Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
DObrý den,
již týden nám tento kožní projev ( viz. fotografie). Mažu to krémy na zklidnění, protože to děsně svědí a pálí (doporučení z lékarny). Nevíte o co by mohlo jít? Chystám se k lékaři ale zkouším, zda s tím němáte někdo zkušenost. Ve skutečnosti je to mnohem více zarudlé.
DĚKUJI
Takhle se mi projevuje solární exém, alergie na první sluníčko. Dávám na to sudokrém se zinkem. Pár dní trvá než to zmizí, důležité je znovu to sluníčku nevystavovat dokud se to nevstřebá. Hodně mi ulevuje bílý jogurt. Je to pekelně protivný…
Měla jsem něco podobného, měla jsem to ze špatně zvoleného sprchového gelu, tak mě to jen tak napadlo, že by to mohlo být ze sprcháče nebo z nějaké voňavky? Do toho to vedro, tak ses do toho mohla zapotit, ale těžko říct
měla jsem teď nedávno vyrážku, sice jinou, ale jediný co mi pomohlo a uklidnilo mi to byl Fenistil gel a chladivé obklady.
Reakce na slunce mě taky napadla ale nikdy jsem na něj náchylná nebyla..a během týdne se to vůbec nezlepšilo…u pásového oparu si myslím, že jsou větší půchýřky
Fenistylem to mažu celý týden. ale sprchový gel používat pořád ten samej i vůni ale v kombinaci s tím sluncem, bůh ví
@kashaa píše:
Fenistylem to mažu celý týden. ale sprchový gel používat pořád ten samej i vůni ale v kombinaci s tím sluncem, bůh ví
A když jdeš ven, máš to plně zakryté, nebo to sluníčko může znovu osvítit? Já když jsem měla poprvé a naposled sluneční alergii, bylo to ve Francii, na jihu, bylo to z kombinace opalovacího krému a ostrého slunce. Jediné co mi pomohlo, bylo, že po zbytek pobytu jsem chodila v dlouhém rukávu. Ano, vypadala jsem jako exot, ale během dvou dní mě to přestalo svědit a po dalších 4 dnech to zmizelo.
To vypadá na alergii na první sluníčko. Má to poslední roky i manžel. Malé pupínky se mu nalijí do pupenů, pak to vyschne a kůže se sloupe. Mažu buď krémem po opalování proti alergii nebo tím sudokrémem. Proti svědění fenistil kapky nebo dithiaden,..
Každý jsme jiný. Určitě to chce lékaře.
Ještě možná zkusit tablety antihistaminik.
Třeba u mne se reakce na slunce objeví až za 4-5 dní a pak mám přes týden na sobě tvrdé svědivé hrbolky.
Napadlo mne, třeba reakce na slunce vs. léky.
Hodně se píše i o obyčejném gelu na bolest, že se může na slunci objevit reakce a další možné varianty.
Vypada to jako alergie na slunce. To, ze jsi na nej nikdy nebyla nachylna, neznamena, ze nikdy nebudes. Zkus potrit tvarohem a nevystavovat se slunci. A treba brat betakaroten ci neco takoveho. Ale to se vetsinou ma zacit brat na jare
@Janli Ahojky. Mám to samé. Alergii na sluníčko, mně se projevuje po obličeji. Sudokrém mi moc pomohl, po všech možných léčbách. Můžu se zeptat, zda ti pomohlo ještě něco dalšího?
Krom toho krému a jogurtu?
Moc děkuji!
Ja bych uplne nevylucovala ani ten pasovy opar, mam bohuzel osobní zkušenost a vypadalo to podobne. Jiné obtíže nemáš (napr. zvýšenou teplotu)?
@Destiny4974 Hlavně na to myslet předem a používat krém na opalování. Taky jsem zjistila, že se mi to dělá pokud jím některé ovoce. Citrusy, papriky, rajčata nebo něco kyselého. Jako by se po tom kůže stávala citlivější. Takže to zjara vynechám.