Jaký je plat začínající zdravotní sestry v čistém?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zdravotní sestry plat
Ahoj, mám tu nějaké zdravotní sestřičky? Kolik tak berete v čistém? A za kolik tak hodin?
Dcera teď nastoupila na 0,5 úvazek a dostala 20 tisíc čistého je to málo/nebo hodně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsem dětská sestra, mám asi 12 let praxe, jsem v 12. platové třídě. Velká nemocnice, úzce specializované pracoviště. Chodím na úvazek 0.8, cca 10, 11 služeb, asi 120-130 hodin/ měsíc.
Beru v čistým asi 40-50.000, záleží na nočních, víkendech, svátcích, odměnách.
Tvůj plat se mi zdá jako adekvátní vzhledem k začátku pracovního poměru a výši úvazku.
Díky za anonym ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jana995 píše: Více
Vseobecna sestra nebo prakticka? Smeny nebo denni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám na dost specifickém místě všeobecnou sestru, mám přibližně 18.000,– půl úvazek, 20h. týdně. Různými „bonusy“ si přijdu na víc, ale smluvně mají u nás všeobecné sestry 36.000-38.000 a specializované pro náš obor 40.000-42.000
- Citovat
- Upravit
Záleží hodiny, víkendy noční svátky. 40-50tis na celý úvazek všeobecné, praktické ne o moc méně
- Citovat
- Upravit
@Cirrus fibratus ano dcera má Vosku všeobecnou, dělá 12 denní, noční měla asi 2 noční, a dva víkendy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana995 píše: Více
Neřeš čistý příjem. Ten má každý individuální. Jediný směrodatný je porovnávání hrubého příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja pracuji v okresní nemocnici, ale dříve jsem dělala ve fakultní. Rozdíl je ten, ze ve fakultce (vetsinou) se plat odvíjí od odpracovaných let. U nás v okresní to tak neni, každá má podle své pozice určeny základní plat, což mam jako praktická kolem 26 tisíc, všeobecná plus minus 30… ale diky nočním, víkendům, svátkům a všem příplatkům jsem se většinou dostala kolem 40. Jelikož tvoje dcera má poloviční úvazek, všechny příplatky jsou zkrácený, za mě se to nevyplatí… takový úvazek je ideální třeba pro nekoho, kdo se vrací po mateřské, ale nevidím duvod, proc si mladá sestřička neda plnej… ono i co se týče praxe, vypocet důchodu atd, proste se to nevyplatí, ale to je samozřejmě každého věc:)
- Citovat
- Upravit
@Anna872 píše: Více
Tak pokud je mlada, tak aby se vubec duchodu dockala az bude v duchodovem veku.
- Citovat
- Upravit
To je za půl úvazku celkem slušné, záleží ale hodně na tom, jestli dělá ve státním nebo soukromém sektoru a jestli má směny. Ve státním bývá kolem 35–40 tisíc čistého za plný úvazek podle praxe, takže to víceméně odpovídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plat se vždy uvádí v hrubém, protože v čistém může mít každý jiné odpočty i při stejné pozici a ohodnocení.
Z hrubé částky si snadno už spocitaš, kolik zrovna tobě vyjde čistého. Jinak jsou i na to na netu kalkulačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit