Práce v zahraničí s dítětem

960
6.10.16 10:08

No nevím nevím holka jestli víš do čeho jdeš, život v cizině není sranda ani pro ty co tam mají stabilní zaměstnáni. Byla jsem s manželem OK v Texasu, pak rok ve Francii a de facto vše nám zařizování firma včetně školky a nebylo to občas jednoduché i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1459
6.10.16 10:21

Ty chceš vycestovat do zahraničí s ročním dítětem a nemáš tam nic zajištěno? Máš tam přátele? Nebo máš dost peněz do začátku? Upozorňuju Tě, že není nejlepší doba na stěhování do zahraničí. Zvlášť ne Anglie a Francie. Mají tam plné zuby migrantů, a jsou dost nevraživí k cizincům celkově. Kamarád se po deseti letech vrací z Anglie, že už se tam necítí bezpečně za momentální situace. Máš představu, co bys tam chtěla dělat, ještě když neumíš jazyk pořádně? Já bych do žádné nejistoty s ročním dítětem v žádném případě nejela. Rozmysli si to pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.10.16 10:32
@Pff… píše:
Už dlouho si hraju s myšlenkou vycestovat za prací do ciziny. Anglie, Francie apod. Chci si zlepšit jazyk (co jsem na mateřský, hodně jsem toho zapomněla). Mám ročního synka a samozřejmě bych jela s ním. Jen nevím, co s malým. Jaký systém maji v cizích zemí. Vím jen to, že tři roky jako v ČR doma nejsou. Na druhou stranu: když tu byl totáč, emigrovalo do zahraničí plno lidí. Děti neděti (emigrovat nechci) a taky to s dětmi nějak dali. Máte někdo zkušenosti?

Myslím, že to vidíš jako Hurvínek válku. :think:
Máš pocit, že jsou ekonomiční migranti nějak vítaní?

Když lidé za totáče emigrovali, museli taky do těch táborů, jako migranti dneska. To se tě jako občanky EU netýká, to je jasné. Ale přesto si uvědom, že mísťáci nejsou nadšení z cizincům, co jsou za lepším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
6.10.16 10:35

V těchle zemích mají migrantů (rozuměj Čechů, Poláků, Slováku…) plné zuby, pokud nejsi super profík v nějakém extra oboru, tak si to představuješ jako hurvínek válku. Znám spousty lidí, kteří v zahraničí žijí třeba 10 let, pracují, jsou schopni a stejně se vrací založit rodinu sem, protože tam necítí jistotu a bezpečí.
Nějak vynecháváš otce dítěte, nemůžeš dítě odtahnout za hranice bez jeho souhlasu, jen tak mimochodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
6.10.16 10:43

@Pff… Tak zrovna dostat se do Ameriky je strašně jednoduchý :roll: to jsem si zrovna vyzkoušela na vlastní kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.10.16 10:43
@Pff… píše:
Sama na dítě nejsem. Mám manžela. Příbuzné mám ve Švýcarsku (emigrovali tam a založili si velice prosperující penzion). Takže tam by nás zaměstnat mohli. Dále pak v USA znám jednu milou rodinu američanů, u které jsem v USA půl roku pobývala. Chlapík je šéfem vydavatelství komiksů a jeho žena spisovatelka a scénáristka. Takže pár známých mám. Nejela bych úplně na blint

Pokud pojedeš za konkrétní pracovní nabídkou, dává to větší smysl. Ale pokud máš příbuzné ve Švýcarsku, zeptej se na podmínky spíš jich.

Do USA nelze jen tak odjet a pracovat tam, musíš si vyřídit pracovní vízum, které dávají tak možná doktorům, inženýrům atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
6.10.16 10:51

Můžu se zeptat, kolik je Ti let? Jsi opravdu velmi naivní. To, že znáš velmi milou rodinu, u které jsi půl roku pobývala, je sice hezké, ale! Oni souhlasí s Tvým plánem přijet a pomoct Ti v začátku, popř. ubytovat Tebe, manžela a dítě, zaměstnat vás oba a starat se Vám o dítě? Kam dáš dítě? A Ti příbuzní ve Švýcarsku? Také s tím souhlasí? Umíš místní jazyk? Ve Švýcarsku je velice finančně náročné žít. Máš opravdu málo informací a žádné jistoty. Kdybys byla sama s manželem, tak neřeknu, ale riskovat s takhle malým dítětem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.10.16 10:53

Ve Švýcarsku je třeba povolení k pobytu a práci. Náročnost kanton od kantonu, ale jednoduché to není hlavně Ženeva Lausanne. Jesle mega drahé. Děti do nich ale chodí od půl roku, takže realizovatelné. Spíš problém s pracovním povolením, skutečně žádná sranda. Papírování s imigračním horor, ale dá se to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
6.10.16 10:54

Manžel nepracuje v ČR? Pokud ano, je ochoten opustit zaměstnání a odjet do neznáma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
6.10.16 11:17

Bydlím v zahraničí. První si ujasnit co chceš dělat a kam jít. Proč do Francie, když neumíš francouzsky? Ano, dá se fungovat ve většině zemí jen s angličtinou. Lepší angličtinou, kdy se domluvis u doktora (s dítětem dost podstatné). Na vyplacení dávek a být s dítětem doma zapomeň, pokud si to nemůžeš dovolit. Školky drahé a někde je dost problém sehnat místo. Většinou se stěhuje za konkrétní pracovní nabídkou a ne na blind, to leda za svobodna. Na nějaké podřadné práce zapomeň s dítětem, budete dřít bídu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
6.10.16 11:23
@Pff… píše:
@LennyL1Je to vše ve fázi plánování. Až kdybychom se na 200% rozhodli, zjištovala bych si víc informací. Zde jsem se jen chtěla zeptat na zkušenosti rodičů, kteří měli tu odvahu a odjeli s dětmi pryč. A jestli by nás příbuzní přijali? Ve Švýcarsku zcela určitě. V USA nevím, ještě jsem se jich neptala

a nepřijde ti divný napřed se rozhodovat a pak zjišťovat informace? Snad by to mělo být naopak ne? Napřed si zjistit co nejvíc info, a pak se podle toho rozhodnou jestli fakt chcete nebo ne. Jinak když neumíš jazyk tak se těžko někde uchytneš. No jinak pokud chceš do USA tak hodně štěstí teda, ono to nefunguje jen tak že našetříš na letenku a hurá do Ameriky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
6.10.16 11:26

Ptas se co s malym. No musel by asi do skolky (jesli), ktere jsou v zahranici silene drahe. Materska/rodicovska jinde 3 roky neni, a stejne ti nikdo nic neda, protoze v zahranici nemas odpracovano a protoze ji nemuzes brat ve 2 zemich. Porad budes brat tu ceskou ne? Takze teoreticky muzes zit v zahranici, byt s malym doma, a nechat si posilat penize z CR ale to te v cizine neuzivi. Takze skolka nebo chuva. Ale nejdrive to chce poradne placenou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
6.10.16 11:29

@Pff… Na známé nesazej, pokud to není přímá rodina. Možná ti něco pomůžou, ale spíš ne. Taky se připrav na enormní finanční náročnost se stěhováním a zařízením nového bydlení, většinou je první rok nejhorší. Taky že budeš odkázána sama na sebe a partnera, žádné babičky, hlídání, kamarádi. Co si sama nevybehas nebudeš mít. My Teda zatím většinou fungujeme v angličtině, ale manžel ji má v práci, v jeho oboru je všude nehledě na zemi kde jsme. Na začátku milion papírů, nikdo ti nic nedá zadarmo, hodně drahé služby oproti čecham. Ale jen do toho, jen nevím v jakém pracujete oboru, ale pokud se to finančně opravdu nevyplatí a nejste trochu do světa, tak se budete akorát trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
6.10.16 11:31

@Pff… My měli dite ve firem si skolce což byla ta nej varianta, ale jak říkám i tak je aklimatizace dost náročná teď jsme v ČR a manžel chce opět do USA na rok, ale máme ještě další dite, no nevím nevím bez práce a bych tam nejela…na nas byli všichni moc mili, ale manžela tam chtěli takže jsme nebyli klasičtí imigranti, kteří jim berou praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
6.10.16 11:31

@hani28 ne, český rodičák pokud bude v zahraničí fakt mít nebude. A taky ji nikdo nedá zdravotní pojištění, pokud nebude pracovat.

Příspěvek upraven 06.10.16 v 11:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect