2. kolo pohovoru do automotive
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj, jaká je to pozice? Engineer kvality? Měl jsi už před tím nějakou podobnou práci na kvalitě, např. technik kvality nebo jakoukoliv práci třeba ve výrobě atd.? Případně třeba střední nebo vysokou technicky zaměřenou školu?
V automotive se tě pravděpodobně budou ptát, jestli se orientuješ ve výkresech, můžou si tě z výkresů i vyzkoušet, můžou se ptát na normy ISO 9001, ISO 16949, VDA 6.1. tak aspoň vědět, jak se ty normy jmenujou a k čemu slouží ( jedna dvě věty).
Já se na tyto pozice připravovala tak, že jsem se podívala na body v jejich nabídce práce, co požadují a to jsem si aspoň vygooglila.
Můžou chtít vědět něco o 8D reportu, kořenové příčině, jak se řeší - 5why analýza, Ishikava, a co to je. Taky Poka Yoke, MSA, CpK, KpI, FPY.
A taky můžou rozhovor vést v AJ. Pokud mají na AJ požadavky. Nebo třeba NJ pokud požadují.
Zaměř se na body / požadavky z nabídky.
Jinak klidně ráda poradím. Šla jsem z technika kvality na brigádě na QE, pak SQE a od pondělí budu nastupovat jako Quality manager. Tak snad nějaké zkušenosti mám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám proaktivnost a vstřícný postoj - důležité pro komunikaci se zákazníky. Taky, abys případně v případě průšvihu byl k dispozici - uměl trable vyřešit. Někdy pocitej s vyšší časovou náročnosti.
Kvalitarska práce je hodně o komunikaci - uvnitř firmy i směrem ven.
Tak hodně štěstí na pohovoru.
Taky kvalitarka - letitá ![]()
- Citovat
- Upravit
@sahrazad1 jo a ještě bych dodala hlavní bod: Hlavně se z toho nepo..at. ![]()
A neřešit problémy ale výzvy!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Druhý kolo na senior pozici v účtárně v automotive bylo celý v AJ, budoucí nadřízenej mě zkoušel z účetních transakcí v SAPu, během 10 minut jsem byla přijatá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lady_M píše:
@sahrazad1 jo a ještě bych dodala hlavní bod: Hlavně se z toho nepo..at.A neřešit problémy ale výzvy!
![]()
Jo, výzvy, každý den na mě čekají ![]()
Ale baví mě to, i když je to někdy na palici ![]()
- Citovat
- Upravit
@sahrazad1 mě taky. Mám vystudovaný úplně jiný obor, netechnický, úplně mimo kvalitu a cokoliv podobné. K práci jsem se dostala na VŠ haluzí, brigáda. A už to dělám 13 let. Podle mě buď člověk kvalitář je nebo není a nic mezi tím. To musí člověka bavit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lady_M ano, je to tak.
Ono i to zaučeni hodně trvá, a i pak jsou ty výzvy pořad jiné a jiné, a tak se vlastně člověk pořad učí. A stejně je to pokaždé jiné. Žádný med kolem pusy, je to náročné, a já chtěla první rok utéct. Ale zůstala jsem, a nelituji. Není to legrace, je to hodně o odpovědnosti. Ale nemenila bych. Kvalitari jsou nedostatkové zboží.
- Citovat
- Upravit
@Lady_M
Dobrý den, mám zkušenost 1 rok ve kvalitě v automotive (quality engineer). Zabývám se řešením reklamaci 8D, Ishikawa, 5why. Hodně vzorujeme dle VDA, PPAP. Vytvářím KPI, CPk, IMDS. Ovládám VW B2B. Teď jdu na kurz Six Sigma.
Chci změnit práci, na současné pozici se již nikam neposouvám. Ráda bych se vzdelavala vice. Myslíte, že mám možnost se dostat na obdobnou pozici i s tak krátkými zkušenostmi? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
dostal jsem se do druhého kola na pohovor do automotive v oblasti kvality (junior pozice). Jaké otázky můžu očekávat? Stejné jako v prvním kole (co víte o firmě, proč oblast kvality atd., který se mnou vedl personalista, 2. kolo dělá již moje nadřízená. Děkuji za odpověď.