Pračka Aeg ničí prádlo

45
7.9.16 21:38

Pračka Aeg ničí prádlo

K mamce jsme koupili novou pračku aeg asi za 11tis a tam je šílené ždímání, i když dám jen 800 otáček, tak je prádlo totálně pomuchlané, ale fakt totálně a něco to i roztrhalo, to prádlo zustane po každém praní úplně namotané na bubnu a když uschne, tak je to hnus :O((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
196
7.9.16 22:17

@Romca777 Máme AEG, nevím, jestli stejný typ, ale mačká dost. Nevím, jak vypadá prádlo z jiné pračky, nemám srovnání. Když pak prádlo vyklepu a trochu narovnám, dám do sušičky, nehrozí, že bych nemusela žehlit, tak možná na tom něco bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.9.16 22:22

No já u mamky sušičku nemám, takže vyfoukané venku je použitelné, ale sušené doma je fakt hnus mega hnus… a to taky klepu a rovnám jak debil. o)) Právě doma mám pračku siemens stejně starou a ta to krásně čechrá. o)) a to používám i 1200 otáček a nic pomuchlané není. na druhou stranu doma mám zase sušičku siemens a z té už odvařená nejsem…žere barvy, prádlo a je mega hlučná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
7.9.16 22:40

@Romca777 Ahoj, napíšeš mi prosím typ pračky AEG, se kterou jsi nespokojená? Vybíráme zrovna spotřebiče do bytu a uvažujem o pračce AEG, tak jsem ráda za každou recenzi. Klidně do SZ. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.9.16 22:44

Sofie, je to teda nižší řada, zcela přesně nevím, nejsem teď u mamky, ale stála v euronics 10990,– Doma má tři měsíce siemens z datartu za 13000,– a jsou jsem spokojena hodne, dobře pere, má možnost volby otáček od 400, ale nemačká ani na 1200,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.9.16 22:46

Myslím, že je to tahle https://www.euronics.cz/…flc/p396789/ je na ni blbé i to, že nelze po doprání nastavit, aby se točil buben…ta siemns to umí… ale ta aeg fakt to prádlo uplně mele…je tam šílená odstředivá síla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
8.9.16 05:10

To bude asi značkou, ne typem.
Já mám zkušenosti s LG - velmi dobré. Mamka má beko, taky si chválí. A zmuchlané prádlo nemáme ani jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.9.16 06:18

Mám AEG 3-4 roky a není sebemenší problém…ždímám na 1000 ot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
8.9.16 08:33

Já mám pračku AEG lavamat a peru skoro všechno na 1600 otáček. Žehlím jen šaty, košile a rifle. Všechno ostatní je v pohodě. Ale je fakt, že mám k ní i sušičku AEG a ta to krásně načechrá. Jinak to prádlo je po vyprání po obvodu bubnu, ale to je tou odstředivou silou. Nepřijde mi na tom nic divného. Jestli je prádlo roztrhané, tak tam spíš dáváte bundy s nezapnutými zipy nebo něco takového. Jinak nevím, o co by se to mělo roztrhat. Pokud to tedy není jemné krajkové prádlo. Ale to do pračky stejně nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.9.16 10:40

Krajkové oblečení nevlastním. Rotrhalo mi to nějaké koberečky prané na jemný program a předtím xkrát prané. Jinak totálně zmuchlaná je i bavlna a z toho bubnu to musím fakt oddělávat silou, to mi normální nepřijde. Doma mám stejně starou asi 3 měsíce siemens pračku a v té jsem zrovna vytáhla prádlo na 1200 a je to jako den a noc. No pračku zítra volám na reklamaci. Tak uvidíme, ale to co deklarují jako 800 otáček, zcela jistě 800 není a nebo teda systém odstředování je zcela mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.9.16 10:42

No teta a známá mají taky aeg a tento problém nemají…viděla jsem jak od nich prádlo vypadá, jen teda mají starší modely… LG byla druhá volba, ale dost jsme na ni spěchali a ta nebyla skladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.9.16 12:29

@Romca777 Naše babi má AEG už čtvrtým rokem a teda nic jí to netrhá. A když si tam sem tam vyperu i já, tak mi to extra zmačkané nepřipadá a to ždímám skoro vždycky na 1200. :nevim:
Takže bych to tipla asi na nějakou závadičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.9.16 12:36

@Romca777 mám taky aeg lavamat, ale už 10 let a pořád jede jak drak. Heled´a zkusili jste ji teda reklamovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
8.9.16 14:59

No musím říct, že nejde srovnávat ždímání ve staré AEG a nové. Ve staré na konci pračka prádlo načechrala a ani na nejvíc otáček to nebylo tolik suché, jako teď na méně.
Nová pračka asi opravdu ždíme hodně „drasticky“ a načechrávání se nekoná.

@berry4 právě ta moje stará deset let, ždímala úplně jinak, než ta nová, kterou mám teď několik týdnů. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
8.9.16 15:01

@AninaEli A co máš konkrétně za pračku? :think: Vybírám novou, tak ať se jí vyhnu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí