Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravim,
omlouvam se za anonymitu… dostala jsem se trosku do financni tisne
prestehovala jsem se za praci do Prahy a cely ten „presun“ me sezral vsechny uspory + jsem vybrala kontokorent u Fia, do konce roku to chci dat do poradku a zase si vybudovat nejakou financni rezervu, s platem ktery jsem dostala v Praze by to nemel byt problem… nicmene co problem je, ze po nakupu potrebnych veci do domacnosti mi chybi lednice
bez ktere se neobejdu…
takze prejdu k samotnemu dotazu… daji mi lednici na splatky lednici za 10k u Cetelemu? muj prijem je 16.000 (officialne) mam tesne po zkusebce a od pristiho mesice bych mela dostat pridano, jeste mam i neoficialni prijmy, ale ty nikde nejsou vedeny, takze pro banku jako by nebyli… nikde pujcky nemam, jsem bez dluhove minulosti… je mi 21 a bydlim v pronajmu… myslite, ze mi pujcku schvali i pres 20k kontokorent? budou o tom kontokorentu vubec vedet?
diky na odpovedi
Pracka na splatky a chces kupovat lednici
jinak cetelem neni banka, ten ti myslim, ze i pujci, s bankou by to bylo horsi ![]()
Sry, dneska jsem zmatena
takze ten vycerpany kontokorent nevadi?
@amya nebankovky to tolik neresi, pujcuji i lidem se zapisem v registru dluzniku
Tak to by melo byt v pohode
a kdyz overuji informace u zamestnavatele, nevite na co se ptaji? nekde jsem cetla, ze volaji jen nekdy…
@amya ja kdyz overuju klienta u zamestnavatele, tak se na nic neptam, jen potrebuju zjistit, jestli dotycny tam skutecne pracuje, takze ho chci k telefonu a oni bud dotycneho vubec neznaji nebo reknou, ze momentalne neni k dispozici atd.
Aha ty pracujes primo u nejake nebankovky? a v jakych pripadech overujete? u me bude trosku problem, protoze pracuju mimo budovu, ve ktere je nase ucetni
Sry za duplicitu, takze zamestnavatel se vlastni ani nedozvi, ze jsem si pujcila u cetelemu ![]()
@amya delam u Providentu, melo by se u nas overovat pokazde, ale nekdy to neni mozne, treba kdyz pujcka probiha vecer, ze neni komu se dovolat. Ono zalezi taky na tom, co klient predlozi za dokumenty, kdyz ma pracovni smlouvu a vyplatni pasky, kde neni zadna pochybnost, tak je to ok. Ovsem Cetelem netusim, jak to dela, protoze tam neprobiha osobni jednani, jen musi verit tomu, co clovek uda za informace.
@amya píše:
Sry za duplicitu, takze zamestnavatel se vlastni ani nedozvi, ze jsem si pujcila u cetelemu
U nas se snazime, aby zamestnavatel netusil, proc volame. Klientovi by to urcite nebylo prijemne ho napraskat, ze si pujcuje penize.
@Jolynka A jako potvrzení stačí, když v práci řeknou že ten člověk nění k dispozici?
No prave me by to taky asi nebylo mile
ja pro tu pracku pujdu zitra - v nedeli to asi overovat nebudou
jedine, ze by to overili zpetne… diky za rady… jeste mozna hloupy dotaz… kdyz vyuzivam kontokorent… jsem v registru?
@Vickee ano staci, ze jako momentalne neni v praci, ze ma smenu tehdy a tehdy. Je z toho zrejme, ze tam ten clovek pracuje. Vetsinou se provolava po schuzce s klientem, tak tezko muze byt v praci.
@Jolynka Tak to se přiznám, že až takovou solidaritu jsem od takových firem nečekala, smekám ![]()