Práce za pokladnou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Sorry, ale to zvládne skoro cvičena opička. Dělala jsem to jako brigádu na vysoké. Ukázali mi co a jak, první den semnou byl dohled, druhy jsem delala už vše sama. Většina pokladen ukazuje kolik vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve velkých obchodech pokladny ukazuji kolik máš vrátit. A na tuhle pozici nemusíš mít snad ani vyucak, to zvládnou i harwardi.
- Citovat
- Upravit
To je těžká otázka, každý řetězec má jiné pokladny
ukazovat ukazují kolik máš vracet a naučit se na tom je otázka max pár hodin, jediné co ti pak urychlí práci je si pamatovat takové ty kódy třeba od pečiva, ale to dostaneš do hlavy taky celkem rychle. Já dělala kdysi na pokladně v Tescu a nejsem ani vyučená prodavačka, ani sem nikdy nic neprodávala a celé seznameni s pokladnou trvalo 2 hodiny, kdy sem pozorovala zkušenější kolegyni, která sem tam nadhodila nějakou vychytávku a pak už sem šla prodávat sama
je to práce pro naprosté tupce, tam snad není co zkazit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez urážky zajimalo by mě co se jako na takové škole vyučuje. Pokladnu zvládne úplně každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem na brigádě v obchodě za pokladnou a v pohodě
Nic těžkého a nic, co by nezvládl každý
Oříšek teda bylo naučit se kódy pečiva a některé zeleniny, ale to si můžeš někam napsat. A teda ještě debi*ní kecy zákazníku, ale na to si zvykneš časem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zudina píše:
Bez urážky zajimalo by mě co se jako na takové škole vyučuje. Pokladnu zvládne úplně každý.
Takové ty teorie, které jsou v praxi absolutně k ničemu. Zbožíznalství, aranžérství za výlohou, matika, čestina, jeden cizí jazyk, trocha logistiky a praxe. 3 roky zabité, které se za den sezením za pokladnou naučíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně nesouhlasím s tím, že to zvládne i cvičená opice nebo kterýkoliv „chudák“.. Jakožto asistent prodeje ve velkém řetězci můžu za sebe říct, že někteří brigádníci, kteří k nám přijdou se to nenaučí ani po půl roce.. Neví, jak mluvit se zákazníky.. Takové ty hesla jako nejdřív pozdravit, pak se podívat do košíku, pak se zeptat na kartičku.. Jednoduché jako facka, ale né pro všechny… O markování zboží ani nemluvím a pečivu, ovoci a co a jak, to rovnou mlčím… nějaké logické myšlení úplně postrádají.. To třeba, když vidím staré lidi, rovnou jim dám těžké věci do vozíku, když vidím že mají kytku (hlína padá z pod květináčů) dávám okamžitě do sáčku.. Takové ty normální myšlenky… Prostě chybí… Takže záleží, zda jsi taková ta tichá nevýrazná Máňa nebo normální ženská, co se nebojí cizích lidí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako prace na pokladne tezka neni, pokud jsi aspon trochu normalne myslici clovek. Nejhorsi jsou ruzne kody na pecivo a ovoce, to ze zacatku zdrzuje, ale jak se to clovek nauci, jde to potom rychle. Ale ja osobne bych si vybrala doplnovani zbozi. Podle me je pokladna morda, hlavne jsi v neustalem kontaktu s lidmi, coz je nekdy narocne, musis si hlidat penize, nejde o to ze ti pokladna pise kolik mas vratit, ale jsme lidi a delame chyby a zaroven jsou tu i lide, kteri zneuzivaji pokladni a schvalne je oskubavaji, coz pri doplnovani nehrozi. Na druhou stranu se pri doplnovani zbozi nadres, ale pohyb nicemu neskodi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Některé jste tak arogantní a je videt ze jste nikdy za pokladnou neseděly, psát ze je to prace pro naprosté tupce… no jestli to tahle vysvětlujete svým detem tak teda potes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andělka55 přesně, jenže tady ma každý nejmíň doktorát a kdo je jen prodavač tak je povl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Sorry, ale to zvládne skoro cvičena opička. Dělala jsem to jako brigádu na vysoké. Ukázali mi co a jak, první den semnou byl dohled, druhy jsem delala už vše sama. Většina pokladen ukazuje kolik vrátit.
Cítíš se teď líp? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš si vyzkoušet oboje a sama se rozhodneš co ti bude vyhovovat. Nemyslím si, že by to byla práce pro „tupce“, hmotná odpovědnost, práce s lidmi, při doplňování tahání těžkých věcí… Každá práce má něco.
- Citovat
- Upravit
Já dělala na pokladně při škole, už tehdy to psalo, kolik mám vrátit. Navíc spousta lidí platí kartou, využívá samoobslužné pokladny.
Já bych tedy úplně neřekla, že to zvládne úplně tupý opičák, celý den na pokladně s respiratorem je práce snů, s babkama nastoupenyma v sedm ráno s letákem v ruce.
navíc s hmotnou zodpovědnosti kde jakákoliv nepozornost se může pěkně prodražit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andělka55 píše:
Rozhodně nesouhlasím s tím, že to zvládne i cvičená opice nebo kterýkoliv „chudák“.. Jakožto asistent prodeje ve velkém řetězci můžu za sebe říct, že někteří brigádníci, kteří k nám přijdou se to nenaučí ani po půl roce.. Neví, jak mluvit se zákazníky.. Takové ty hesla jako nejdřív pozdravit, pak se podívat do košíku, pak se zeptat na kartičku.. Jednoduché jako facka, ale né pro všechny… O markování zboží ani nemluvím a pečivu, ovoci a co a jak, to rovnou mlčím… nějaké logické myšlení úplně postrádají.. To třeba, když vidím staré lidi, rovnou jim dám těžké věci do vozíku, když vidím že mají kytku (hlína padá z pod květináčů) dávám okamžitě do sáčku.. Takové ty normální myšlenky… Prostě chybí… Takže záleží, zda jsi taková ta tichá nevýrazná Máňa nebo normální ženská, co se nebojí cizích lidí
Tohle ale není o tichosti… To je prostě logicke uvažování, jestli někomu nedojde že má nejdřív pozdravit, tak pak už existuji pro takové lidi snad jen chráněné dílny. A aby se neřeklo, pro mě prodavačky, uklízečky apod..nejsou žádný póvl, nicky apodobne. Chovám k nim stejný respekt jako k podnikatelům. To že tu práci zvládne i cvičená opice je prostě fakt. Tam velký uvažování nepotřebuješ, stačí základ.
- Citovat
- Upravit
Zdravím všechny, potřebovala bych se poradit
. Jsem vyučená v oboru prodavač, doteď jsem byla na brigádě a od října nastupuji do práce. Ptali se mě, zda-li chci jenom doplňovat, nebo jít i za pokladnu. Ráda bych zkusila pokladnu, protože dělat pokladní mě vždycky lákalo a byl to i jeden z důvodů proč jsem šla na tenhle obor. Bohužel naše školní praxe byly k ničemu, na moderní pokladnu jsem se za 3 roky školy ani nedostala.
Teda kromě té nejstarší co jsme měli na odborném výcviku. Myslíte, že to mám risknout? Neměl by být problém se to naučit? Ptám se ale čistě na názor někoho kdo už na pokladně v potravinách třeba už dělal. Jinak ukazují ty pokladny kolik mám vrátit zákazníkovi? Děkuji