Pračka s rychlým programem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ale ten krátký program (třeba 20 min.) taky asi těžko vypere 5 kg na 60°C a 3 x vymáchá…
Prostě už jen to ohřátí vody na 60°C trvá dlouho. A asi vyprat a jednou vymáchat není moc super. Proto je to jen na „čisté“ prádlo. U programu 50 min. je to asi lepší, než u 20 min., ale prostě je to nějaký druh „nouzovky“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Ale ten krátký program (třeba 20 min.) taky asi těžko vypere 5 kg na 60°C a 3 x vymáchá…
Prostě už jen to ohřátí vody na 60°C trvá dlouho. A asi vyprat a jednou vymáchat není moc super. Proto je to jen na „čisté“ prádlo. U programu 50 min. je to asi lepší, než u 20 min., ale prostě je to nějaký druh „nouzovky“.
Tam byva 40 stupnu max pro 4kg a kdyz das polovicni cas, tak jen 2kg
Ale to stejne zakladatelka nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje pračka (2měsíce stará Candy) i u programu na dvě a půl hodiny prádlo 10 minut odvažuje i několikrát po sobě a protože já nemám nikdy úplně zaplněnou kapacitu, vždy si ten program zkrátí, většinou na 1h a 20 minut. Krátké programy okolo hodiny tam taky jsou, na jemné prádlo i ruční praní. Ale na normální bavlněné materiály používám ten, co si to sám vyhodnotí, všechno je krásně vyprané.
Dnes jsem prala světle béžové povlečení i s prostěradlem, co jsem nechtěně polila kávou a všechno je jak nové, nezůstaly žádné fleky(po kávě mi kdysi na tričku flek zůstal). Pralo se to 1 h 34 m, a to se mi buben zdál plný.
A ještě si nemůžu vynachválit ty prací kapsle z Lidlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme LG na 9kg a programy na 30 má tak na 1h. Bavlna na 40 tak 1h20-30, na 60 1h40 cca a parní programy přes dvě hodiny. Ale vím, ze když jsem ji před dvěma lety vybírala, tak bylo dost praček, které se,,chlubily”, že vyperou do hodiny. Mně osobně to přijde málo, na oblečení mých děti musím používat i předpírku
.
- Citovat
- Upravit
@Ivan PPZ nechci na 20 minut. Hledám nejlépe něco kolem hodiny.
Zrovna tady na té pračce, co mám, je ten hodinový program plnohodnotný ![]()
@Betty MacDonald můžu prát jen v sypkém prášku a určitých značkách.
- Citovat
- Upravit
@Billi píše:
@Ivan PPZ nechci na 20 minut. Hledám nejlépe něco kolem hodiny.
Zrovna tady na té pračce, co mám, je ten hodinový program plnohodnotný
@Betty MacDonald můžu prát jen v sypkém prášku a určitých značkách.
Mají i sypkou variantu. Mám sypký Formil na bílé prádlo a je výborný. Ono to pere stejně dobře, ale ty fialové kapsle nádherně voní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Ale ten je taky jen na 4 kg, ne? Na plnou vahu 8 kg tyhle kratke nebyvaji
Zkusila jsi někdy odvážit 8kg prádla? Víš jaká to je hromada? Většinou se to do té pračky ani nevejde. 4kg je pračka zaplněná do 2/3 bubnu, takže na ten krátký program peru skoro všechno. Jen něco dávám na dlouhý 2,5 h a ručníky na 60 stupňů.
- Citovat
- Upravit
Já mám 3 roky AEG a u každého programu mám úsporu času. Například program bavlna je běžně na 2:55h, ale s maximální úsporou času pere 1:05h. Má i klasický rychloprogram na 20m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše:
@pannda kamarádka má měsíc právě AEGa nadává na ni fest.
@Kvestorka ruční praní nepotřebuju, spíš nějaký základní program kolem té hodiny.
Podle mě kamarádka neví, že AEG má tlačítko úspora času. Mám už druhou a obě ji měly…
Dokonce si i váží prádlo a podle toho pere. Takže když dám prát na hodinový program například pouze deku, tak pere asi 35-40m.
Když narvu plný buben, tak pere tu hodinu, co ukazuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Zkusila jsi někdy odvážit 8kg prádla? Víš jaká to je hromada? Většinou se to do té pračky ani nevejde. 4kg je pračka zaplněná do 2/3 bubnu, takže na ten krátký program peru skoro všechno. Jen něco dávám na dlouhý 2,5 h a ručníky na 60 stupňů.
To asi jo. Ja taky peru na hodinovy, nekdy pridam vodu.
Na delsi rucniky, povleceni a uterky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta188 já mam už poněkolikáté Aege a u všech se dal skrátit program, jen u té nové když vxperu tak mi nevoní pràdlo, ani nesmrdí neutrální pach ato mě mrzí mám rada vonavé prádlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše:
@pannda kamarádka má měsíc právě AEGa nadává na ni fest.
@Kvestorka ruční praní nepotřebuju, spíš nějaký základní program kolem té hodiny.
A podívala se kamarádka do návodu? Já někdy v lednu skončila právě u AEG, protože to byla jediná lepší pračka, co umožňovala prát plnou várku do hodiny. Není to tedy u všech programů, ale 9 kg program bavlna na 40 pere 57 minut, jen se musí 2× zmáčknout tlačítko úspora času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka píše:
@Markéta188 já mam už poněkolikáté Aege a u všech se dal skrátit program, jen u té nové když vxperu tak mi nevoní pràdlo, ani nesmrdí neutrální pach ato mě mrzí mám rada vonavé prádlo
Jak dlouho ji máš?
Já měla tento problém u sušičky, taky AEG. Vždycky to prádlo z ní nevonělo.
Asi po půl roce, jak se více zajela, tak teprve prádlo i po vysušený začalo vonět.
A segra má teda Bosh, ale pamatuji, že když ji měla novou, tak si taky stěžovala, že to prádlo nevoní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit