Všeobecná sestra VOŠ nebo VŠ?

Anonymní
2.8.22 15:02

Všeobecná sestra VOŠ nebo VŠ?

Možná někdo bude vědět a poradí :)

mám už Bc. z jiného oboru, takže kdybych šla studovat ošetřovatelství na vysokou školu, tak musím platit za další studium a ne zrovna malé peníze. Zvažovala jsem tedy VOŠku, ale spousta lidí mě odrazuje, že VOŠky stejně budou rušit a všechny sestry si budou muset dodělat bakaláře, že se na holky s vysokou dívají líp atd. Co myslíte? Upřímně proti VOŠ nic nemám, pokud mě dobře připraví do pracovního života, tak proč ne, ale nerada bych za pár let zase studovala kvůli změně zákona :( nevíte, jak je to třeba u vás v praxi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
2.8.22 15:13

Za další studium na veřejné VŠ se už neplatí, pokud je to předchozí úspěšně ukončené.
Příbuzná má VOŠ, pracuje na vysoce specializovaném oddělení jako zdravotní sestra, kromě VOŠ podstoupila ještě studium, které jí určil zaměstnavatel, neříkala, že by se bála o práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.8.22 15:50
@Anonymní píše:
Možná někdo bude vědět a poradí :)mám už Bc. z jiného oboru, takže kdybych šla studovat ošetřovatelství na vysokou školu, tak musím platit za další studium a ne zrovna malé peníze. Zvažovala jsem tedy VOŠku, ale spousta lidí mě odrazuje, že VOŠky stejně budou rušit a všechny sestry si budou muset dodělat bakaláře, že se na holky s vysokou dívají líp atd. Co myslíte? Upřímně proti VOŠ nic nemám, pokud mě dobře připraví do pracovního života, tak proč ne, ale nerada bych za pár let zase studovala kvůli změně zákona :( nevíte, jak je to třeba u vás v praxi?

neslyšela jsem o tom, že by se měly rušit VOŠky… i když samozřejmě možné je všechno :nevim: na druhou stranu i kdyby sis vystudovala VOŠku, tak bych se rozhodně nebála toho, že by ti jednou nestačila. konečně, původní středoškolské sestry si taky nemusely dodělávat VŠ či VOŠ a normálně mohou dál pracovat.

nicméně sama bych šla spíš do VŠ. kdybys jednou začala pomýšlet na funkci, tak tam bývá výhodou (nikoli zákonem danou podmínkou) magisterské vzdělání a z bakalářského si magisterské doděláš za dva roky. oproti tomu z VOŠky by se ti taky mohlo stát, že by sis nejdřív musela vystudovat znova bakaláře a když bys měla štěstí, něco by ti z VOŠky možná i uznaly. a myslím, že další VŠ studium se neplatí, pokud jsi první řádně ukončila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
4.8.22 12:53

V první řadě bych ráda upozornila, že studium všeobecné sestry je poměrně náročné. Nevím, z jakého oboru máš bakalářské vzdělání. Nicméně studovala jsem prezenční studium všeobecné sestry, denně výuka od rána do večera, letní prázdniny pak zaplnila celoprázdninova praxe. Avšak nejvíce studentů vypadlo na odborných předmětech typu anatomie, fyziologie, patologie, farmakologie, interna apod.
Brigáda či částečný úvazek šel během studia dost těžko.

Zkrátím to, spíše, než finanční důvody bych asi spíše řešila výše uvedené.
Každopádně však držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
4.8.22 15:10

Ak mas uspesne ukonceneho bakalara, za dalsie studium neplatis a je jedno kolik let ti je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat