Práce za méně peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jinak neshazuji, že zakladatelka chce dělat za 13 čistého, v Čr nic neobvyklého a když má manžela co má třeba 24 čistého, tak jim to k živobytí může bohatě stačit. Ostatně žijí tak jiní a ne málo lidí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to těžko, já jsme na Up měsíc a prostě, tam se nabídne a hotovo.. Většinou všechny místa jsou tak ohodnocena.. Takže já teda raději vezmu to, a hledat bokem… něco lepšího..
Třeba ted mě poslali na uklizečku za 80h nevím, jak by to kdo bral..
Musela jsem jít, už to bylo obsazené..
Jinak mám domluveno od ledna práci, ale tam je to nějak nezajímá, prostě je nabídka něco se jim naskytne a musíte se jít zeptat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 Děkuji
Peníze nám stačit budou, tam jde spíš o to, že ušetřím o něco míň peněz. @TMana u nás je hodně nabídek práce na pozici prodavačky a do fabrik, nabídku typu administrativa, asistentky atd. se skoro neobjevují a když ano, se svou praxí ze skladu (bez VZV) a fabrik nemám šanci (už jsem pár takových pohovorů absolvovala)
@eliskaj z těch 12 tisíc dokážu ušetřit cca 4-5 tisíc za měsíc, a to platím nájem 3 tisíce, benzín cca 1000 a pak cca 3 tisíce nákupy potravin, drogerie (většinu platí přítel). Kdybych se měla někdy s přítelem rozejít, hold bych si musela najít lépe placenou práci, i když by se mi její náplň nelíbila. Teď mám naštěstí možnost volby.
@klamonožka Upřímně si nedokážu představit se odstěhovat z tohoto kraje, kde jsem vyrůstala. Mám tu celou svoji rodinu a opravdu by pro mě bylo těžké ji vídat třeba jen 1-2× do roka. Vlastní bydlení zatím nemáme, bydlíme v nájmu, který máme ale nízký (3 tisíce) a to máme velký 2+kk.
@Božislava I v Německu platí mnohem více na dělnických místech. Známá se teď odstěhovala do Chebu a práci si hledá právě v Německu, má to kousíček a platy se s našimi absolutně nedají srovnávat, 30 tisíc čistého + plno benefitů za lehkou manuální práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eliskaj píše:
Dobre, pomineme-li fakt, ze nechceš slyšet, ze by někdo za 12 tisíc ani dělat nešel, tak:
Teď to s přítelem zvladate, ale můžete se třeba také rozejít (nepřejí ti to samozřejmě) ale jak bys pak z 12 tisíc utahla nájem, jídlo,…?
Dlouhodobá neschopenka to stejne… zvladas z 12 tisíc ještě něco ušetřit?
Me přijde 12 tisíc za jakoukoliv práci na plný úvazek strašný…
Pracuji jako ošetřovatelka, nižší zdravotnický personál, práce potřebná, užitečná, těžká, víkendy, noci, Vánoce.
13 - 14 tisíc čistého.
Jsem normální člověk, mám maturitu, chci pracovat v pomáhající profesi.
Jsem nějak vinna tím, jaké jsou ve zdravotnictví mzdy?
Je nějak vinna zakladatelka?
Myslíš, že mají všichni pracovat nevím kde?
Úroveň mezd je bídná. Je to tak. A i lidé, kteří jsou slušní a snaží se, jsou odsouzeni k takovým mrzkým mzdám.
A ne, nemusím se lépe učit, učila jsem se dobře. A ne, nemusím hledat lepší, v tomto oboru nic lepšího není.
A ne, nic jiného. Tato práce je těžko nahraditelná.
Tak co dál?
Kouknout, kam jdou peníze z rozpočtu, potažmo že všech těch montážních firem.
Není moje ani zakladatelky chyba, že máme takovou mzdu.
Tereza.
- Citovat
- Upravit
@Veronika2395 píše:
Zdravím všechny!
Jsem tu nová, i když tento web navštěvuji už dlouho, nikdy jsem ale nesebrala odvahu sem napsat, až teď.
Momentálně se nacházím v situaci, kdy jsem 3 měsíce bez práce. Od 1.11. jsem měla nastupovat do fabriky na dvousměnný provoz, ale vše mi bylo ukázané až teď, i když jsem byla přijatá začátkem října. Nicméně provoz byl úplně jiný, než jak mi ho popisovali na pohovoru, vlastně bych dělala něco spíše více technickýho a to by mi vadilo, na to nemám prostě vlohy a ani by mě to nebavilo (bylo to výběrko a bylo nás tam 50, takže jsme byli jen v kanclu, provoz nám prostě neukázali), šatny jsou mimo celou budovu, sice jen kousek, ale přijde mi to u nově zrekonstruované budovy dost divné. No, po dlouhém přemýšlení jsme se s přítelem rozhodli, že by pro mě bylo lepší, kdybych nastoupila do fabriky na třísměnný provoz, ale je to montáž, s čímž už mám přes dva roky zkušenosti, jediná nevýhoda je, že si tam vydělám se vším všudy asi 12 tisíc v čistém. Vzdálenost do obou zaměstnání je stejná, takže benzín neřeším. V minulém zaměstnání, kde jsem dělala na 2 směny, jsem vydělala 12-14 tisíc + stravenky, ale vedení tam na nás hrozně tlačilo, i když jsme byli dělníci, pořád nás jeden vysoce postavený úředník shazoval, což bych asi i vydržela, ale pak mistrová začala vykecávat moje osobní problémy na dílně (jednou jsem si vzala narychlo dovču, páč jsem řešila něco v rodině a svěřila jsem se s tím mistrové, protože jsem jí věřila) no a pak tam nastoupila moje tchýně, což byla poslední kapka.
Přítelovi by nevadilo, že vydělávám tak málo (i když u nás v okrese si člověk nic moc víc nevydělá, zvlášť ženská ne), navíc od novýho roku se zvedá min. mzda na cca 11 500 čistého, takže pak budu chodit domů s cca 13 tisíci, možná i víc. Co jsem to počítala, ušetřím měsíčně tak 4-5 tisíc, za tuto mzdu už jsem kdysi pracovala a stačilo nám to bohatě a to tenkrát přítel vydělával míň. Na tu práci na třísměnný provoz se jdu ptát zítra, už jsem v té fabrice byla jednou se mrknout, ale odradily mě ty peníze, teď už se na to zase dívám jinak. Jen mám celkově strach, že si to třeba budu vyčítat, myslím ty peníze. Bokem si vydělám cca 400 za měsíc svým koníčkem, teď dělám zakázku kamarádovi za 3 tisíce, ale to jsou nárazovky, nemám to každý měsíc. Zkrátka by mě zajímalo, zda jste to tak některá měla, že jste vzala práci za míň peněz, ale bylo vám jasný, že vás to bude tak nějak víc bavit, což mě montáž docela baví a jde mi to (ne teda, že práce ve fabrice je splněnej sen, ale bohužel u nás v okrese nemám vážně na výběr).
Děkuji předem za jakékoli odezvy a případně zkušenosti
V dobe kdy nahaneji ukacka, rumuny mongoly protoze nasich je nedostatek tak nekdo maka za 12ctku, vzdyt i pokladni v lidlu nebo bille bere vice..o skodovce ani nemluvim tak makaji pres 20 tis cisteho + bonusy atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 Já si nedokážu upřímně představit sedět celej den za kasou a pípat nebo i kdybych to dělala jen půl směny. Obdivuju lidi, co to dělají. Ale já si v této diskuzi nechtěla stěžovat na dělnickou práci, jen jsem chtěla znát názor a zkušenosti někoho, kdo si vybíral mezi prací, která je lépe placená, ale člověka by nebavila a mezi prací, která je hůře placená, ale člověka by bavila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika2395 tak pro mě důležité jak se v práci cítím.. Kdybych měla odpovědět, tak radeji za 10-11-12 čistého , než mít např., 16 a prostě mě práce nebavit a nebo dokonce se v ní nějak trápit..
Tak já jsem odešla kvůli kolektivu. Taky záleží i kolik projedeš. Já měla práci za 11 tis. a neprojela jsem nic, protože jsem si do ní došla.. Známá dělala za 15 tis a projela dost..a ještě byla unavená z cestování.. Je toho víc okolo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Děkuji za radu ![]()
Projedu necelou tisícovku, záleží, jak moc bude kolísat cena benzínu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika2395 já bych asi neřešila, co kdo by dělal nedělal, ale spíš jestli tě to baví, finančně ti to vychází a s přítleem máte na to stjený názor..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A neposunula by te ta technictejsi pozice? Treba by to bylo do budoucna i zajimavejsi, vcetne toho stridani stroju. Pokud jsi smirena, ze v zivote nebudes delat lepsi praci, tak bych sla do te „jednodussi“. Ja bych asi radsi volila narocnejsi praci za vic penez, kdyz jeste nemas deti. Pak muze prijit krize nebo rozchod, fabriky s nejmensi pridanou hodnou se odstehuji a budes nahrana…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit