Kancelářská práce - vracím se do ČR

5403
15.5.18 06:01

Prace/ vracim se do Cr.

Ahoj,

jen sonduju rady a nazory.
Po asi 15ti letech se vracim do Cr.
Jsem vyucena prodavack, po vyuceni je delala v Praze v resrtauraci a pak v kanclu pak UK - poledni vedla jsem kantynu jako živnostník a pak Finsko- kancelarske pace, administrativa.. v soucasne dobe mam zivnost, bui v Cr. pokracovat, nevim ale zda se darit bude.
Mam zhruba 25tis, pres sezonu snad vic. Budeme na Vysocine v male vesnici. 2 male děti, dojizdet bych musela asi 20min do mesta.
Jde mi o to, zda se mam hnat do prace, hledat v podstate za stejne penize, asi i min kdyz vlastne nemam stredni. Nebo se da v dnesni obe najit i bez stredni se zkusenostmi a jazykem.
Hledat bych chtela kancelarskou praci.
Delam ted pro firmy asistenci - hledam ubytování, fakturace, zprostředkuji praci za provizi a bavi me to. Ale ta střední me pekne drasa. Asi pred 4mi roky jsem ji delala dalkove, nechala ji po 3/4 r, vlezlo do toho moc veci.
Sla bych i do účetnictví, jenze je to tak obsahle a kurz nestaci.
Poradte.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2909
15.5.18 07:01

@Olcatko nechci Ti brat iluze. Na administrativni praci se v drtive vetsine pozaduje stredoskolske vzdelani. Nekdy dokonce VS. Ale ty mas praxi, mluvis ciz. jazykem…budes muset hledat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
15.5.18 07:10

Ta střední by byla potřeba :think: co třeba nějaké překlady? Jestli umíš finsky, takových lidí bude jako šafránu. Jenom trochu zapracuj na písemném projevu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
15.5.18 07:13

Mas praxi a jazyky. Sice vsude pozaduji stredni, ale ja bych to proste zkusila i tak. Ja mam treba v cv vzdelani az na konci. Stejne kazdeho zajima v prvni rade praxe. A skolu si urcite dodelej, uz kvuli sobe. To das.

• Citovat
  • Upravit
12895
15.5.18 07:21

Kancelářskou práci na Vysočině?
Tam dělají ve výrobě holky s vysokou, dvěma jazyky a zkušeností v cizině. A ještě pod 15 hrubého.
Vítej v ČR a realitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
15.5.18 08:10

Kancelářskou práci s učilištěm tady fakt neseženeš, a jestli budete na vesnici tak nepočtej že vůbec seženeš práci která by byla slušně placená budeš ráda za pár korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12576
15.5.18 10:07
@Olcatko píše:
Ahoj,jen sonduju rady a nazory.
Po asi 15ti letech se vracim do Cr.
Jsem vyucena prodavack, po vyuceni je delala v Praze v resrtauraci a pak v kanclu pak UK - poledni vedla jsem kantynu jako živnostník a pak Finsko- kancelarske pace, administrativa.. v soucasne dobe mam zivnost, bui v Cr. pokracovat, nevim ale zda se darit bude.
Mam zhruba 25tis, pres sezonu snad vic. Budeme na Vysocine v male vesnici. 2 male děti, dojizdet bych musela asi 20min do mesta.
Jde mi o to, zda se mam hnat do prace, hledat v podstate za stejne penize, asi i min kdyz vlastne nemam stredni. Nebo se da v dnesni obe najit i bez stredni se zkusenostmi a jazykem.
Hledat bych chtela kancelarskou praci.
Delam ted pro firmy asistenci - hledam ubytování, fakturace, zprostředkuji praci za provizi a bavi me to. Ale ta střední me pekne drasa. Asi pred 4mi roky jsem ji delala dalkove, nechala ji po 3/4 r, vlezlo do toho moc veci.
Sla bych i do účetnictví, jenze je to tak obsahle a kurz nestaci.
Poradte.
Dekuji

Myslím, že už jsi jednu diskuzi zakládala a tam jsi psala, že jsi dělala i pokojskou či provozní v hotelu..do toho bych být tebou šla, tam se hledá stále a platy tam nejsou tak špatné..ale kancelářinu bez ss neseženeš, maxim nějakou recepční nebo podatelnu, ale za čirou almužnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
15.5.18 10:10

@Hannah345 skladba vet a pravopis - toho jsem si vedoma, uz jsem moc pohodlná. Finsky neumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
15.5.18 10:14

Ano, už jsem se jednou vracela a zas jsme pobyt ve Finsku prodlouzili.
Ted uz definitivně.
Zatim zrejme ponecham zivnost, budu si smrdlat to sve a zkusim skolu.
Hodne mi vadi, ze stredni nemam. Nechce se mi ale sprtat veci zas z dejin povinna cetba. Z toho mam husinu.
Pokojskou ne, na Vysocine moc vyber nebude a abych vzala a neco vedla, na ted je to dost velkej zavazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 10:22

Tak to me taky zajima chci se do ceska vratit po 16letech jsem svobodna a bezdetna a mam hodne praxe jako pokojska prace ve skladu atd no nevim brala bych na zacatek jakoukoliv praci just jenom vim ze v severnich cechach je dost prace tak se snad neco najde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.5.18 12:27

No, obávám se, že to nebudete mít úplně nejednoduší - respektive vlastní podnikání bude snazší, než snaha získat místo, na které máte příliš zkušeností, ale ne ten správný papír.

Provozní v gastro/ubytovacím zařízení, zejména pokud byste uměla německy je asi správá cesta- tam papír není potřeba, praxe, ochota makat a schopnost komunikovat s lidma jo. A spolehlivejch provozních je vždycky nedostatek. Zejména pokud si k tomu doplníte třeba nějaký kurz on-line marketingu, zejména spíš zahrančiní. V ČR to málokdo nabízí rozumné a pokud budoucímu zaměstnavateli nějakého wellnes/penzionu/hotelu na vysočině nabídnete, že zvládnete on-line makretingovou kampaň na německé/holandské turisty, tak jako dost zabodujete.

Maturitu si to chce dodělat, jakkoliv je teď ta státní fakt opruz, v ČR se na to holt dá.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
15.5.18 12:30

@Olcatko Velmi podobnou diskuzi jsem od tebe už zde nedávno četla. Ale pamatuji si, že tam byl problém se vzděláním. I bez něj jsi měla dost vysoké nároky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
15.5.18 22:23

@Ou dekuji.
Anglicky umim lepe nez nemecky, ale zvladam. Zivnost mam z casti zamerenou na ubytovani v Německu.
Nebojim se makat, umim to, ale uz se mi nechce.
Do te stredni skoly půjdu, zivnost si nechám, 2 roky.. me trefi.
On-line marketing, podivam se na to.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
16.5.18 10:45

@Olcatko Ahoj, já se obávám, že to vzdělání bude problém. Maturita bývá minimální požadavek pro kancelářskou práci a vesměs tam, kde jsem pracovala já, nebo kamarádky, bývala vyžadována i VŠ. Zároveň, i když se to nezdá, opravdu dobře umí anglicky nebo německy málokdo. I holkám co se učily roky jsem musela občas opravovat emaily nebo to za ně rovnou napsat, když šlo o něco složitého. Zahraniční praxe je velký bonus. Být tebou, já bych asi zkusila ty hotely. Případně to bude chtít velkou dávku štěstí, abys došla k pohovoru a přesvědčila dotyčného, že se mu opravdu hodně líbíš a on tě i přesto chtěl zaměstnat. Možná bych úplně vyškrtla kolonku vzdělání z CV a nechala tam jazyky atd. Střední škola je dnes taková samozřejmost, že by se teoreticky nemuseli zeptat.

• Citovat
  • Upravit
270
16.5.18 10:53

@Lalelale Já bych s tím vynecháním SŠ radši nemlžila. V životopisu se nemá lhát. Stejně by se na to později přišlo. Navíc, kdyby šlo o práci na úřadě - tak tam se podle školy dávají tabulkové platy. Vyžadovali by potvrzení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat