Dilema výpovědi vs zdraví

Anonymní
1.8.22 20:21

Dilema výpovědi vs zdraví

Ahoj holky, jdu si pro radu co byste dělaly vy na mém místě, protože mám dilema, velké.
Po MD velmi dlouholetem jsem konečně od ledna nastoupila do práce. Práce mě bavila, než prisla lehká šikana a po té rozdělení na to, že jsme byly dvě proti dvěma :roll: do práce jsem zacla chodit s odporem a strachem co zase bude…
Ted k tomu hlavnímu, mam za sebou nespočet operací břicha, takže jak v práci tahám těžké věci, je vymalováno, dela mi problém uz i nákup a momentálně jsem dlouho na PN, s tím, že teď mě čeká vyšetření a po té nejspíš opět operace cca na 80%… sestřička mi řekla, že pokud pujdu na op, je blbost vracet se někam a opět tahat věci, že budu mít zase nějaké problémy, že je lepší si najít lehčí práci… dilema mám v tom, ptz jsem v nájmu a čekám zda nám zvýší energie, pokud ano, sotva bysme to davali, pokud ne, je to tak styl z huby do huby… nevim jak se rozhodnout :roll: rodina mi radi zůstat, muž odejít…bricho je zřejmé uz i chronického razu :nevim: pak si zase rikam, když op nebude jak dlouho budu muset snášet bolesti nebo zase čekat až to budu mít akutní jako nedávno, že nemůžu až chodit… bojím se a nevim no, lehčí práci najít na dobu kterou potřebuji nebude vůbec jednoduché, mozna uz i nemožné, těžko říct, nemam hlidani… nevim čemu dát přednost a jak si poradit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
1.8.22 20:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu co byste dělaly vy na mém místě, protože mám dilema, velké.
Po MD velmi dlouholetem jsem konečně od ledna nastoupila do práce. Práce mě bavila, než prisla lehká šikana a po té rozdělení na to, že jsme byly dvě proti dvěma :roll: do práce jsem zacla chodit s odporem a strachem co zase bude…
Ted k tomu hlavnímu, mam za sebou nespočet operací břicha, takže jak v práci tahám těžké věci, je vymalováno, dela mi problém uz i nákup a momentálně jsem dlouho na PN, s tím, že teď mě čeká vyšetření a po té nejspíš opět operace cca na 80%… sestřička mi řekla, že pokud pujdu na op, je blbost vracet se někam a opět tahat věci, že budu mít zase nějaké problémy, že je lepší si najít lehčí práci… dilema mám v tom, ptz jsem v nájmu a čekám zda nám zvýší energie, pokud ano, sotva bysme to davali, pokud ne, je to tak styl z huby do huby… nevim jak se rozhodnout :roll: rodina mi radi zůstat, muž odejít…bricho je zřejmé uz i chronického razu :nevim: pak si zase rikam, když op nebude jak dlouho budu muset snášet bolesti nebo zase čekat až to budu mít akutní jako nedávno, že nemůžu až chodit… bojím se a nevim no, lehčí práci najít na dobu kterou potřebuji nebude vůbec jednoduché, mozna uz i nemožné, těžko říct, nemam hlidani… nevim čemu dát přednost a jak si poradit

Odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.8.22 21:00

Odejít, vyřešit si příspěvky na bydlení a najít si práci kde nebudeš mít jen 60 % příjmu, protože si furt na nemocenské.

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 21:07

@Russet děkuji
@Ou děkuji, také mě to napadlo, ale nerada to dělám, ale třeba jen do doby než bych našla něco jiného, jen se bojím za jak dlouho :roll:

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1.8.22 21:10

Zdraví vždy na prvním místě

Dobrý den,
přečetla jsem si váš příspěvek a nestačila se divit. Zejména jakožto chronicky nemocný člověk a student zdravotnického oboru. Prosím Vás, kde bych tak začala. I když to může znít jako klišé jako od dětství nemocný člověk Vám říkám, že zdraví máte jenom jedno to zaprvé. A když si ho dokurvíte tak už některé věci nejdou uzdravit. Zdravotní sestra vám to říká z odborného hlediska velice správně. Čili doporučuji dbát rad zdravotníků a nikoliv psát na online fóra komusi kdo z valné většiny prostě bude člověk z lidu, který bude mít na to lajcký názor. Za druhé v práci kde Vás šikanujou nezůstávejte jelikož to bude mít dlouhodobě negativní dopad na Vaši psychiku a ono to všechno spolu souvisí. Naprosto chápu, že máte nyní finanční problémy a že situace na trhu práce není dobrá vzhledem k současné situaci. Sama jsem mezi studiem strávila teď 10 měsíců na ÚP. A vím, že dlouhodobá nezaměstnanost není nic příjemného. Ovšem pokud jste v posledních dvou letech odpracovala min. 1 rok je to teda i podle věku (ale to vám jistě sdělí pracovnice pracáku) tak máte nárok na podporu v nezaměstnanosti máte rovněž nárok na příspěvek na bydlení i další dávky. Ono se stačí jen informovat… je tedy pravda, že se může stát, že nebudete mít nárok vůbec na nic ale myslím, že setrvávat v práci která vám akorát ničí zdraví je dlouhodobě nepříznivé a neudržitelné. Pokud jste ve zkušební době čím dříve uděláte krok k tomu abyste opustila tu práci tím dříve můžete hledat novou. Ono totiž upřímně pokud jsou ty problémy chronického rážu tak se budou opakovat. Čili budete potom pořád na PN a bude to jen horší a horší a možná se může stát že Vás pak z té práce vyhodí sami od sebe. Další věc když si hledáte práci tak jednou z podmínek je aby vyhovovala vašemu zdravotnímu stavu. Takže pokud jste to měla přes úřad práce a řeknete jim, že to má dlouhodobě nepříznivý stav na vaše zdraví tak to je relevantní důvod taky. Ale zaregistrovat se do 3 pracovních dnů budete muset tak i tak aby nevznikli prodlevy na pojištění. Ale zaregistrujte se až poté co Vám skončí PN. Tedka bude docela dost nových nabídek protože je září. Můžete třeba najít práci za týden a ani to nemusí trvat. Další věc v zákoníku práce se píše něco o tom kolik ženy mohou maximálně zvedat kg jako břemeno. Pokud se vám zdá, že toto váš zaměstnavatel nedodržuje můžete to pokud již Vám neběží zákonná zkušební doba použít jako odůvodnění výpovědi a tím pádem nemusíte dodržet výpovědní lhůtu standartní. A další věc, říkáte že rodina Vám radí zůstat a manžel odejít. Předpokládám, že jste dospělá žena co má právo o svém zdraví a těle rozhodovat sama. Ptát se v této situaci na názor ostatních a podřizovat svoje zdraví tak abychom uspokojili přání ostatních mi přijde teda zcela scestné. Přeji vám hodně štěstí síly a zdraví na vaší další životní cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 21:33

@Nobodynoone moc děkuji za tak krásně napsanou odpověď, až jsem si uvědomila, že máte pravdu, jelikož jsem tak blbá a dívám se na to, co si o mě mysli ostatní :roll: asi je to nějak ve mně, strach, že si budou říkat ze jsem nemakacenko :oops: další strach je z toho, jestli nejsem sobecka že díky tomu,,na určitý,, čas dětem upru,,lepší,,… máte pravdu, asi jsem to ale i tak potřebovala slyšet… bohužel již mám smlouvu, tudíž na up přijdu o určitá %, ale zkusím pak vybehat nějaké příspěvky, než najdu něco jiného a snad to půjde… Váš text si budu číst pro odvahu a snažit se nemyslet na to, co si budou ostatní myslet :srdce: děkuji

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1.8.22 22:13
@Anonymní píše:
@Nobodynoone moc děkuji za tak krásně napsanou odpověď, až jsem si uvědomila, že máte pravdu, jelikož jsem tak blbá a dívám se na to, co si o mě mysli ostatní :roll: asi je to nějak ve mně, strach, že si budou říkat ze jsem nemakacenko :oops: další strach je z toho, jestli nejsem sobecka že díky tomu,,na určitý,, čas dětem upru,,lepší,,… máte pravdu, asi jsem to ale i tak potřebovala slyšet… bohužel již mám smlouvu, tudíž na up přijdu o určitá %, ale zkusím pak vybehat nějaké příspěvky, než najdu něco jiného a snad to půjde… Váš text si budu číst pro odvahu a snažit se nemyslet na to, co si budou ostatní myslet :srdce: děkujiZakl.

Jenom bych chtěla ještě doplnit. K té vaší odpovědi. Zaujali mě tam dvě věci ta první je „strach že si budou ostatní říkat jsem nemakačenko.“ Tak píšete, že jste byla předtím na MD víte ono být matkou to taky není žádná flákarna a dát někomu život může být celkem fuška (a ano jsem bezdětná, ale z pohledu studenta zdravotnického oboru a psychologie si dovolím tento nesmělý názor) nehledě na to že vašich sociálních rolí máte více krom matky můžete být také manželka, milenka, dcera, vnučka, a ono se občas ženám stane, že v záplavě všech těch rolí jak myslí na uspokojení potřeb všech ostatních zapomenou někdy na ty svoje. Tím vlastně narážím na vaší zmínku „jsem sobecká.“ To si rozhodně nemyslím protože hned v další větě myslíte na to aby se Vaše děti měli dobře a vlastně to pak zakončujete krásně „na určitý čas " takže si vlastně odpovídáte krásně sama. Tím chci říct, že ano je tam určitý diskomfort v tom, že Vám možná vezmou pár procent na dávkách a budete muset vyřizovat po úřadech ALE jak jste řekla sama je to jen "na určitý čas“ není to na furt. Časem se to zlepší. Rozhodně bych Vás chtěla podpořit i v tom, že si zažádáte o ty přídavky třeba a nemusíte se za to vůbec stydět ani se cítit trapně. Takových lidí ted bude čím dál více kvůli současné ekonomické krizi a celkové situaci. Držím Vám moc palce ať se Vám daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 22:57

@Nobodynoone kdysi jsem právě zkoušela dvě práce a nevydržela ( mladá a naivni), do toho jsem ještě introvert, ale pak rodina dávala najevo, že pracovat jakoby nechci a všichni očekávali ze z této práce odejdu také do měsíce, takže tipuji, že nehledě na me zdraví i tak budou říkat,, to se dalo čekat,, atd… Jen se musím od toho odpoutat, a vlastně i od toho, co si bude myslet nadřízený… mam to v hlavě… ale chci ještě jednou moc poděkovat, díky Vaším odpovedim jsem si to uvědomila, a s Vaším textem pujdu dát dokupy výpověď, uff :) ještě dat stranou strach a věřit v lepší časy místo toho neustále říkat si coby kdyby :oops:

• Citovat
  • Upravit
22437
1.8.22 23:25

Urcite odejit. Penize budou a my nebudem. Zdravi ma clovek jen jedno a je to to nejdulezitejsi. Deti potrebuji hlavne zdravou mamu. Nezamestnanost je porad nizka. Prace zatim je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
2.8.22 06:57
@Anonymní píše:

Na 100% energie půjdou nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
2.8.22 09:57

Opravdu nemá cenu huntovat si zdraví v práci, kde je silná fyzická námaha. Píšeš, že jsi teď v dlouhodobé pracovní neschopnosti a asi hned tak rychle do práce jít nemůžeš. Zvažovala si, doplnit si dálkově vzdělání, abys pak měla víc možností najít si fyzicky nenáročnou práci, s ucházejícím platem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.22 11:15

@Roxy ivka ano prave ze ano, bud jit na 2 roky ještě nebo pr.rok v dubnu nastoupit na akreditaci na 3/4 roku, ale bojím se obojího, nevim jak se platí denní studium když už mi bylo 30 a kurz je za 30tis, jedine si vzít ještě brigádu ale zdá to půjde skloubit momentálně netuším, ale uvažuji nad tím, alternativa je to nejlepší asi

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
12592
2.8.22 11:26

Zdraví je přednější, máš ho jen jedno. Práci si najdeš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.22 11:39
@bjetuschka píše:
Zdraví je přednější, máš ho jen jedno. Práci si najdeš vždycky.

Moc děkuji, za pár let ano, ted to bude skrz ze nemam hlidani problém, ale budu doufat, že se něco objeví

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
544
3.8.22 07:25

Po pravdě, chápu, že se člověk potřebuje svěřit se svým problémem, ale jelikož Vaše rozhodnutí ovlivní chod Vaší rodiny, diskutovala bych to zejména s nimi. Jednoduše, pokud Váš muž je pro, abyste skončila, asi vidí jak na tom jste a že změna (jít jinam) bude mít pravděpodobně pozitivní vliv na x dalších věcí. Chápu, že člověk nechce uvést rodinu do průšvihu, ale na neschopence taky nemáte plat, na jaký jste byla zvyklá.

Nechci to psát z nějakého chytráctví, pouze podotknu, že jsem měla práci, kterou jsem milovala, pak přišlo mnoho přesčasů, buzerace, klacky pod nohy a řešila jsem odchod z práce v nejprve s manželem. Souhlasil, vůbec neváhal. Odcházela jsem psychicky jako troska… Teď tam kolektiv šikanuje někoho jiného a majitel firmy tomu přihlíží. Na jednu stranu jsem se tam měla platově lépe než dnes, ale ten pocit, že Vám někdo nešlape po krku je k nezaplacení. Ale rozhodnutí, musíte udělat vy. Abyste si pak dokázala obhájit vše, co s sebou změna ponese.

A o tom, zda je zdraví důležité nebo ne? No, zvažte. Každý to má nastavené jinak.

V každém případě přeji dobrou volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat