Práce za méně peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ja bych tedy za 12 tisíc měsíčně rozhodne nebyla ochotna pracovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pardon, ale úplně jsem nepochopila, jaký je tedy finanční rozdíl mezi tou prací, kam máš teď nastoupit, a tou, kam zvažuješ přejít… Jestli 2 tisíce, tak mi přijde, že už je to skoro jedno, jestli třeba 5 tisíc, tak bych šla spíš tam, ale zkoušela dál hledat něco lepšího…
Stěhování nezvažujete? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za tyto peníze dělám na zkráceném úvazku..ale manžel vydělává dost, vyhovuje nám že jsem míň v práci a obstarám plně syna..na třísměnný provoz na plný úvazek bych za to nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle sem neměla ani na zkrácený úvazek, dyt ve fabrikach berou pořád a určitě si na 3 směnném provozu vyděláš víc jak 12000 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měnila práci před 2 lety a šla jsem s penězi dolu, ale stálo mi to za to a jsem šťastná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, v ramci zachovani dusevniho zdravi patrim mezi lidi, kteri jsou ochotni pracovat za mene penez tam, kde jsem spokojena, nez byt ve stresu.
To, ze mzda je ve vysi minimalni mzdy, neni predmetem teto diskuse. Aspon vidite, ze natlak odboru na zvysovani minimalni mzdy je opravneny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka finanční rozdíl by byl cca 2 tisice, s tím, že první práce by mě nebavila a druhá ano.
@Kriss Tina ano ostatni fabriky dávají víc peněz, ale taky je to už náročnější obsluha strojů, navíc když jsem do té firmy, kde na 3 směny dávají víc peněz, šla na pohovor, člověk tak každý den je na jiném stroji, což by mi nevyhovovalo, a druhá finančně podobná fabrika je lisovna a to mi stačilo jednou a víckrát ne.
@cecetka přesně tak, nešlo mi ani tak o to, jestli by za tyto peníze někdo dělal nebo ne, ale o to, jestli někdo šel do práce za min peněz, která ho ale víc bavila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika2395 rozhoduj se podle toho aby jsi chodila do práce spokojená a ne kde budeš mít víc peněz ( teda jestli vám to bude stačit ) Mě SE znamé snaží přesvědčit at jdu někam kde budu mít víc peněz ( mám ty prachy co píšeš na zkrácený uvazek ) , ale tam kde jsem jsem spokojena, mám dobrý kolektiv a fajné prachy. Takže já spíš než prachy řeším spokojenost v prací a doporučují to každému
V našem okrese mají i 11 - 12 tisíc lidé na plný úvazek
- Citovat
- Upravit
Přesně před 2 lety jsem odešla z bývalého zaměstnání, z hodně vysoké pozice s celkem solidním příjmem (vypracovala jsem se na tuto pozici za 3 roky). Jenže peníze opravdu nejsou vše, za x hodin neproplacených přesčasů, nesčetně povinností, které se nedají zvládat a v neposlední řadě nadávky oblastní manažerky, zdravotní problémy mi to opravdu nestálo. Takže raději jsem odešla na místo, kde jsem začínala na stejných penězích jako tady píšeš ty (a to bylo cca 8000-9000 Kč méně - v čistém) a za rok jsem se opět „vyšplhala“ na pozvolném přidání .
Takže za mě ano, pokud víš, že vyjdete a budeš se tady cítit lépe, tak neváhej. Mně za to peníze nestojí, raději budu dělat něco obyčejnějšího, než mít víc peněz, které si ani neužiju ![]()
Anonym - zaměstnání a finance.
- Citovat
- Upravit
Dobre, pomineme-li fakt, ze nechceš slyšet, ze by někdo za 12 tisíc ani dělat nešel, tak:
Teď to s přítelem zvladate, ale můžete se třeba také rozejít (nepřejí ti to samozřejmě) ale jak bys pak z 12 tisíc utahla nájem, jídlo,…?
Dlouhodobá neschopenka to stejne… zvladas z 12 tisíc ještě něco ušetřit?
Me přijde 12 tisíc za jakoukoliv práci na plný úvazek strašný… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žiju v jihočeském kraji a tady je normální dostávat za dělnickou profesi od 11 do 14 tisíci za plný úvazek.
Nejlepší je zakladatelko si vybrat práci, kde budeš spokojenější,
s méně penězi se dá vyjít vždy, každý si nějak poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OK, tak když budu odpovídat jen na zakladatelkou položenou otázku - ne, 2 tisíce by mi nestály za to, dělat něco, co mě baví méně. Tj. šla bych do té hůře placené.
Věřím, že jsou oblasti, kde je takhle mizerný plat obvyklý, obzvlášť třeba bez nějakého vyššího vzdělání.
Asi ji tam něco drží, proč se neodstěhují - vlastní bydlení, dobrá práce partnera, péče o někoho starého z rodiny…? Ale to asi musí vědět sama, proč není lepší alternativou k práci za (skoro) minimální mzdu změna bydliště. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem četla, že průměrný dělnický plat v Čr je 15 000 Kč čistého.....(ženy + muži)…Ovšem muži mají o něco víc a ženy o něco míň…To proto, že muži pracují v těžších provozech…Zvedají těžší břemena a podobně.....V Rakousku na podobné pozici je 50 000kč…Ale tam budeš mít i po zametání chodníků víc peněz…Což je zajimavé, Rakoousko není tak průmyslové jako Česko… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak neshazuji, že zakladatelka chce dělat za 13 čistého, v Čr nic neobvyklého a když má manžela co má třeba 24 čistého, tak jim to k živobytí může bohatě stačit. Ostatně žijí tak jiní a ne málo lidí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit