Pračka s vrchním plněním s kratšími programy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pračka s vrchním plněním s kratšími programy
Začala mi zlobit pračka, tak se poohlížím po náhradě. Potřebuji úzkou s vrchním plněním. Mám AEG, jsem s ní i po letech spokojená, ale když jsem koukala, co teď AEG nabízí, tak si nevyberu. Všechny mají nejkratší program cca 180minut ![]()
Vím, že kratší programy mají Whirlpool, ale tam jsou recenze často špatné a teď mám zrovna blbou zkušenost s drahou MW troubou od nich, tak do té se mi nechce.
Máte někdo nějaký čerstvý tip?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kadlina v lete jsme na chalupu kupovali vrchem plnenou pračku Indesit. Má i hodně krátké programy na 30 min, takovej zlatej střed je u ní 59 min. Jsem s ní moc spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kadlina píše:
Začala mi zlobit pračka, tak se poohlížím po náhradě. Potřebuji úzkou s vrchním plněním. Mám AEG, jsem s ní i po letech spokojená, ale když jsem koukala, co teď AEG nabízí, tak si nevyberu. Všechny mají nejkratší program cca 180minut
Vím, že kratší programy mají Whirlpool, ale tam jsou recenze často špatné a teď mám zrovna blbou zkušenost s drahou MW troubou od nich, tak do té se mi nechce.Máte někdo nějaký čerstvý tip?
Já mám pračku s vrchním plněním od Elektroluxu, ale už asi 8 let a takhle dlouho nepere ani na 60 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny novější pračky mají takhle dlouhé programy. Delka se dá doupravit ručně, ale občas za cenu horšího máchání nebo snížení kvality praní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda mám tu whirlpoolku asi šest let a pořád spokojenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu to není pravda,
já třeba právě z 80% používám JEN krátké programy (hlavně ten na 30 minut a na 45 minut, tzv. denní praní) a mají je hodně třeba pračky CANDY..
zakladatelko, mrkni se
.. na dlouhé peru v podstatě už jen povlečení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem koukala na AEG pračky a třeba tahle: PRÁČKA ZVRCHU PLNENÁ ÖKOMIX® má i program na 20 minut, ostatně i další programy se dají zkrátit
já mám AEG svrchu plněnou a jinou bych už nechtěla. Ale je fakt, že já zas ráda používám dlouhé programy, bo mi přijde, že při krátkých se prádlo nevymáchá tak, jak bych chtěla, ale to je u všech praček. Mám zkušenost s Miele a Whirpool a jak jsou ty pračky složité, tak se v nich neustále něco rozbíjelo, AEG funguje už roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pruhovaný_mýval já mám doma taky AEG a ten program na 20 minut je pouze na tři kousky prádla na rychlé přeprání. Myslím, že zakladatelka porovnává klasické programy na bavlnu a ty jsou opravdu na 3 hodiny. Já si zrovna tento program snižují na 2,5 hodiny. Méně ne, protože to pak špatně máchá. Jinak ano, hodně praček má kratší programy, ale pak to nevypere pořádně nebo to jdou programy na umělá vlákna či vlnu, jde se zase plní pračka jen do poloviny bubnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja uz mam 7 let LG a nedam na ni dopustit. Kratky program ma na 30 minut, beznou bavlnu podle váhy pradla, ale standardni cas mivam hodku a pul ![]()
Je i jednoducha na ovladani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám tedy necelé dva roky Whirlpool TDLR 70230 ZEN a plno programů se tam dá upravit na dobu kratší jak 1 h. několik jich je samo o sobě pod 1h (vlna a jemné prádlo třeba na 45 minut), ale ty už se pak zkrátit nedají. Zrovna denní praní na 30 stupňů tam je na 30 minut pro cca 1 kg prádla (ty váhy jsou orientační, může tam být více, ale hůř se to vypere, protože ty intervaly praní i máchání a ždímání se hodně zkracují). Nejvíce používám program na 1h na 4 kg prádla - což je běžné denní praní, kde to jde regulovat od praní bez teploty až po 60 stupňů. Když chci déle prát kvůli většímu množství prádla, použiji klasický program pro bavlnu na 3h a ten si zkrátím na 1:30 minut pro teplotu na 40 stupňů. Za mě je tato pračka super v tom, že je extrémně tichá - nemá na řemenu buben, ale je přímo na pračce, takže odpadá dost hluk při ždímání i praní a máchání - kolikrát ani není slyšet, že vlastně pere, tak se musím koukat, že jede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu Aha, díky za info.. Já mám nějaký starší model a tam mám ještě program asi na 30 minut 60°C. Já si tedy osobně myslím, že rychlé programy jsou všeobecně max na to přeprání funkčního trika a elasťáků po běhání, ale neperou dobře, máchat musím dávat dvakrát a třeba bílé prádlo nebo kalhotky bych potřebujou významně delší praní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kadlina pračku od whirpoolu mi servisák nedoporučil, pračky moc neuměj, myčky zase ano, ta první myčka od whirpoolu mi vydržela 19 let, nyní mám 3.rokem od této značky opět myčku a stále bez poruchy šlape.
Doporučuji pračku od LG - jsou tichounké, protože mají inventorový motor, a programy kratší má, ale na menší množství prádla; jinak lze program na bavlnu zkrátit, pokud zmáčkneš čudlík označený jako turbo. Mám tedy LG s předním plněním.
Zaujala mě ta mikrovlnka od whirpoolu - že drahá a že s ní nejsi spokojená? Víš přesné označení? A ta mikrovlnka se ti pokazila či co tě na ní štve?
- mám od nich mikrovlnku s párou+gril+crisp a jsem s ní teda mega spokojená už mnoho let a hodně ji využívám právě při vaření v páře či pečení na crispu. O hřevu a rozmrazování či občasném grilu ještě častěji a furt.
- Citovat
- Upravit
@Roznova píše:
@kadlinaZaujala mě ta mikrovlnka od whirpoolu - že drahá a že s ní nejsi spokojená? Víš přesné označení? A ta mikrovlnka se ti pokazila či co tě na ní štve?
- mám od nich mikrovlnku s párou+gril+crisp a jsem s ní teda mega spokojená už mnoho let a hodně ji využívám právě při vaření v páře či pečení na crispu. O hřevu a rozmrazování či občasném grilu ještě častěji a furt.
Mám tuto https://www.datart.cz/…3391-SX.html?…
Drahá jako prase. První kus drnčel, jak kdybych tu řezala cirkulárkou. Reklamace pakárna - asi 3× jsem visela na servisní lince přes půl hodiny, než jsem se dovolala, pak to bylo složité s pánem na opravu, ale měla jsem prý štěstí, je to neodstranitelná vada - sešláplý celý spodek, takže se nebude muset čekat bůhví jak dlouho na nový díl a vymění mi celou. Mno výměna nebyla jednoduchá, takže nevím, jestli jsem to vyhrála. A u nové mi do dvou měsíců přestala svítit žárovka. To už jsem neměla sílu reklamovat, holt do ní nevidím
Myslím, že za ty prachy by to mělo fungovat líp. A bohužel před touto jsem měla 2 Whirlpoolky nejdříve podobnou taky drahou, odešla tak po 6 letech a poté, že mi stači levnější, co měla psané podobné programy, šlo mi hlavně o steam a crisp, to jsem využívala často. Ovšem předchozí se to nepodobalo ani vzdáleně, ty programy se nedaly používat, jak jsem byla zvyklá, tak jsem i byla ráda, že se rozbila celkem brzo. V souhrnu s touto značkou nic moc zkušenost, tudíž když pak na Heuréce najdu i dost negativních recenzí, tak si už Whirlpool kupovat nechci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
@Pruhovaný_mýval já mám doma taky AEG a ten program na 20 minut je pouze na tři kousky prádla na rychlé přeprání. Myslím, že zakladatelka porovnává klasické programy na bavlnu a ty jsou opravdu na 3 hodiny. Já si zrovna tento program snižují na 2,5 hodiny. Méně ne, protože to pak špatně máchá. Jinak ano, hodně praček má kratší programy, ale pak to nevypere pořádně nebo to jdou programy na umělá vlákna či vlnu, jde se zase plní pračka jen do poloviny bubnu…
Stará AEG má nejdelší program na 2,5 hodiny, ale to je program pro alergiky s několikerým mácháním. Běžná bavlna je na 2hod. Nejvíc používám program intensiv, který i plnou pračku vypere kvalitně cca za hodinu 15 min. A jemné či syntetiku vypere dokonce za hodinu 5 minut. Program na 3 hodiny mě děsí ![]()
@Klanel píše:
Ahoj, ja uz mam 7 let LG a nedam na ni dopustit. Kratky program ma na 30 minut, beznou bavlnu podle váhy pradla, ale standardni cas mivam hodku a pulJe i jednoducha na ovladani
No to já u staré AEG mám taky kratší programy, ale u nových AEG jsou všechny dlouhé ![]()
Nevím, co to je teď za trend prodlužovat programy, i u myčky jsem s tím měla problém ![]()
Ale LG mi tu někdo doporučoval i Indesit, tak na to mrknu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit