Prací prostředky a dětská kosmetika

1519
30.5.17 16:49

Prací prostředky a dětská kosmetika

Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat vás maminek, co trpíte na alergie a ekzémy a máte miminko. :) Projevilo se to na mrňouskovi nějak? Má ekzém taky? Mám sluneční alergii a jako malá jsem byla silný atopik. Ale k věci. Jakou používáte kosmetiku (šampony, olejíčky, mastičky) pro mimčo a jaké prací prostředky? Určitě se tomu dá alespoň trošku předejít, správnou kosmetikou a tak. Budu ráda za všechny typy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4962
30.5.17 16:54

Deti mydlo nepotrebuji. Nejlepsi je myt v ciste vode a mazat prirodnimi oleji, treba olivovym z lekarny, sadlem nebo ja mam treba merunkovy od saloosu. A pokud mozno prat bez avivaze, prohnat susickou, prasku spis mene a neprilis vonave. Radsi prat na vic stupnu se setrnym praskem netz na 40 s nejakym sajrajtem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
30.5.17 17:04

S olejíčky souhlasím. Já teda peru dětem v Lovele gelu (no moc to nepere, ale zase je to šetrné k pokožce) a aviváž Ecover. @ProfZav Nedává se aviváž náhodou proto, aby odstranila zbytky pracího prášku? Prát bez ní bych nedoporučovala, nebo aspoň přidat do máchání ocet…
S olejíčky souhlas, nám se teď osvědčil kokosový na hooodně přesušenou kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
30.5.17 17:12

Vyrábím si na léto mýdlový prací gel z Marseillského mýdla - mám ráda, když to schne venku, krásná čistá vůně. Vždycky se nasměju, když vidím ty předražené komerční gely, které obsahují AŽ 5% Marseillského mýdla.

Tady je čtení o Marseillském mýdle, které se vyrábí už přes 600 let a je vhodné pro atopiky, alergiky, lupenkáře. Ale pozor, nedoporučuju kupovat zelené - olivové. Netuhne a hůře pere. Za mě je nejlepší to bílé (s palmovým či kokosovým olejem).

http://www.rehabilitace.info/…se-i-zdravi/

http://ekologickadomacnost.blogspot.cz/…-skvrny.html

De facto tím vyperu všechno a co nevyperu, tak to nevypral ani Ariel s vanishem (který už roky nepoužívám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
30.5.17 17:13

Ano s pritelem jsme oba byli v detstvi atopici (s pubertou se to zlepsilo), syn to ma taky i kdyz v mirnejsi forme. Kupovala jsem detsky praci gel v dm v nemecku, s tim sem byla spokojena, avivaz nepozivam dodnes, mydla nemel, promazaval se obyc lipobazi a akorat jako mimco mel do koupele olejicek, co mu predepsali na koznim. Musim zaklepat, ze ted kolem tech 2 let je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
30.5.17 17:15

Aviváž obalí vlákna a změkčí je. Na ručníky se třeba používat nemá, protože pak špatně sajou. Obecně se nedoporučuje používat na věci pro lidi s citlivou kůží a mimina. Já osobně naštěstí problémy s kůží nemám, synovi jsem prala věci do cca roka odděleně a hlavně jsem přidávala máchání. Dnešní pračky jsou sice ekologické, ale to prádlo převalují v pár deci vody. A teda peru klasicky minimálně na 40, ručníky apod. na 60. Ve studené vodě se mmj nezničí fekální bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962
30.5.17 17:26

@stonožka12 O tom jsem nikdy neslysela. Naopak mi spousta prodavacek treba v galanterii nebo v obchode s pradlem mi rikala, ze nemam avivaz pouzivat, ta vlakna se tim i nici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
30.5.17 17:32

@Destiny4974 Já mám ekzém (hlavně tedy na nohách), naštěstí holky zatím nic. Jinak vše peru v pracím prostředku na dětské (má i certifikaci). Jinak mažu je i olejíčkem od stejné firmy. Dá se říct, že vlastně ani nic jiného nepoužívám, jelikož komerce mi dělala dost problémy - jak na kůži, tak i dýcháním atd. Od té doby co používám je klid. V případě zájmu se přidejte do mé skupinky na Facebooku: KonFly - tipy a triky na úklid.
Samozřejmostí je, že hodně dělá i strava, ale aspoň částečně se tím dá předejít i pracímí a uklízecími prostředky. :-)
Jinak doporučím prát aspoň na hodinu a půl, já peru klidně i dvě a více hodiny, jelikož teprve tímto dlouhým programem, působí enzymy, které prací prášky obsahují (ne ale ty od komerce). A není se ani čeho bát, že by to žralo moc energie, ba právě naopak. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 17:49

Moc díky za názory. Já právě každé léto trpím na sluneční alergii, musím si dávat bacha v jídle, a samozřejmě v kosmetice. Z krémů mi zatím vyhovuje značka Mixa. Koukala jsem, že dělají i dětskou kosmetiku. Každopádně jak říkáte, mimčo zbytečně nepatlat. :) Právě mě děsí, že to bude mít prcek po mně. Jsem 30tt. Jak se udělalo teplo, opět se mi objevují na obličeji puchýřky. I když se chráním. :/ Na praní používám Persil Sensitive, aviváže také ty „údajně“ dětské. Zatím dobrý, musím zaklepat. Právě začínám prát a žehlit věcičky pro malý a u toho mě to napadlo, zda bude mít malý/malá sklony po mně. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 17:51

@Apaji Ahojky. Určitě na to mrknu. Nerada bych, aby to měl prcek po mně. Když si představím, jak to bolí, pálí, svědí… A rozpouští se dobře to mýdlo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
30.5.17 18:09

@Destiny4974

Já ho strouhám na starém struhadle, které mám jen na to. Potom to zaleju vařící vodou a rozpustí se dobře. Přidávám tam i krystalickou sodu na praní (ne práškovou - prádlo mi potom šedlo a pralo to hůře. Zatímco krystalická mi to nedělá :nevim: ). Ale u atopika nebo alergika ta soda nemusí být vůbec, nebo jen v minimálním množství - přece jen je to dráždivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 18:17

@Apaji Tak super. To vyzkouším. Přeci jen, když to sedne mně, malýmu snad taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.5.17 18:18

@Destiny4974 Děti jsem myla jednou za tři dny v čisté vodě. Nemazala jsem ničím. Miminko se nemá jak ušpinit a když se zbytečně nemáchá ve vodě a různých kupelích a mýdlech, tak se film obnovuje sám. Naštěstí se mi podařilo koupat si po svém děti i v porodnici, protože když jsem tam viděla, jak namydlili miminko od hlavy k patě a pak celé namazali, dělalo se mi špatně. Děti mají pokožku opravdu krásnou. Já sama mám alergii na slunce a dělává se mi atopický exém na rukou a někdy na obličeji. Ale já jsem taková atypická, já se s tím nepářu ani u sebe, když je problém, přemáznu to modrou indulonou :oops: A to na obličej snesu máloco. Jinak používám na sebe balzám s arganového oleje místo klasického krému a tím v případě potřeby mažu i děti. Dá se to použít na celé tělo. Ale nedělám to nijak pravidelně, no. Jinak když byly děti miminka, mazala jsem doma vyškvařeným sádlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
30.5.17 18:22

Já si vyrábím vlastní přírodní masti, malý měl ekzém jednou a naštěstí se nám ho podařilo rychle zbavit. Ničím chemickým bych dítě nemazala.
Pereme v ořeších a vl. mýdl. slizu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.5.17 18:29

@Amys Taky nejsem pro to, aby se miminko, pokud není nutno, nějak přehnaně mydlilo, šampónovalo a bůhví co.
Jen mě napadlo posbírat zkušenosti ostatních maminek, kdyby to náhodou malý mělo po mně, aby mě to nepřekvapilo. :) A měla jsem alespoň něco přichystáno. Hlavně se mi má narodit teď v srpnu a pokud budou vedra, tak ho opláchnu denně, alespoň v čisté vodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek