Výpověď ze zaměstnání po 30 letech. Životopis a motivační dopis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.11.25 19:23

Výpověď ze zaměstnání, životopis a motivační dopis

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jak napsat životopis a motivační dopis? Ze zaměstnání mě propustili po 30 letech. Dělala jsem celé roky u logistiky. Samozejmě toto musím napsat i do životopisu. Myslíte, že mám nějakou šanci v jiném oboru? Třeba i jako prodavačka…? Přece jenom každý obor je specifický. Holky já se z toho asi zblázním. :,( Koukám po práci, ale nic moc. Děkuji za rady a odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
475
8.11.25 19:32

Dobrý den, akorát jsem před pár dny psala motivační dopis mé mamince. A ejhle na její životopis se ozvali. I přímo na stránkách ÚP je vzor, jak by měl takový motivační dopis vypadat. Určitě ho psát cíleně k dané práci, do které životopis budete posílat. A malá zlehčující rada na závěr, klidně si nechat poradit AI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
8.11.25 19:41
@vílamíla2025 píše: Více

Ahoj! Hele, nezoufej kvůli práci, fakt v tom nejsi sama. Chápu, že po tolika letech je to šok, ale může to být i šance začít něco třeba úplně nového. Když píšeš životopis, prostě napiš, že jsi 30 let dělala logistiku, protože to je pecka zkušenost! Klidně přidej, co jsi tam řešila – organizace, komunikace, zvládání stresu, týmová práce – tohle firmy fakt oceňují i v jiných oborech.​

Motivační dopis napiš tak, jak mluvíš: co tě na práci zaujalo, proč bys chtěla zkusit něco nového, že umíš makat a nebojíš se učení. Třeba: „Po letech v logistice hledám změnu, jsem zvyklá na práci s lidmi i na rychlé řešení problémů, chtěla bych teď zkusit něco jiného.“ S tímhle se v obchodě určitě neztratíš!

A neboj, šanci máš i v jiných oborech. Důležité je ukázat, že se chceš učit novým věcem a že nejsi žádný „začátečník v životě“. Hodně firem bere i lidi bez praxe, hlavně když mají chuť do práce a nebojí se výzev. Klidně koukni na různé kurzy nebo brigády, někdy se začne s málem a najednou je z toho fajn práce.​

Držím ti palce! Pokud budeš potřebovat podpořit nebo jen pokecat, klidně napiš – nejhorší je zůstat na to sama. Svět se nehroutí, nová kapitola právě začíná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.25 19:49

@KarolNedy děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.25 19:50
@lucka588 píše: Více
moc děkuji za radu a podporu. Jsi zlatíčko. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
8.11.25 20:52
@vílamíla2025 píše: Více

no spíš než zlatíčko, je to Al - kdyby sis tam svůj dotaz zadala, dozvíš se to samé, takhle lidi z masa a kostí nepíšou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
9.11.25 08:45

Zkus ai, tedy chatgpt.com nebo copilot dost pomůže. Nahraj tam pozici kam se hlásíš a jaké máš zkušenosti. Já hledala před rokem a půl a dost mi to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat