DPČ-úřad práce-zdr.pojištění

7
1.8.22 14:39

DPČ-úřad práce-zdr.pojištění

Ahoj, minule jsem se ptala jak je to s DPP.
Teď bych prosila o radu s DPČ, jsem vedená na úřadě práce od kud nepobírám nic.
Mám teď rozjednanou jednu práci kde by byl výdělek do 5000.
Jak by to tedy ale bylo ze zdravotním pojištěním pokud bych nadále byla vedená na úřadě práce? Kdo by ho platil? :nevim:
A pokud bych se tedy odhlásila z úřadu práce tak bych si ho musela platit celý já?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.8.22 21:21

Nekolidující zaměstnaní

Dobrý den,
takže ze zákona můžete pracovat i když jste na úřadu práce ale pouze za podmínek, že nemáte nárok na podporu v nezaměstnanosti a nepobíráte tedy podporu v nezaměstnanosti. Ve vašem případě se nemusíte z ÚP vůbec odhlašovat jelikož by se jednalo o tzv. nekolidující zaměstnaní kdy si můžete za měsíc v roce 2022 vydělat do 7 600 HRUBÉHO (což je polovina minimální mzdy). Zdravotní pojištění za Vás tedy i nadále bude hradit pracák. Pouze budete nosit na pracovní úřad potvrzení o měsíčním přijmu formulář Vám vydá vaše referentka pro zprostředkování zaměstnaní. Přeju hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
1.8.22 22:12

@Nobodynoone píše tak, že mi přijde, že o tom dost ví. Osobně si však přesto myslím, že pobírání podpory není důvod, že by nemohla pracovat. Podle mě po dobu nekolidujícího zaměstnání se pobírání podpory pouze přeruší (tedy se v té době ji nedostane), ale po ukončení nekolidujícího zaměstnání pokračuje v pobírání podpory v plné výši, kdy tak o nic nepřijde (samozřejmě kdyby např. později už nastoupila do normální práce, tak ano, ale to už je něco jiného). Referentky na UP to budou vědět přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.8.22 22:13
@psanicko píše:
@Nobodynoone píše tak, že mi přijde, že o tom dost ví. Osobně si však přesto myslím, že pobírání podpory není důvod, že by nemohla pracovat. Podle mě po dobu nekolidujícího zaměstnání se pobírání podpory pouze přeruší (tedy se v té době ji nedostane), ale po ukončení nekolidujícího zaměstnání pokračuje v pobírání podpory v plné výši, kdy tak o nic nepřijde (samozřejmě kdyby např. později už nastoupila do normální práce, tak ano, ale to už je něco jiného). Referentky na UP to budou vědět přesně.

precti si uvodni prispevek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
1.8.22 22:23

Ja kdyz byla po skole vedena na uradu prace a mela DPČ, tak jsem kazdy mesic musela dokladat papir od zamestnavatele kolik jsem ten mesic vydelala.. i kdyz slo o par stovek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat