Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No prave me by to taky asi nebylo mile
ja pro tu pracku pujdu zitra - v nedeli to asi overovat nebudou
jedine, ze by to overili zpetne… diky za rady… jeste mozna hloupy dotaz… kdyz vyuzivam kontokorent… jsem v registru?
@Vickee ano staci, ze jako momentalne neni v praci, ze ma smenu tehdy a tehdy. Je z toho zrejme, ze tam ten clovek pracuje. Vetsinou se provolava po schuzce s klientem, tak tezko muze byt v praci.
@Jolynka Tak to se přiznám, že až takovou solidaritu jsem od takových firem nečekala, smekám ![]()
@Vickee ale samozrejme chceme i videt pracovni smlouvu, ne ze si clovek vymysli delam tam a tam.
@Vickee aspon tak to je u Providentu, nemuzu mluvit za jine spolecnosti ![]()
@Jolynka Jasně, to chápu, to je samozřejmost. Jen bych spíš čekala něco stylem „dobrý den, *** si u nás chce půjčit peníze, můžu si u vás ověřit informace?“
@Vickee jestli toto fakt nekdo dela, tak tam bych si nepujcila. Prece jen je to klient a kazdy se muze dostat do situaci, ze si potrebuje takto pujcit a jeho zamestnavateli po tom prece nic neni. Zbytecne by mohl mit kvuli tomu v praci problemy a pak by jeste nemohl splacet.
@Jolynka S tím plně souhlasím a i když nemám žádné skvělé mínění o takových půjčkách, můj názor šel právě o 100% nahoru.
Muzu jeste poprosit odpoved na mou otazku? kdyz cerpam kontokorent, jsem v registru? asi hloupy dotaz
ale neda mi to, diky
@amya tak to opravdu nevim, jestli i kontokorent, ale treba kreditka tam videt je, ono to, ze jsi v registru jeste nemusi znamenat nic spatneho, tam je skoro kazdy, ale zalezi co tam je, jestli jsi vedena jako dluznik, ktery neplati nebo normalne splacis
No proste u nas mame „bonusy“, ktere nejsou zanesene ve vyplate
sice to neni idealni stav, ale lepsi, nez dratem do oka
@rigousek ono staci kdyz si vezmou rodne cislo a ty registry si proveri samy, nemuseji se na nic ptat
@rigousek to prave vse zjisti v tech registrech, jen nevim, jestli tam je i kontokorent
@rigousek tam je videt vse, prave kdyz dobre splacis, tak taky, zas je to plus, ze ti nekdo pujci, kdyz mas dobrou minulost, horsi je, kdyz tam mas zaznam jako neplatic