Práce v sociálním oboru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak muzete zkusit ruzne neziskovky. Tam byva prace vselijaka i ta uplne obycejna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Cenarius píše:
Tak muzete zkusit ruzne neziskovky. Tam byva prace vselijaka i ta uplne obycejna.
Já bych právě potřebovala něco na osmičky. Kvůli dětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějaká organizace (škola, stacionář) starající se o lidi s mentálním postižením. Pracovní doba záleží na zaměstnavateli a typu služeb, které poskytuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na štěstí a na zaměstnavateli. Kazdeho, koho znám a ma jen kurz, tak dělá bud práci fyzicky náročnou(pecovatel přímé péče) v různých zařízeních nebo v neziskovkach s nepravidelnou pracovní dobou, navstevy u klientů, odpoledne i večer. Na kvalifikovanejsi pozice s pravidelnou pracovní dobou není v dnešní době problem dosadit absolventy bakalarskych oborů nebo VOS, je jich dost. Nezbývá nez rozeslat zivotopisy a doufat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju, snad se poštěstí. Dělám v domově pro seniory ale bohužel máme dvanáctky. A osmičky nejdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka dělá v denním stacionáři pro zdravotně postižené. Dělá do 15 hodin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ten stacionář. Nebo nějaký pečovatelák, kdysi jsem se chtěla do jednoho dostat, dělalo se tam jenom na ranní.
Já dělám v ústavu s ment. postiženýma a ranní osmičky mám. Ale pracuju tam x let, dělala jsem i dvanáctky, ale když jsem zůstala sama s dětma, povolili mi osmičky. Ale kdybych se tam hlásila jako zájemce s tím, že chci jenom ranní, tak by mě nevzali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DOZP, DPS, DZR… JE TOHO hodně zaměstnavatele chtějí většinou maturu. To ale neznamená, že je daný pracovník funkční.
- Citovat
- Upravit
@Jana206 píše:
Záleží na štěstí a na zaměstnavateli. Kazdeho, koho znám a ma jen kurz, tak dělá bud práci fyzicky náročnou(pecovatel přímé péče) v různých zařízeních nebo v neziskovkach s nepravidelnou pracovní dobou, navstevy u klientů, odpoledne i večer. Na kvalifikovanejsi pozice s pravidelnou pracovní dobou není v dnešní době problem dosadit absolventy bakalarskych oborů nebo VOS, je jich dost. Nezbývá nez rozeslat zivotopisy a doufat.
O tom bycho docela polemizovala. V sociální oblastni je všeobecně nedostatek kvalifikovaných lidí. Myšleno tím na pozici sociálních pracovníků, kteří splňují vzdělání dle zákona č. 108/2006 Sb. Stačí sledovat různá výběrová řízení, kdy různé obecní úřady obcí s rozšířeřenou či přenesenou působností a neziskový sektor hledají sociální pracovníky. Často jsou výběrová řízení vypisována opakovaně a i tak se do nich nikdo nepřihlásí. Nevím, zda je tak málo obsolventů těchto oborů a nebo je to spíše vina mizerného finančího ohodnocení. Přikláním se k tomu druhému. Náročná práce za málo peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit