Práce v oboru speciální pedagogika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
880
13.11.18 11:20

Ahoj…bohuzel neodpovim na tve otazky, ale jsem matka “specialniho” ditete. musim rict, ze dekuji vsem kdo si tohle narocne povolani vybrali. :hug: jdete prosim do toho. je vas potreba. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.11.18 11:21

Hele znovu bych do toho asi nešla. Bylo to pět let studia a nakonec jsem dělala vychovatelku za minimální mzdu. :mrgreen: byt za to víc peněz tak je to práce snů.
Pozic je málo, takže pak člověk konci jako asistent pedagoga atd. Ale pokud máš štěstí a dostaneš se na dobrou pozici tak máš zase na xx let vystaráno.

Záleží který obor myslíš, třeba logopedie je zase celkem perspektivní s možností otevření vlastní praxe.

• Citovat
  • Upravit
225
13.11.18 11:43

Tak já pracuji na základce jako spec. ped. Spokojená jsem moc, vyhovuje mně práce papírová v kombinaci s prací s dětmi. Dělám třeba IVP na celý rok pro děti se spec. potřebami, jednám s poradnou, SPC, chodím do tříd, dělám reedukace, orientační diagnostiku, mám pod sebou asistentky, starám se o výkaznictví - peníze, s někým píšu diktáty - je toho moc. A vlastně jaký si to udělám, takový to mám, což je bezva. Pracovní doba taky fajn, peníze pro mě ředitel vždy nějak sežene, ale teď jsem placená z projektu, takže víc než dobrý. Někdy problémy samozřejmě jsou, ale to asi všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
13.11.18 12:27

Speciální pedagogika je dost rozsáhlá. Pracovala jsem jako asistent pedagoga před 10 lety, půl úvazku, málo peněz. Pak jako sociální pracovník pro zrak. postižené - práce celkem zajímavá, peníze horší než předtím. Teď jako učitelka ve speciální škole, práce s dětmi dobrá, ale moc papírování, spoustu příprav na vyučování-učila jsem snad všechny předměty kromě čj, peníze na ženskou dobré, i když manžel má SŠ a má vyšší plat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.11.18 09:42

Děkuju za vaše postřehy a zkušenosti .. snad se ještě někdo další připojí a poradí, či se pochlubí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat