Prach ve vypraném prádle

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.1.25 21:18

@Tayen Bydlím v podkrovním malém bytě a prádlo schne jedině doma. Řekla bych, že to bude už v mokrém prádle protože mám mimo jiné i černé prádlo poseté bílými nitkami. Snažím se prádlo před vložením do pračky co nejvíce vyprášit ale už to snad ani nejde. Přidala jsem i máchání navíc a nic. Prádlo uschne a jakoby jsem ho vyválela ve třpitkách :roll: Koš na prádlo mě nenapadl ale popravdě se mi tam to oblečení ani nestihne ohřát a letí do pračky. To samé povlečení a ručníky, ty dávám rovnou do pračky.
Nemám doma jediné smítko prachu ale tohoto z prádla hafo..

• Citovat
  • Upravit
21515
27.1.25 21:19

Ještě bych zkusila své prádlo vyprat se stejným pracím práškem u někoho jiného v pračce. Tím jednoduše zjistíš, zda je problém přímo v té pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 21:20
@nozu píše: Více

Super nápad, ten mě nenapadl! :dance: děkuji..

• Citovat
  • Upravit
Asta135
27.1.25 21:42
@Anonymní píše: Více

Já to měla taky tak. Nepomohla ani nová pračka. Pomohla až sušička. Přes léto, když suším venku, tak pak stejně hodím do sušičky na refresh aby se to vyprášilo. Kdybych prala dva měsíce zas bez sušičky, bylo by to plný prachu zase. A to denně vysávám, pořád otíram prach, obden vytíram. Ale stejně se tu z prádla práší jako prase.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.25 22:16

@Asta135 Je to hotové zlo, opravdu. A na příčinu jsi tedy nepřišla, že :nevim: Asi opravdu nezbude, než ji koupit. Jen jsem to brala jako poslední možnost. Pořád mi ale vrtá hlavou, proč. Nejvíce to jde vidět, když jde slunko do bytu. To se člověk bojí i pohnout :roll: :zed:

• Citovat
  • Upravit
5618
27.1.25 22:29

A způsobuje ti to zdravotní potíže? Ne? Pak to moc řešíš. Stačí s tím neprášit proti světlu. Podle mě je to úplně normální jev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 22:38
@Veveří píše: Více

Nejde jen o viditelnost. Stačí převlékat postel a mám toho plný nos a oči. Nehledě na to, že jsem přes půl roku na nosních kapkách. Když vylezu ze sprchy, tak se nechci utírat do prachu :lol: Mě to nepřijde nepodstatné.

• Citovat
  • Upravit
5618
27.1.25 22:55

Měla bych strach, že se mi rozjíždí OCD. Je to trochu obsesivní. Blbé myšlenky ve vazbě na prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 23:12
@Veveří píše: Více

Pořád ty vaše psychické problémy :think: Vy na ně dokážete svést snad vše. Já nejsem tele ale normální člověk s normálními problémy co je chce vyřešit :palec: A huš, takové lidi kolem sebe nechci :D

• Citovat
  • Upravit
Asta135
28.1.25 07:30

Mě ten prach taky hrozně vadil. Mám hodně černých věcí, manžel 99% černé a opravdu vše zůstávalo viditelně zaprášené. Mazlíčky nemáme, takže aspoň chlupy nebyly. No ale jak říkám - vyperu v černý, usuším na šňůře a je to poseté. Takže šup do sušičky a vyfoukat. Ten filtr vyndavám plný humusu po každým praní.

• Citovat
  • Upravit
21515
28.1.25 07:58

podle toho, co píšeš, si ale myslím,, že jediným efektivním řešením bude pořídit sušičku. Ono to může být i strukturou těch materiálů v kombinaci s pračkou. Prostě se takto uvolňují více vlákna z oblečení a ta způsobují ten prach. Uvidíš, jak to bude vypadat po pokusu s jinou pračkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
28.1.25 08:04

Některé pračky odírají to prádlo víc. Mají v bubnu takové drbací výstupky. Mě to říkala i prodavačka v Elektru. Zkus vyprat u někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.25 12:47

@Asta135 @nozu @alisekR Děkuji za rady a názory :) Už mám sušičku i vybranou, tak asi nezbude než ji koupit :palec:

• Citovat
  • Upravit
Asta135
28.1.25 13:47

My máme Gorenje a Whirpool a ta Whirpool rozhodne odprašuje a odchlupuje daleko líp (y) tak jen tip

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný