Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Základní nezabavitelná částka pro rok 2014 je 6188,67 + 1547,14 na každou další osobu to je 9283 na vás tři má to spočítané správně. Pozor hodně lidí si plete základní nezabavitelnou částku s minimální mzdou
Aha, takže na výši mzdy to nemá vliv? A i kdyby bral 30 000, tak mu nechají těch 9000,–, já jsem právě myslela, že se to odvíjí i od toho jakou má výplatu, tak děkuju ![]()
@Anonymní píše:
Aha, takže na výši mzdy to nemá vliv? A i kdyby bral 30 000, tak mu nechají těch 9000,–, já jsem právě myslela, že se to odvíjí i od toho jakou má výplatu, tak děkuju
No odvíjí.
My máme plat 23 000 a na účet chodí 18 500. Má teda vyživovací povinnost na 4 lidi
@Anonymní píše:
Aha, takže na výši mzdy to nemá vliv? A i kdyby bral 30 000, tak mu nechají těch 9000,–, já jsem právě myslela, že se to odvíjí i od toho jakou má výplatu, tak děkuju
no ono to je složitější po odeštení základní nezabavitelné částky strhnou 1/3 u nepřednostních a 2/3 u přednostních pohledávek a pak je tam částka (nejsem si jistá výší) nad kterou se strhne vše takže pokud má někdo plat 50000 a tu samou situaci jak vy tak dostane třeba jen 10000
@lpetra Jo, takhle mi to stačí, mě právě zmátla ta kalkulačka, děkuju moc ![]()
Ahoj holky, mám dotaz ohledně exekuce. Partnerovi přišla exekuce na plat za nějakou nezaplacenou pokutu u dopravních podniků z r.2008. Když jsem najela na kalkulačku nezabavitelného minima, tak mi to vypočetlo, že podle platu, má n. m. 11500,–, ale k výplatě dostal 9500,–. Je tady někdo, kdo se v tom vyzná, jak se to počítá? V práci má nahlášenou vyživovací povinnost na dítě a není to přednostní pohledávka. Děkuju za odpovědi a rady a omlouvám se za anonym.