Zápočtový list do nového zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zápočtový list do nového zaměstnání
Zdravím
Nastupuju teď do nové práce a chtějí po mně zápočtový list od posledního zaměstnavatele.
Úplně na rovinu. Já jsem teď byl chvíli na pracáku, ale nechtěl bych jim to úplně přiznávat a zdůvodňovat proč jsem měl pauzu mezi pracema.
Nevíte prosím, jestli by bylo v pohodě jim říct, že jsem dělal na IČO a zápočťák tedy nemám? Předpokládám, že ho chtějí kvůli tomu, jestli nemám nějaké srážky ze mzdy, což bych mohl dokázat i jinak. (IČO mám z minulosti.)
Moc děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@radek138 píše: Více
Ty v něm budeš mít něco špatného? To, že jsi byl na pracáku přece nic neznamená, to je v dnešní době dřív než na nové boty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radek138 píše: Více
Hele takhle, jestli chceš do nového zaměstnání nastoupit s tím, že začneš lží, je to jen Tvoje volba a počítala bych do budoucna s případnými důsledky.
To, že je někdo na pracáku z něj nečiní líné jelito, každý se v té situaci může ocitnout a není to ostuda. Máš-li svědomí čisté, řekla bych na to na rovinu.
Kdyby si ověřovali, tak přes rejstřík zjistí, že IČ máš třeba zrušené nebo pozastavené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás bys nebyl přijat, pokud bys dělal ofrky a byl by s tebou rozvázán pracovní poměr ve ZL, pokud bys řekl, že dodáš později-často nějaká lež a nedal bys.
Na exekuce se přijde.
Pokud nám někdo dřív takto lhal, tak to obyčejne končilo krádeží nebo nějakým jiným problémem.
Lidi kteri se ke svým záležitostem postaví čelem šanci dostanou.
Do platnosti vstoupilo JMHZ u nás v dotazníku se přímo ptáme na případné exekuce a podpisem stvrzuješ pravdivost údajů.
Svou cestu si vyber sám a věř, že tě dožene.
- Citovat
- Upravit
Normálně jim dodej papír z evidence na UP. Tomu komu to budeš dodávat, je jedno, jestli jsi na pohovoru říkal něco jiného. Je to jen administrativa, nikdo to nezkoumá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit