Práce v oboru speciální pedagogika
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj…bohuzel neodpovim na tve otazky, ale jsem matka “specialniho” ditete. musim rict, ze dekuji vsem kdo si tohle narocne povolani vybrali.
jdete prosim do toho. je vas potreba. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hele znovu bych do toho asi nešla. Bylo to pět let studia a nakonec jsem dělala vychovatelku za minimální mzdu.
byt za to víc peněz tak je to práce snů.
Pozic je málo, takže pak člověk konci jako asistent pedagoga atd. Ale pokud máš štěstí a dostaneš se na dobrou pozici tak máš zase na xx let vystaráno.
Záleží který obor myslíš, třeba logopedie je zase celkem perspektivní s možností otevření vlastní praxe.
- Citovat
- Upravit
Tak já pracuji na základce jako spec. ped. Spokojená jsem moc, vyhovuje mně práce papírová v kombinaci s prací s dětmi. Dělám třeba IVP na celý rok pro děti se spec. potřebami, jednám s poradnou, SPC, chodím do tříd, dělám reedukace, orientační diagnostiku, mám pod sebou asistentky, starám se o výkaznictví - peníze, s někým píšu diktáty - je toho moc. A vlastně jaký si to udělám, takový to mám, což je bezva. Pracovní doba taky fajn, peníze pro mě ředitel vždy nějak sežene, ale teď jsem placená z projektu, takže víc než dobrý. Někdy problémy samozřejmě jsou, ale to asi všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Speciální pedagogika je dost rozsáhlá. Pracovala jsem jako asistent pedagoga před 10 lety, půl úvazku, málo peněz. Pak jako sociální pracovník pro zrak. postižené - práce celkem zajímavá, peníze horší než předtím. Teď jako učitelka ve speciální škole, práce s dětmi dobrá, ale moc papírování, spoustu příprav na vyučování-učila jsem snad všechny předměty kromě čj, peníze na ženskou dobré, i když manžel má SŠ a má vyšší plat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za vaše postřehy a zkušenosti .. snad se ještě někdo další připojí a poradí, či se pochlubí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit