Práce v MŠ s dítětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
388
11.2.24 10:11

Práce v MŠ s dítětem

Dobrý den.

Je tu někdo, kdo pracuje jako učitelka v MŠ? Mám roční dítě se kterým jsem na rodičáku. Mám SŠ ekonomickou. Zvažuji udělat si dálkově SŠ pedagogickou a jít po rodičáku učit do mateřské školky. Myslím že by mě to bavilo.
Jak to ale chodí, když chcete přihlásit dítě do školky kde si seženete práci? Jde to? Jsme z Kladna. Viděla jsem pracovní nabídky převážně v Praze. Vezmou mi v případě přijetí dítě do školky kde nastoupím?
Jsem s ním sama. Časově by nešlo umístit ho např. v místě bydliště a dojíždět jinam.
Případně poznatky z praxe uvítám. Snad nevadí že už je mi 40+?
Neumím si představit jinak obor kam dál, abych časově zvládala dítě a práci. Samozřejmě částečný úvazek nás neuživí a ohledně hlídání také nic moc.
Děkuji za případné poznatky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37121
11.2.24 10:40

Já bych rekla, ze to bude kontraproduktivní, ve školce se má dítě mimo jiné naučit i samostatnosti, fungovat jinak než doma, navazovat sociální kontakty, řešit různé situace, což by nemohlo, mít tebe porad za zády :nevim: minimálně bys určitě nemohla učit třídu tvého dítěte, asi bych jako rodič ani nechtěla učitelku, co má v kolektivu své dítě, bala bych se, ze mu bude, i když třeba nechtěně, nadrzovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
11.2.24 10:52

My jsme velká školka a všechny jsme tam měly děti. Jedna dokonce přímo ve své třídě, nebyl s tím problém.
Ale asi záleží na dítěti, jestli je to mamánek co bude mít zájem ti neustále viset na krku.
Moje dítě bylo v jiné skupině, takže jsme na sebe maximálně mávli na chodbě, ale během oběda a pobytu venku jsme se nepotkávali.
Když zrovna ano, tak mělo tendence za mnou někdy víc a někdy mín chodit, nebo volat ať se kouknu-ale nic strašného, s dětmi bylo radši..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21984
11.2.24 11:00
@Tyna17 píše:
Dobrý den.Je tu někdo, kdo pracuje jako učitelka v MŠ? Mám roční dítě se kterým jsem na rodičáku. Mám SŠ ekonomickou. Zvažuji udělat si dálkově SŠ pedagogickou a jít po rodičáku učit do mateřské školky. Myslím že by mě to bavilo.
Jak to ale chodí, když chcete přihlásit dítě do školky kde si seženete práci? Jde to? Jsme z Kladna. Viděla jsem pracovní nabídky převážně v Praze. Vezmou mi v případě přijetí dítě do školky kde nastoupím?
Jsem s ním sama. Časově by nešlo umístit ho např. v místě bydliště a dojíždět jinam.
Případně poznatky z praxe uvítám. Snad nevadí že už je mi 40+?
Neumím si představit jinak obor kam dál, abych časově zvládala dítě a práci. Samozřejmě částečný úvazek nás neuživí a ohledně hlídání také nic moc.
Děkuji za případné poznatky. :)

Samozřejmě, že to jde – ale dítě musí splňovat kritéria pro přijetí.

Jinak řečeno – pokud by např. z kapacitních důvodů nabrali pouze předškoláky, určitě nepřijmou tvoje tříleté jen proto, že tam učíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8624
11.2.24 11:00

Nedělala bych to. Zkušenosti s tím mám dvě, v obou případech je to hrůza. Uč aspoň v jiné třídě, ideálně v jiné školce. A kde hledají učitelky teď, je úplně jedno, vzhledem k tomu, zes ještě ani nezačala studovat.. začni, studuj, dostuduj, a pak teprve řeš to, co řešíš teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.2.24 11:02

U nás by ti ho nevzali, odmítají i spadove děti kvůli přetlaku. Ale školu bych si udělala, pokud to zvládneš. Dalsi vzdělání je vždy plus a nikdo nevi, jaká bude situace za par let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.2.24 11:02

Záleží na tvé povaze a na povaze dítěte. Jestli nebudeš mít tendenci, když se něco semele. Tak reagovat hystericky ve prospěch svého dítěte.
Jeden školní rok jsem měla ve školce všechny tři naše děti. Jak je máme blízko po sobě. Ale nechodila jsem do jejich tříd. Jak jsme se ráno rozloučili v šatně, tak jsem si je po práci vyzvedla. Všechny tři své děti potkávám ve škole. Pracovně jsem dva mladší měla i v družině.
Jim to nevadilo. Občas i teď přijdou pomoc chystat hru nebo něco.
Mám kolegyni, která učila všech svých pět dětí ve škole. To je úplně jiný level. Ona je takový profesionál, že opravdu dokáže oddělit matka a učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
11.2.24 11:07

V našem kraji práce rodiče v daném zarizeni jako kritérium není. Takže záleží především na bydlišti a veku. Pak ti dítě přijmou.
Ja sama první rok vozidla dceru do jiné školky než jsem pracovala. Ano, často jsem si ji do své školky brala, ale neoficialne.
Jinak mít dítě na své tride urcite jde, ale ma to mnoho nevýhod. Bylo mi to dost nepříjemné, byla jsem na malou dost přísná, ona víc zlobila například při spani atd.
Jinak práce je to hezka, ale v období, kdy mas stejně staré děti jako které ucis, je to lehce na nervy.

• Citovat
  • Upravit
74219
11.2.24 11:11

A nepřijde mi moc šťastné, že uvažuješ o práci ve školce, ale jediný důvod je, že nevíš, kde se zaparkovat po dítěti. To nemusí být úplně šťastná volba. Pokud opravdu chceš. Tak teď musíš podat přihlášku. Ale je to nejisté. Obrataň i Humpolec, Zlín jsou vždycky plné. Mají dávno rozebraná místa. Kamarádka teď dává Obrataň i Humpolec. Že loni to nevyšlo. Pojistila bych si, že bych dala přihlášky na VŠ nebo možná i na VOŠ daného oboru. A uvidíš, kde se dostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 11:38

Záleží na dítěti a velikosti školky. Pokud budeš učit v jedné třídě a dítě bude jinde, tak to je OK. Pokud zvládneš přístup kolegyň.
Učím na ZŠ a je pro mě horší to, že tam mám dítě, protože kolegyni se hůř říká, že ti vadí to a to. Plus část kolegyň k učitelským dětem přistupuje přísněji a čast naopak.
Mám porovnání, jedno dítě už je jinde. Dítě to vnímá lépe a já komunikaci s učitelkami taky.

Zjistila bych si, jak to je se vzděláním. U nás do MŠ už SŠ nestačí a chtějí buď VOŠ nebo VS.

• Citovat
  • Upravit
140225
11.2.24 11:52

U sebe ve školce jsem děti nikdy neměla, ani bych to nechtěla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
11.2.24 12:12

Zrovna k nám do školky nastoupila nová paní učitelka i se svým 2,5 letym synem. Dlouho sháněli učitelku a nakonec se takto domluvili. Měla podmínku, že ji vezmou i se synem (má ho přímo ve třídě) a nebyl problém, takže záleží na domluvě a situaci.. jen je to pro ni opravdu náročné a malý se od ní moc nehne.. :roll: Taky od září má co 14 dní buď nemocenskou nebo paragraf, protože buď marodí ona nebo syn.. takže je potřeba i s tímto počítat, že budeš věčně jen na části platu, aspoň ze začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2369
11.2.24 12:20

Ohledně té školky nevím, ale co se týče práce pro samoživitelku se školkovým dítětem, rozhodně doporučuju hledat něco, co se dá dělat z domova. Velmi pravděpodobně budete oba neustále nemocní a stejně bys nikam dojíždět nemohla. Z domova se dá aspoň nějak pracovat i nemocná a s dítětem (dlouhodobá vlastní zkušenost) a neuteče ti tolik výdělek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
11.2.24 12:58

@annali i toto zvažuji. Máš zkušenost v jakém oboru se dá takto pracovat? Chci si doplnit vzdělání dokud jsem doma. Zvažovala jsem i mzdovou účetní. Práce s dětmi by mě bavila ale člověk musí hlavně uživit dítě a sebe. Jen se bojím že bych to nezvládla. To je tak jediné co jsem našla v nabídkách na Home Office. Když vynechám nějaké volání, prodávání po telefonu..to pro mě opravdu není.
Děkuji všem za postřehy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.2.24 13:27

No a z platu ucitelky vás uzivíš? Je to tabulkový plat. Budeš každou chvíli na OCR, aspoň ze začátku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat