Práce z domova/invalidita – právo.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
co oslovit nějaké neziskovky? i třeba nemocnice atd.? ale rozhodně bych tam neuváděla takto nízké částky, za mě to nebudí důvěru a vůbec bych jim nepsala o své invaliditě, to jim může být jedno…jen bych uvedla, že se jedná o práci online, po telefonu…plus můžeš třeba jednou za čas dojet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Tak částku vůbec uvádět nebudu a je to opravdu reálná částka, za kterou jsem pracovala pro advokáta (jestli myslíš tohle) a to jsem mu tu částku ještě zařídila jako dotaci
A tahle tendence opravdu je. Jak řeknu invalidita, tak dostanu nálepku, že jsem něco méně a stojím méně.
Našla jsem teď ráno dvě organizace, jedné jsem už napsala, píšu druhé. A musím hledat dál. Dojet sem tam můžu. Jde jen o to, že už nemůžu cestovat denně. Kdybych se mohla vrátit do farmacie, tak bych měla věc vyřešenou, tam byl příjem vysoký. To už ale bohužel nemohu.
Jak to myslíš s nemocnicemi? Tam nevidím prostor, ale třeba jen potřebuju nasměrovat.
- Citovat
- Upravit
myslela jsem nabídnout jim právní servis, ale v tvém případě bych volila spíš ty neziskovky a různé podobné organizace, které preferují spíš online konzultace než sezení v kanclu atd…možná mě ještě napadla např. co takové ty firmy typu DAS co řeší i nehody, odškodnění atd.? nebídnout jim spolupráci na pár hodin atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Budu ráda za každý konkrétní tip - a sama také hledám. Na DAS mrknu, díky ![]()
- Citovat
- Upravit
Tvého úrazu je mi líto. Vím, že v koporátech občas bývají ombudsmani, tak se zkus poptat i tam. A co se týká toho, že potřebuješ střídat stání a sezení, hodně firem už má polohovací stoly, u kterých můžeš jak stát, tak sedět, přesně podle toho, jak ti to vyhovuje. Aby tě nelimitovalo jen to, že trváš na HO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zvedava1 píše: Více
OK, děkuji za další tip
Ohledně práce z domova, to je uvedeno i v posudku ohledně invalidity z důvodu potřeby rozložení zátěže - nemůžu jet třeba 8 hodin v kuse (poškození mozku). Je to kumulace více zdr. problémů.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Vícečasto mají flexi pracovní dobu. U nás taky nemusíme pracovat 8 hod v kuse, ale práce musí být hotová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to těžké i když jste zdravá a máte děti a nemáte hlídání, naopak ja se setkávám s tím, že všude upřednostňují OZP a to na různých pozicích. Takže mám zkrátka smůlu. Určitě si něco najdete, můžete mít více dohod u invalidního důchodu, takže to je velká výhoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paja421 píše: Více
Já jsem v malém městě a pokud jsem někdy měla v minulosti dobrou práci, pak to bylo pro zaměstnavatele 100 nebo i 350 km daleko (ale mohla jsem pracovat v místě bydliště). O to je to teď horší, že najít pro mě práci tady a ještě se všemi zdr. komplikacemi, je problém
Jedno z dětí má 4 roky, druhé je ve 3 třídě, takže ještě to skloubit s dětmi…
Potřebovala bych spolupráci ideálně s pražskou firmou, které by nevadila spolupráce distanční. Můj sen je pracovat pro advokáta, advokátní kancelář, Ministerstvo spravedlnosti apod. To by bylo TOP. Ale budu ráda za jakoukoliv vhodnou práci, která bude odpovídat mému vzdělání a schopnostem a nebude mě diskriminovat.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
v právní oblasti ti byla nabídnuta odměna 5tisíc? To je za dva dny práce v měsíci? ![]()
Oslovila bych nějaké organizace, které vznikly z iniciativy pozustalých - takové ty neziskovky, kde by třebaže byl menší plat, ale morálně by se ti to vyrovnalo. Jasný, účty se musí platit, ale zase by to byl dobrý odrazový můstek. Asi pokud jsi se ještě na HO právu nepohybovala, bude těžké hned vystřelit někam do nebes a brát za to 100tisíc. ![]()
Mám známou, která pracuje jako právník pro obec a má dva dny v týdnu práci na úřadě a 3 dny práce doma. Na pochůzky mají ještě dalšího pracovníka. Otázkou je, zda by jsi zvládla i pár dnů v týdnu někam do práce chodit a zbytek mít na HO. Prostě obeslat co nejvíce firem a doufat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, píšu anonymně z důvodu zdraví a z osobních důvodů.
Jsem po vážném úrazu (poškození páteře, míchy i mozku), jsem chodící, ale mám trvalou invaliditu. Z toho důvodu potřebuji pracovat z domova a ideálně mít možnost během práce střídat polohy (sed/stoj).
Vystudovala jsem právnickou fakultu Mgr. - veřejná správa a Bc. - právní specializace/sociálně právní činnost. Mám silné analytické myšlení, umím se dobře orientovat ve složitých situacích a pracovat s úředními a právními podklady. Dlouhodobě mě zajímá oblast zdraví a jeho odškodňování a civilní spory v různých podobách. Moje silná stránka je práce s dokumenty, s textem, ochrana porušených práv. Zároveň mám letitou zkušenost jako medicínský reprezentant (komunikace s lékaři a lékárnami), takže mám blízko i ke zdravotnictví - znám odborné terminologie, rozumím problematice znaleckých posudků, a dříve jsem se věnovala i marketingu.
Upřímně – cítím se spíš na straně poškozených a bavilo by mě pomáhat lidem orientovat se v situaci, kdy dostanou dopis od soudu nebo úřadu a nevědí, co dál. Vím, že nejsem advokátka, takže nechci dělat nic, co by bylo za hranou zákona a zároveň se neumím představit na opačné straně barikády, třeba v pojišťovně, která zamítá nárok. Táhne mě to spíš k ochraně porušených práv. Vidím se proto u analýzy případů, přípravě podkladů, vysvětlování situace lidem a navrhování řešení. Nejraději bych spolupracovala s advokátem/s advokátní kanceláří.
Teď realita – mám zkušenost i s tím, že mi byla nabízena práce jen za velmi nízké odměny (např. kolem 5 tisíc měsíčně), často s tím, že „mám přece důchod“. Ten je ale kolem 10 tisíc a nepokryje ani základní náklady. Mám dvě menší děti a potřebuji najít práci, která bude dávat smysl jak finančně, tak časově. Mám písemné reference advokátů z doby před mateřskou (šlo o špatné platební podmínky, proto se vracet nechci), ale i od jiných, se kterými jsem se v rámci zájmu o právo potkala u nějakého případu.
Snažím se tomu jít po skončení rodičovské naproti a hledat různé cesty – oslovit organizace, přemýšlím nad směrem a zkouším hledat tipy i tady
Budu proto moc vděčná za jakýkoli konkrétní tip nebo zkušenost 🙏