Práce v MŠ - chůva

Anonymní
13.2.23 12:15

Práce v MŠ - chůva

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu otázku. Mám střední zdravotnickou školu (tedy praktická sestra) zajímalo by mě, zda s touto školou mohu pracovat v mateřské školce jako chůva, a nebo je za potřebí dodělání si potřebného kurzu. Někde jsem četla že je to možné, ale chci si ověřit zda to je pravda či ne. Nějaké zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
13.2.23 12:23

K detem do 3 let je to mozne, ale spise te vezmou do detske skupiny. V mš je to o naplneni vzdelavaciho planu a to uz musi delat pedagog, tam by te mohli vzit jen v pripade ze si doplnis pedagogicke vzdelani, coz neni tak jednoduche. Jde to studiem vš, voš, nebo nadstavby maturitní, ale to nabízí minimum skol. Co se tyce vš je tezke se dostat, zkousi to hodne lidi. Vošky nevim, ale je to obor o ktery je zajem a hodne lidi si v nem snazi doplnit kvalifikaci, takze to neni uplne lehke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
13.2.23 12:37

Informovala bych se u ředitelů v mateřských školách, které jsou kolem vás. U nás je kvalifikovaných učitelek mš nedostatek, tak berou i zdravotní sestry, s tím, že ve třídě je vždy jedna kvalikovaná učitelka s nekvalifikovanou. Ale netuším, co za vzdělání si případně v budoucnu musí doplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
13.2.23 13:24

Do soukromé školky tě vezmou, doplnit si nic nemusíš. Jen nemůžeš být u předškoláků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.2.23 15:29

A nevíte jaký je plat odhadem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie