala, je ve hvězdách, zda v tu dobu bude někde nějaká nabídka. Jsme malé město a bohužel u nás moc možností není.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Přesně tak, při registraci nesmíš mít DPP. Jen DPC do limitu a nebudeš mít podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Super, moc Vám děkuji za objasnění. To jsem přesně potřebovala vědět.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ty časy určené k vyzvedávání jsou přežitek. Nelze nevydat dítě zákonnému zástupci v kteroukoliv dobu.
Udělala jsem s tím pořádek v dětské skupině dotované městem. Dvakrát týdně si dceru potřebuji vyzvednout v mimo obvyklý čas, aby starší mohla na vzdálenější kroužek. Stačilo k žádosti připojit znalost zákonů a to, že budu volat na mobil, ne zvonit na zvonek. Najednou to šlo. I když před tím byly připomínky ohledně vytírání a mokré podlahy, povrchů.
Dcerka je skoro tříletá, bohužel, k vůli pravděpodobné neurovývojové poruše zatím nemůže do MŠ.
Všechny MŠ u nás už respektují, že rodič si potřebuje dítě vyzvednout cestou z práce, ne vymýšlet extrabuřty k naplnění režimu školky.
Zkus si najít zkrácený úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se nahlasis na tu ZP, tak si klidně muzes nechat tu dpp a dal brigádě pracovat. A jako bonus se nemusis otravovat s UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukej se také na webovky Kauflandu, dost často tam je brigada roznášení letáků. Na 4 hodiny, jeden den v tydnu. Není to zaaadna raketa, ale s dítkem úplně v pohodě zvládnutelné a každá kacka se hodí. Co studuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nahlas se na ZP jako pečující o dítě do 7 let a brigádu neruš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 U nás také není problém občas vyzvednout mimo stanovený čas, ale na pravidelném rázu by se asi moc netvářily.
Možná kdyby byl syn klidné dítě, bylo by to jiné, ale takhle by bohužel narušoval polední klid ostatním dětem, a to by se jim nelíbilo.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Jo, to by pro mě bylo momentálně asi úplně nejlepší řešení. Moc děkuji!
- Citovat
- Upravit
@suzka1 Jsme hodně malé město a Kaufland u nás není. Je sice ve vedlejším městě, ale to už bych měla hodně z ruky.
Já mám právě momentálně úplně skvělou brigádu. Moc mě baví a i časově je super. Šéf právě dost respektuje, že mám malé dítě, a že to mám se školkou a hlídáním tak jak to mám.
Studuji kurz asistenta pedagoga a ráda bych si ještě dodělala vošku na předškolní pedagogiku.
- Citovat
- Upravit
@lucad77 Moc díky za radu! Asi by to pro mě bylo opravdu nejideálnější řešení.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, dokázal by mi prosím někdo poradit?
V lednu mi končí rodičák, syn chodí do školky, maximálně na 4 hodiny denně a dle doporučení paní učitelky to tak ještě nějakou dobu zůstane. Hlídání bohužel nemám, a tak řeším, co po rodičáku dál, protože na 3,5 hodiny mě bohužel nikdo nezaměstná. Tedy alespoň u nás na malém městě ne.
Momentálně si přivydělávám na brigádě a dělám si kurz, který budu dokončovat na konci roku, takže pokud by se naskytla možnost, mohla bych se věnovat profesi, kterou momentálně studuji. Bohužel to, jestli na tuto pozici budou někoho někde v tom daném období hledat, to je ve hvězdách.
A proto bych měla ráda v záloze i jiné řešení. Pokud bych nic nesehnala a ráda bych zůstala alepsoň na té brigádě, kterou mám nyní, jak se to pak řeší s úřady nebo pojišťovnou? Nebo jaké mám prosím možnosti?
Moc děkuji!