Zaměstnavatel, neschopnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zaměstnavatel, neschopnost
Ahoj holky, hned na úvod píši, že zde nechci v této diskuzy uvádět nic moc konkrétního (jména apod.), aby nevznikl nějaký nežádoucí problém.
Jsem zdravotní sestra a zaměstnána jsem v ambulanci (takže pouze denní směny), jsem zde přes rok a půl, se zaměstnavatelem trávím denně 8,5 hodiny. A abych se dostala k jádru věci, v práci jsem dala výpověď, končím na konci srpna. Vždy jsem byla a chci být pořád fér. Výpověď jsem dala proto, protože jsem si našla suprovou práci, o dost lépe placenou. Nicméně, výpověď jsem dala i proto, že se zaměstnavatelem se to nedá vydržet. Na lidi je arogantní, protivný, neurvalý, přenáší to vše na mě a já jsem z toho už opravdu vyřízená. Vždy si řeknu, že to druhý den zvládnu a dodělám v klidu tady ten poslední měsíc, ale já jsem z toho protivná doma, neumím to neřešit (moje chyba, vím - pracuji na tom), v pátek už mám v hlavě zase to, že v pondělí už zase půjdu do té hrůzy, hnusné atmosféry, napjaté, neurvalé a naprosto vyčerpávající. Došlo to až tak, že mám zánět žaludku. Řeším, zda si prostě nemám vzít neschopnost na ten poslední, necelý měsíc nebo ne. To se opravdu nedá vydržet, co byste udělaly holky vy? Děkuji Vám za Vaše názory jak byste tuto situaci řešily. A prosím Vás nechci si číst nějaké negativní texty. Hezký den Vám přeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No tak záleží jestli ti vůbec Dr neschopenku na měsíc napíše
to asi bude chtít vymyslet nějakou diagnózu, plus teda budeš zbytek léta sedět doma na zadku za almužnu, bez možnosti vypadnou aspoň někam na víkend. To by mě asi psychicky ničilo víc, než neurvalý šéf.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych to vydržet, srpen doma na kanapi by mi za to nestál. Pokud ti někdo diagnostikoval zánět žaludku, neschopenku nenavrhl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je to vážné s tím žaludkem? Ptám se proto, že nastoupit do nové práce a začít marodit v důsledku předchozího stresu není to, co chceš. Nemáš ještě nějakou dovolenou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bluemonday píše:
Ahoj holky, hned na úvod píši, že zde nechci v této diskuzy uvádět nic moc konkrétního (jména apod.), aby nevznikl nějaký nežádoucí problém.
Jsem zdravotní sestra a zaměstnána jsem v ambulanci (takže pouze denní směny), jsem zde přes rok a půl, se zaměstnavatelem trávím denně 8,5 hodiny. A abych se dostala k jádru věci, v práci jsem dala výpověď, končím na konci srpna. Vždy jsem byla a chci být pořád fér. Výpověď jsem dala proto, protože jsem si našla suprovou práci, o dost lépe placenou. Nicméně, výpověď jsem dala i proto, že se zaměstnavatelem se to nedá vydržet. Na lidi je arogantní, protivný, neurvalý, přenáší to vše na mě a já jsem z toho už opravdu vyřízená. Vždy si řeknu, že to druhý den zvládnu a dodělám v klidu tady ten poslední měsíc, ale já jsem z toho protivná doma, neumím to neřešit (moje chyba, vím - pracuji na tom), v pátek už mám v hlavě zase to, že v pondělí už zase půjdu do té hrůzy, hnusné atmosféry, napjaté, neurvalé a naprosto vyčerpávající. Došlo to až tak, že mám zánět žaludku. Řeším, zda si prostě nemám vzít neschopnost na ten poslední, necelý měsíc nebo ne. To se opravdu nedá vydržet, co byste udělaly holky vy? Děkuji Vám za Vaše názory jak byste tuto situaci řešily. A prosím Vás nechci si číst nějaké negativní texty. Hezký den Vám přeji.
Pokud je atmosfera takova, ze uz mas zdravotni problemy, tak co resis? Vem si neschopenku, na konci mesice vyber dovolenou a pak udelej papa. Nebo si chces uhnat zaludecni vredy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj kolega ve výpovědní lhůtě řekl svým nadřízeným co si i nich mysli. Už chodit nemusel
Ale na to asi nemáš žaludek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažila jsem podobnou situaci, věděla jsem, že za 6 týdnů končím a bylo to čím dál horší. Mě vysvobodily děti, dcera donesla ze školky neštovice a pak je dostal i syn. Ale měla jsem v plánu jít už na neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 Ne ne, nenabídl, jelikož je mi blbé ho tady i tak samotného nechat. I když záskok by měl. Jen to opravdu psychicky nedávám. Nemůžu tady říct za 8 hodin ani slovo, protože mluví pouze Dr a nikdo jiný (ani pacient pomale nemůže nic říct) a já jsem pravý opak
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych si domluvit PN, než půjdeš do nové práce. Sice menší peníze a vycházky, ale budeš psychicky v pohodě. Drž se ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak jestli mas zanet zaludku, tak snad bud doma a leci se ne?
…ja teda o te nemoci nic nevim, ale asi se lecit musi?! To muselo byt teda neco, kdyz i ve vypovedni lhute se bojis jit k lekari a resit zdravotni problemy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 Já ho řešila, ten zdravotní problém. Dostala jsem dvoje antibiotika. Jen je Vám špatně od žaludku no, nic jiného nemám, nějaké příznaky. Díky bohu. Takže mi bylo blbé si brát právě neschopnost, víte
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bluemonday píše:
@Melodie91 Já ho řešila, ten zdravotní problém. Dostala jsem dvoje antibiotika. Jen je Vám špatně od žaludku no, nic jiného nemám, nějaké příznaky. Díky bohu. Takže mi bylo blbé si brát právě neschopnost, víte.
No ale prece u antibiotik se musi taky dodrzovat nejaky rezim, to urcite jako sestra vis…jako vymyslet si neschopenku, ze uz nedavas chodit do prace, to mi prijde blbe.., ale pokud jsi nemocna, beres antibiotika, tak by byla neachopenka urcite vhodna a na miste…tim chci rict, ze bys urcite na pn mela jit, dokud nebudes zdrava
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karamelovazmrzka Mám dovolenou 5 dní. Ty si vyberu, závažnost je taková, že jsem dostala dvoje antibiotika a léčí se to tím + dieta samozřejmě. Nic moc extra se D tím nedělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit