Práce na živnost – rozdílné přístupy k práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nestarala bych se o věci, které ti nepřísluší. Je to věc šéfa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedělal bych nic, to je věc nadřízeného, nebo majitele, nikoli vaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje věc je, že dělám za ně, zatímco jsou oni i v době nepřítomnosti placení. Dělám na ně. Úkoly, které jsou pro nás všechny.
- Citovat
- Upravit
To jste placení na živnost podle hodin co tam sedíte?
Ja běžné si nechávám vyfakturovat vicehodin než skutečně pracuju, třeba než sedím v kanclu.
Jsem placený za návrh řešení a řešení navrhuji resp. přemýšlím o něm i když jedu třeba v MHD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych se sebrala a šla o dvě hodiny dřív domu. Když to tam nikdo nehlídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A proč děláš jejich práci? Ty nemáš svoji agendu, za kterou jsi zodpovědná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaludova píše: Více
Asi tak, pokud je prace pro více lidí, dělám poměrnou část a nazdar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme práci, o kterou se dělíme. Dělá ten, kdo je momentálně u „stroje“. Něco podobného už jsem zažila, když jsem dělala s alkoholičkou. To jsem odmítla a po tu dobu jsem si dovolila oznámit vedení, že vedle ní pracovat nebudu, a odešla jsem.
@Ncc1701_new Možná ano.
- Citovat
- Upravit
Ráda bych předem upozornila vedení, že pokud jsou dva placení mimo, že tedy taky po tu dobu budu mimo. Protože udělat to sice můžu, ale byla bych na tom bita - šéfová protěžuje chlapy. A bylo by to žalovaní, potopení kolegů. Práce mě baví, ale na živnost za takových podmínek je to bída. Nikdo se o nás stran HR nestará, nezajímá, houno z toho.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
HR se o vás nestará, protože nejste zaměstnanci, nejste ani chráněni zákoníkem práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co byste dělali na mém místě? Včera: jeden kolega odešel o dvě hodiny dřív. Druhý kolega přišel o dvě hodiny později. Oba si za ten čas nechají zaplatit 400 až 500 Kč. Dnes: kolegyně, poslední do této party, přijde o dvě hodiny později a nechá si to zaplatit. A to se opakuje. Sedím tu poctivě a myslím, že tyto peníze pak chybějí na celkovém účtu firmy, která by nám díky úsporám mohla zvýšit hodinovou mzdu. Musíme mít živnostenský list a ponechávají nás sami sobě.