Práce - zprotivění
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Anonymní
Napsat příspěvek
Reakce:
Velikost písma:
3.8.22 19:13
Už jsem naštěstí ve fázi, kdy pro peníze nehodlám trpět úplně cokoliv. Proč bychom měli já nebo ty být líní nebo neschopní? V některé praci mi to šlo opravdu dobře, v jiné hůř, někde mě kolektiv vzal, někde mě nevzal.. Takže žádné obecné závery o sobě dělat nebudu ![]()
To, co se ti stalo, je běžné
Nejsi jediný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týká mého života, tak jsem už zažil více různorodých pracovních pozic v ČR i v zahraničí, takže nedokážu dělat stereotypní práci.
Jenomže po návratu do ČR byl dočasně na Německém trhu pracovní útlum a vidina toho, že bych jel někam jen na 6 měsíců(což je běžná doba trvání zakázky pro agenturní pracovníky)nepřipadalo v úvahu.
Takže jsem si ani ne do měsíce našel práci, nabídek bylo vcelku hodně ale nakonec jsem strategicky vybral práci nedaleko našeho RD, abych mohl být nápomocen u probíhajících rekonstrukcí.
Všechno se zdálo slibné, plat 40 000 netto, služební byt, zajímavá pracovní pozice alespoň ta která byla ve smlouvě napsaná atd.
Jenomže výroba byla složena z 80% Ukrajinci, dokonce „měsíc seznámení s výrobou aneb školení“ bylo chaotické, nesmyslné a první dny jsem jim tam sloužil jako dobře placená uklízečka.
Další dny po mně chtěli samostatnou obsluhu strojů pro vysokotlaké hliníkové lití, jenomže bez toho aniž by mě někdo zaškolil…
Takže když jsem něco nevěděl, stroje se zastavili nebo vznikla závada tak jsem to schytal jako nikdy…
Tudíž z práce se stával teror a zaškolení proběhlo až úplně poslední dva dny v měsíci.
Jenomže v tu chvíli již bylo zjevné, že kromě práce operátora mě dál pouštět nebudou a školení neproběhne jak bylo určeno…
Samozřejmě jsem se snažil tedy pracovat a dokázat, že ty stroje už ovládat umím a pracoval jsem tedy dále…
Jenomže nedávno jsem na týden onemocněl a teď se ve mně něco tak zlomilo, že ať se přemlouvám jak chci, tak se nedokážu přinutit do té práce jít.
Zkrátka mám dost a začal jsem resp. dokonce jsem našel ihned jinou práci…
Co se týká firmy tak tam mají obrovské technologické nedostatky, některé věci potřebují opravy nebo údržbu, chování lidí je hyenovité, z hlediska BOZP nesplňují normy jako jsou např. v Německu, Škodě nebo Toyotě, komunikace i informace ve firmě váznou, z hlediska kvality mají problémy plnit požadavky i cíle a firma je v mínusových číslech…
Zkrátka shrnuto podtrženo zažil jsem mnoho, ale tohle nikdy…
Samozřejmě mě mrzí, že přijdu o peníze, vysoký plat a výhody.
Jenomže všechno má své hranice a tohle překročilo meze.
Naštěstí jsem na začátku týdne poslal životopis a hned mám 2 možnosti nástupu.
Jedna práce by byla terénní technik v kombinaci se správou skladu, objednávky, reklamace atd.
A druhá vedoucí expedice a logistiky.
Bohužel si ale v obou případech o cca. 4 000 pohorším a přijdu o byt.
Ale vytrhne mi to trn z paty…
Otázka je co všechno jste schopni pro peníze a benefity vytrpět, pro mě bylo moc už jen to když mě někdo buzeroval, pomlouval a dobíral si mě s tím že mi úmyslně dávali tu nejhorší práci, jenž se vůbec netýkala pracovní smlouvy a rozsahu práce či povinností…
Jestli jsem zbabělý a líný… Možná.
Ale mám svou hrdost a čest + peníze umím i vydělávám často jinak než přes HPP…
Na druhou stranu jsem vcelku zklamaný a je to škoda, ale utěšuje mě už jen to že i přede mnou mnoho lidí uteklo či to vzdali tak jako já.
Zkrátka né vždy umíme dělat věci proti své vůli nebo jsem opravdu tak líný či neschopný
?! 
Jenomže i když jsem se to snažil sám tedy naučit pomocí protokolů, průvodek a návodů s jejichž zpracováním taky musím značně nesouhlasit, takže se nedivím že je nikdo nečte či neprezentuje…
Tak jsem naopak dostal seřváno co si vůbec dovoluji jako nováček sednout a číst snad ještě více než lidi kteří si tam běžně hrají na telefonu…
Až se mě někdo bude ptát jakou nejhorší práci jsem zažil, tak slévárna vyhraje a to jsem dlouho na tuhle otázku neznal odpověď. 😅 😏
Určitě taky máte nějaké zkušenosti nebo se vám může zdát že se chovám neadekvátně, jenomže pro mě asi je snazší stáhnout ocas a potichu se úplně vypařit. 😅