Kdy mi přijde výplata, pokud je 15. víkend?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
733
9.11.25 03:00

Výplatní den sobota

Ahoj, chci se zeptat, kdy myslíte, že přijde výplata, když výplatním dnem je 15. a teď to vyjde na sobotu, ale v pondělí je svátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20821
9.11.25 05:04

Nepřijde. Výplatní den je čas, kdy to zaměstnavatel odesílá. A taky jak přesně to máte napsaný ve smlouvě či kolektivní smlouvě. Počítal bych, že peníze bude odesílat první pracovní den po tomto termínu. Ale je možné, že to pošlou v pátek a první pracovní den potom, tak to přijde na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15093
9.11.25 05:54

15. už to musí být na tvém účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15024
9.11.25 06:36

@tabitta Správně by výplata měla přijít na účet v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8291
9.11.25 07:27

Přijde v pátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
9.11.25 07:34
@Cenarius píše: Více

To by ale přišla 18. To doufám ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21466
9.11.25 07:39

My to máme oficiálně ošetřené tak, že přijde nejpozději první pracovní den po výplatním termínu. Reálně to vždy chodí dřív. Tohle budeš mít uvedeno v pracovní smlouvě nebo nějakém vašem interním dokumentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
9.11.25 07:51

V pondělí jsme podepisovala smlouvu a mám tam 15 v měsíci, v případě víkendu svátku tak následující pracovní den. Takže bych počítala spíš že ti to přijde v úterý, pokud to máte stejně a nepošle to zaměstnavatel dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
9.11.25 07:59

Když výplatní termín spadá na víkend, tak by peníze měly přijít poslední pracovní den před tím termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8762
9.11.25 08:12

My máme ve smlouvě taky 15., že je výplatní den, ale reálně se stalo poprvé loni před svátky, že byla výplata přesně 15. odeslána. Běžně to postilají 7.-12. nejpozději. Záleží na mzdové. Má nějaký svůj pořadník zpracování. Má několik škol a školek. Pak záleží na naší účetní, kdy má čas. Loni to zdržel starosta, protože se čekalo na schválení odměn pro ředitele školy a tím se svezl každý. Takže trvalo, než se podklady k odeslání dostaly naší. Zaměstnavatel má ČSOB. Kdo má u nás spřízněnou banku, tak jemu to pípne hned po odeslání na mobilu, že dorazila na účet. Nám to ČS běžně pustí druhý den. Když účetní pošle v pátek odpoledne, kdo máme ČS, tak se připíše v pondělí ráno. Takže by dorazila 18., protože svátek v pondělí. Mám teď první výplatní měsíc Raiffeisenbanku. Tak jsem zvědavá jen na tohle. Jak to bude chodit tam. Přehodila jsem si banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
9.11.25 08:20
@karkarka píše: Více

No, musi… Musi to tam byt do 15 ale az toho dalsiho měsíce, když zamestnavatel nedodrzi byplatni termin psany ve smlouvě, tak se celkem nic nedeje, nemas jak se branit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
9.11.25 08:21
@Kelsey1 píše: Více

No, ale tohle nebude problem ČS, ale toho, jak platbu zada zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
9.11.25 08:24
@tabitta píše: Více

Klidne mize prijit až 18… Ono se dokonce muze stat, ze prijde ještě pozdeji, ano nemelo by se to stavat, ale muze, stalo se mi to i příspěvkové otganizaci. A upřímně, pokud ti posun o víkend a svatek dělá problem, tak je celkem velký finanční problem u tebe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8762
9.11.25 08:34

@j.a.n.i1 Dává okamžitý příkaz. Stávalo se nám to jen u ČS. Jiné banky to kolegům nedělají. Jako o moc nejde. Měla jsem roky ČS na výplatu a různé platby. Raiffeisenbank na odklonění peněz, které nechci odebírat. Tak teď jsem si banky v důležitosti přehodila. Furt bude jedna na platby a jedna na odložení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
9.11.25 08:39
@Kelsey1 píše: Více

Mam CS uz mnoho let a nestalo se to nikdy, okamzity prikaz vzdy přijde okamžitě. Standardní jak kdy, ale častěji až druhy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat