Podle čeho vybrat pračku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vyuzivam odlozenej start. Programy pouzivam asi 2 a chtela jsem aby mela odpocet zbyvajiciho casu.
Mam miele a osobne bych uz do jine nesla. A urcite ne whirlpool
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mam Bosch, nebyla draha a ma hafo funkci, pro mimnko antialergicky program, jinak si muzu volit delku programu a vejde se 7 kg. A****.bezva je 15 min program
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme Bosch, ale znovu bych koupila Elektrolux - více nezavislých informací, že mají nejlepší servis.
Jinak jsem vybírala spíš méně fukcí a chtěla jsem na 6kg (teď bych koupila 7)… Využívám hodně 15minutový program, odložený start + vyjímečně jejich speciální programy.
Sestřenka má nějakou klapku, kterou zapíná při používání gelu… to není špatný. Já gely nepoužívám, ale pro někoho, kdo jo, tak super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
Holky a to se fakt za 15 min vypere?![]()
a dobře?
To je spis na takove prilezitostne vyprani nespinave veci, treba jednou vzateho tricka na vecer a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam tuto : http://m.pracky-lednicky.cz/…w-softaccess
a som s nou maximalne spokojna.sice pouzivam len max 3 programi, ale ma odlozeny start a time manager-ukazuje cas ako dlho bude este prat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
No mě práve nabízeli převážně Miele, Bosch, LG nebo Ariston ale jako prani párou nebo s napařováním nebo rychlopraní na 15 min pak nějaký dětský speciální praní samovážení prádla versus voda třída A+++ odloženej start pak na 8 kg prádla a to je jen část těch všch funkcí ale jako využiju to vše?
Ta naše je úplně obyčejná bez displayová takže jako v tom všem plavu co to všechno dneska umí ale jako laik mi přijde, že fakt jich spousty nevyužuji noale vim prd že jo no když pořádně nevim co to znamená v praxi
chjo
Ja bych nevyuzila. Jsem na to moc konzervativni asi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme LG a velká spokojenost. Já jsem taky na funkce nenáročná, používám asi dva programy + ten na 30 minut (no jo, lenost kouknout do návodu) ![]()
Má ji i babička, skoro stejnou, jenom asi o rok starší model a taky je spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Whirlpoolku cca 7let a bez jediného problému a to pere každý den minimálně jednou. Babičce vydržela 14let, ale taťka ji myslím dvakrát opravoval, teta, druhá babička i tchýně mají tuto značku a jsou s ní spokojené. Používám většinou hodinový program v papírech je označen jako Denní, občas syntetiku a ty další zřídka. A odložený start je super a mám i odpočítávání zbývající času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee Něco podobného jsem teď taky řešila, nakonec jsem se musela spokojit s kompromisem - s jinou značkou, než jsem chtěla a s nemožností nastavit teplotu na 50°.
Takže… mé požadavky:
- velké dveře do bubnu, abych tam strčila i třeba potahy z kočáru,
- co největší objem prádla (mám 9 kg), abych co nejvíc odeprala (jsme také čtyři),
- co nevyšší max. limit otáček při odstřeďování kvůli prosušení prádla už v pračce, mám do 1.400 otáček,
- možnost nastavení teplot 30°, 50° a 95°nebo 100°(tak padesátka je problém),
- v rámci programů rychloprogram, který mě ovšem pustí do vyšších teplot (další problém)
- co nejvyšší účinnost praní a odstřeĎování (ale hlavně praní)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee Ty +++ prej až tak nic neznamenají… 15minutový program je spíš na propocené jeden den nošené triko a tak. Já tam třeba dávám ručníky a plavky po plaváčku.
Pak využívám eco program - je to taková univerzální klasika, pak 60 minutový a vyjímečně sport - na zimní budny, ale obešla bych se bez něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
No mě práve nabízeli převážně Miele, Bosch, LG nebo Ariston ale jako prani párou nebo s napařováním nebo rychlopraní na 15 min pak nějaký dětský speciální praní samovážení prádla versus voda třída A+++ odloženej start pak na 8 kg prádla a to je jen část těch všch funkcí ale jako využiju to vše?
Ta naše je úplně obyčejná bez displayová takže jako v tom všem plavu co to všechno dneska umí ale jako laik mi přijde, že fakt jich spousty nevyužuji noale vim prd že jo no když pořádně nevim co to znamená v praxi
chjo
Právě, že ne..
Rodiče mají tu LG parní a páru do přidává jen do programů, kde ti to pere prádlo 3 hodiny
Vpodstatě tam používáme akorát ten rychloprogram na 60°, který pracuje asi hodinu, ale nepere v páře.. A pak jemný na vlnu a tento typ prádla.. - z celého toho výčtu asi dvaceti možností ![]()
No a srovnání s mojí Candy (už třetí za sebou) - Candy pere lépe než LG. V LG jsem praní vychytala tak, že dávám poloviční náplň prádla - pak pere relativně dobřě (proto chci ty vysokokapacitní pračky, aby mi dobře vypraly aspoň čtyři, pět kilo naráz).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě jak tady píšou, 1400 otáček se mi zdá zbytečné. Já cíleně hledala max. 1000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
Holky a to se fakt za 15 min vypere?![]()
a dobře?
Ale to víš, že ne.. Tam do toho hodíš třeba oblečení ze začouzeného baru, aby odsmrádlo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme LG něco přes 2 roky. Byly jsme tedy omezení černou barvou. Vybírali jsme mezi touto LG je parní na 8 kg prádla a Ariston. Vybrali jsme podle vzhledu
Zezačátku jsem prala na 30 minut, ale prádlo vůbec nevonělo, takže peru na zkrácenou bavlnu (cca 1,5 hodiny podle váhy prádla). A na těch 30 minut jen předložky v koupelně s gelem. Dlouhou bavlnu - peru povlečení. Občas využiju syntetiku. Páru používám u utěrek při 90 stupních a nebo když vezmeš jednou na sebe tričko, tak to v tý páře „opere“. Odložený start jsem tedy zatím nepoužila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
Jo a ještě jak tady píšou, 1400 otáček se mi zdá zbytečné. Já cíleně hledala max. 1000.
No, tak já bych s tisícovkou pošla. Na vlnu mám osm stovek, to vytahuji ještě s odkapávající vodou, a na pevnější prádlo dávám zásadně maximum - vytahuji skoro suché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit