Práce vrchní sestry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.12.14 21:30

práce vrchní sestry

Zensky potrebuji poradit

Je tu mezi nama nejaka vrchni sestra

Delam konkurz na vrchni sestru a zajimalo by me par veci

Jak moc je potreba manazerske jednání v cem ho uplatnite

Co pro vas bylo nejtezsi po nastupu do funkce

Kdo zaucuje vrchni sestru po nastupu kdyz oddeleni vrchni momentalne nema

Jakou vhodnou skolu bych ev.mela vystudovat, i kdybych pozici nedostala, stejne bych rada vystudovala nejaky titul abych pozdeji na konkurzu na tuto pozici uspela
Jak vypada běžný den vrchni sestry
Dekuji za zachovani anonymity, konkurz delam bez vedomi okolo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1057
8.12.14 21:51

Ja vrchni nejsem, ale kamaradka se vrchni stala.byla i na stejnem odd.co ja :) takze, musela mit vysokou skolu-on uz je na to zakon, tabulky. nejtezsi pro ni pry bylo jednani s lekari, stanicnimi sestry. vrchni musi byt prej hlavne sekretarka a treba ve fakultnich nemocnicich hlida smernice atd. zaucovani nevim :nevim: bezny den moc nevim, muzu se zeptat, ale je o prace na ranni, takze celkem fajn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
8.12.14 22:41

Myslím, že bez minimálně bakalářského titulu se o takovou pozici ani hlásit nedá… dle zákona. Jinak je to prostě papírování a čím větší špitál a oddělení, tím víc :-( Řešení persování problematiky, hospodaření, akreditací, auditů, standardů… s prací sestry už to má společného pramálo - je to opravdu spíš manažerská a kancelářská práce. Já sice titul mám, ale ambice se zahrabat v kanclu ne.-) mám ráda práci u lidí, tu akčnost… když už vedoucí pozici, tak staniční, abych pořád mohla být aspoŃ částečně v kontaktu s praxí a lidmi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.14 22:49

ZAKLADATELKA
Je to specificke oddeleni na kterem mam pozadovanou praxi
Myslim, ze na jsem cetla na stranckach ministerstva, ze se pri vyberovem rizeni ma koukat na praxi a zkusenosti a nesmi se limitovat titulem
Mam pozadovany arip
Je to pro me vyhodna pozice a nabidka co se tyce blizkosti zaměstnání a hlavne me by ta pozice bavila :-) a vzdy jsem to mela za svůj cíl
Uvidime co bude nebude
Nejvice mam asi strach z tech auditů a vytváření smernic, ale pochybuju, ze bych hned mela delat nejake smernice v zajetem oddeleni a hlavne to snad dela hlavni sestra
jednani s lidma tim, ze nikoho neznam by snad nebyl problem
No jsme zvedava na ten pohovor, doufam, ze me nebudou zkouset :-)
Ja v zivote zadny pohovor nedělala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.14 22:50

Zakladatelka

Je to mala nemocnice

• Citovat
  • Upravit
1497
9.12.14 00:02

Vrchni nejsem :kytka:
u nas ma vrchni titul mgr, dodelavala si pri praci (ale mozna i bc by uznali), kdyz jsme byli bez vrchni, par mesicu, nova se zaucila pak sama :jazyk:
jsme mala okresni nemocnice a bez titulu by ses dostala jen v urcitem veku, nad 45 a s tlacenkou ;-). a to jeste kdo vi jestli
nicmene ja bych to delat nechtela, ale na to se nikdo neptal 8). priprav se na praci spis manazerskou, kdy budes resit stiznosti lekaru, sester, pribuznyćh, smernice u nas vymysli take vrchni ;-), pise sluzby, objednava a je tam od rana do vecera, pred auditem i vikendy :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
9.12.14 00:04

Jo a z odborne prace nedela lautr nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.12.14 00:09
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKA
Je to specificke oddeleni na kterem mam pozadovanou praxi
Myslim, ze na jsem cetla na stranckach ministerstva, ze se pri vyberovem rizeni ma koukat na praxi a zkusenosti a nesmi se limitovat titulem
Mam pozadovany arip
Je to pro me vyhodna pozice a nabidka co se tyce blizkosti zaměstnání a hlavne me by ta pozice bavila :-) a vzdy jsem to mela za svůj cíl
Uvidime co bude nebude
Nejvice mam asi strach z tech auditů a vytváření smernic, ale pochybuju, ze bych hned mela delat nejake smernice v zajetem oddeleni a hlavne to snad dela hlavni sestra
jednani s lidma tim, ze nikoho neznam by snad nebyl problem
No jsme zvedava na ten pohovor, doufam, ze me nebudou zkouset :-)
Ja v zivote zadny pohovor nedělala

nechci aby to znělo rýpavě, ale jak víš, že by tě to bavilo, když o tom nemáš sebemenší ponětí - o náplni práce.. :think: nebo jde jen o tu prestiž? Mít funkční místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.14 00:36

Zakladatelka
@jdukolem no asi takhle vždy jde byla stavena do pozice organizatora
Vždy me to i vyhovovalo řídit co a jak
Mam 10let praxi v oboru. VŠ nevyzaduji.ale chci si ji udělat
Vedouci pozice je můj cil dost se v tom vidím, chtěla bych to delat jinak, osobně dat tomu důvěru komunikaci a snahu změnit podmínky k lepšímu
Nehvi nikoho buzerovat a hrát si na boha, ale vedouci pozice me vždy lákala z důvodu organizovano, reseni problémů atd to ne bavi.vzdy jde byla ta kdo se na schůzich postavil a mluvil a obhajoval
Ten kdo si sel stěžovat nebo Ten co se zastával. myslim si ze na to mam
Sice jsem tu pozici vyloženě jeste nehledala, ale prisla ta nabídka práce nyní tak jsem do toho vyberovyho rizeni šla
A za dalsi mi vyhovuje pracovní doba mam dite

A dle zákona vysokoskolsky titul neni potřeba, bylo v zakone 96/2004sb pozadovano u vedoucích pozic, ale tento zákon byl zrušen a co je potřeba je praxe a je jen na zaměstnavateli zda na tom trvá. ale přijmout dle zákona me může. ale VŠ si stejne udělám at tak nebo tak
Zákon o potřebě VŠ opět neprošel v parlamentu

• Citovat
  • Upravit
8288
9.12.14 13:03

Tak jestli jsi 10 let v oboru, tak asi přibližně tušíš, co je náplní vrchní sestry. Píšeš, že tě nebaví řešit problémy. Co já se dívám na vrchní sestry, tak ty řeší plno problémů. Nařizují a kontrolují práce dle směrnic, často nařizují nesmyslné požadavky, které provoz oddělení jen komplikují, potom je nižší personál nespokojený. Hledají místa kde ušetřit, komunikují s hlavní sestrou a se staniční sestrou, kritika jejich práce je od obou uvedených. Kontrolují práci sester a sesterskou dokumentaci. Rozhodně to nebude nic snadného a podle mě se málokterá zavděčí všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
9.12.14 13:30

S tim titulem nevim, ale u nas ve FN si musela stanicni dodelat minimalne bc :nevim: a vrchni musela mit mgr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.14 13:53

@belladonna to je preklep ma tam byt mě baví, byla jsem na mobilu

• Citovat
  • Upravit
2
7.11.15 21:04

Pohovor na pozici vrchní sestra

Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo z vás neabsolvoval pohovor na pozici vrchní sestry v domově pro seniory? Sepisuji koncepci vedení a rozvoje zdravotnického úseku a nevím přesně jak to formulovat. Co by to mělo a nemělo obsahovat. Čeho se vyvarovat u pohovoru atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.11.15 17:56

Nechápu, kde jsi tu praxi měla, když nemáš ponětí co dělá vrchní sestra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie