Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Už si opravdu nevím rady.. máme doma problém s velkou prašností prádla. Na všem jsou jakoby takové malinké smítka nebo vlákna. Oprané prádlo a stačí ho jen vzít do ruky a strašně se z něj práší. Mysleli jsme, že je problém v pračce, tak jsme koupili novou.. asi 3 opraní v pohodě a teď už je to zase to samé. Potom to z toho oblečení všechno samozřejmě padá a je to všude, vysávám neustále. Vím že řešení by byla sušička, ale do té se přítelovi nechce.. spíš bych chtěla přijít na to, co to může způsobovat, nevíte? Jsem z toho strašně nešťastná ![]()
Tak sem se pripíchnu a počkám si na výsledek.
Neperes náhodou na ty eko programy takřka bez vody?
A nebo to prostě jen přehnaně sleduješ a to pak člověk vidí i trávu růst ![]()
Vetsinou to dela avivaz. Prala jsem jen v Jelenu a dobry. Ale nebyla jsem spoko, mam avivaze rada. Tak mame tu susicku.
@Barbora.Em… mě to dělaly pleny, klasické bavlněné čtverce, které potřebovaly jen „přemáchnout“ tak jsem je nechala s barevným pohromadě by bylo to.
i když nebyly děravé, tak už měly na povrchu lehký žmolek a ten se uvolňoval.
Někdy to může udělat i vnitřní část mikin, když jsou světlé. Pátrala bych po bavlněných kouscích
které jsou světlé a starší.
Takže já vyhodila všechny tyhle problémové kusy, praní na 90st., potom praní s čističem pračky a je klid.
Příspěvek upraven 06.01.22 v 20:25
@axlpol no když vidím některé pračky uvnitř tak mám problém udržet oběd ![]()
A přitom stačí místo aviváže ocet a občas pračku nechat na vyvářku s nějakými hadry a šoupnout tam půl litru octa.
Ale v tomto případě když je pračka nova to asi nebude. Jen je divné že se to stalo po 3 prani. ![]()
Z čeho to je nevím, ale pořídila bych tu sušičku. Ačkoliv já to tolik nezkoumala, tak když vidím co zůstává ve filtru v té sušičce za bordel z toho prádla, tak nechápu jak sem to předtím mohla nosit na sobě ![]()
Mně to dělají ponožky. Peru je s ručníkama a spol. A je klid. Tmavé a světlé prádlo zvlášť. Sušičku opravdu nepotřebujem. ![]()
@JiříkMazlík .....jo, já mám pračku taky novou, proto mě to překvapilo. Proto jsem odhalila ty „problémové kusy“ oblečení a letěly z domu. Vyčistění pračky bylo hlavně pro sichr
Od té doby klid.
Možná to bude materiálem vašeho oblečení, že některé pouští hodně vláken? Jinak neperu v aviváži a kdybych po uschnutí prádlo protřepala, asi by se z něj taky trochu zaprášilo. Myslím, že jde primárně o ty vlákénka.
@Barbora.Em a u vas ma prani na starosti pritel, ze nechce susicku? Z tveho prispevku jsem pochopila, ze u vas doma peres ty, takze bych si na tvem miste fakt nenechala kecat do toho, jestli bude nebo nebude susicka.
Nepereš pleny? Syn měl jeden čas snad nějakou agresivní moč nebo co a rozpadla se mi většina látkových plen (čtverce i moderní plenky) z každého věšení byla lopatka bílých žmolků, bylo to hrozné. Musela jsem koupit nové pleny.
Ahoj,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Už přes půl 3/4 mám problém, že mám prádlo plné prachu. Situace se stale zhoršuje i přes to, že jsem již vyzkoušela snad vše. Změna pracích prášku, aviváže. Používám změkčovač vody. Zkoušela jsem i ocet, změnila nakládku prádla, různé programy a délky cyklů. Koupila nová kvalitní prostěradla, ručníky i povlečení. Zvažovala jsem koupi sušičky ale nejdříve bych ráda vyřadila možnost, že může být špatná pračka. Je to obyčejná BEKO na 6kg. Filtr čistý, těsnění a vše okolo také. Pračka voní! Je pravdou, že při ždímání je trošku akční a občas poposkočí o pár cm.
Jsem bezradná. Vkládám foto jak to vypadá když zaklepu čímkoli. Škoda, že nejde vložit video, tak alespoň tak. Nikdo v mém okolí to ještě neviděl ![]()
A nevěšíš prádlo někam kde se hodně práší? (Na balkon, na zahradu…).
Nebo je plné prachu už mokré?
Nemáš třeba zaprášené koše kam to hážeš? Jakože se v tom to prádlo vyválí a pračla to z toho nedostane? ![]()