Pracovní dilema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.5.12 21:40

Pracovní dilema

Omlouvám se za anonymitu, ale moc bych prosila o radu a názory. Mám hrozné dilema a nemohu se rozhodnout. Vysvětlím - dva roky marně sháním pořádnou práci, stabilní, normálně placenou. Zatím jsem to řešila různými " šolychy " brigády atd. Již deset let uklízím ve škole, ale na 1/4 úvazek a plat cca kolem 2 tisíc, proto jsem stále musela mít ještě na dopoledne něco k tomu, ale to mi dalo také kolem 3-4 tisíc nejvíce, takže suma sumárum měsíčně cca nejvíce 5 tisíc. A docela i uhoněná, jelikož dopoledne osobní asistence, pak na hodinu domů a šup na úklid, tak jsem v podstatě byla celý den pryč a za tento plat. Nicméně se mi konečně po dvou letech podařilo získat stabilní místo v DS plat slušný, jistota. V pondělí mám nastoupit, ještě včera jsem byla štastná jak blecha, ale dnes mi v té mojí škole oznámili, že se ten můj maličký úvazek ruší a mohu mít okamžitě plný úvazek. A ted to hrozné dilema - budovy jsou vedle sebe, takže vzdálenost z domova stejná, plat ve škole jen o 2 tisíce menší, ale za 3-4 hod úklidu. A ted nevím, co mám dělat - plusy v DS - dvousměnný provoz denní a noční, mezi službami volné celé dny, třeba i tři za sebou a ve škole je to každé odpoledne, takže volný celý den nikdy, vždy odpol musím jet a dopoledne budu dřepět sama doma úplně zbytečně. Když se sejde zbytek rodiny, já akorát pojedu pryč a přijedu večer. Ale na druhou stranu - za 3-4 hod práce mít skoro to samé, co za 12 hod služby je rozdíl. Jenže, pustit takový flek je docela bláznovství a dva plné úvazky mít ze zákona nesmím a také, kdybych měla 2-3 denní ve všední den, nemá kdo za mně jít uklidit. Před a po noční by to nebyl problém, jen při denní. A v tom DS chtějí pouze na plný, bohužel nepřistoupí mi na poloviční, abych to nějak skloubila. Také jsem si říkala, nejsem už nejmladší, jak dlouho zvládnu tahat lidi a jak dlouho úklid ? Ten mohu dělat v klidu, pomaleji, bez odpovědnosti za lidi, sama, bez kolektivu. Moc se mi nechce opustit mou profesi, ale ten úklid také ne, je to dost výhodné. Omlouvám se za román.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
3.5.12 21:45

Proč nemůžeš mít dva úvazky ??? :nevim:
Můžeš …dříve se to jmenovalo vedlejší pracovní poměr…dneska to nikdo neřeší…můžeš mít uvazků kolik chceš, když to budeš stíhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.12 22:12

Ve škole mně účetní řekla, že dva plné úvazky mít ze zákona nemohu, tak nevím. O stíhání je to tak, že po noční a před noční bych ten odpolední úklid zvládla normálně, dopol bych se prospala, odpol úklid a pak jen přeběhnout vedle na noční. To ano, ale problém je ten, že v rozpisu služeb je v průměru 2 denní dvanáctky a to by za mně neměl kdo jít odpol uklízet a já tam nemohu přilítnout v 19 hod a být tam do 21 hod, škola se v 18 hod zamyká. Já fakt nevím, jak tohle vyřešit. Přitom v tom DS o tomhle dnešku neví, a počítají, že v pond nastoupím, ale pouštět tak dobrý flek úklidu je vyloženě hřích. Mám už sice dospělou dceru, která by tam ty dvě odpol mohla za mně jít, ale ted má po maturitě a chce si najít normální místo a nemůže se zakopat jako uklízečka a ještě ke všemu to flinká, když tam na tom zatím malém úvazku byla někdy za mně, tak to dost odflákla a byly stížnosti, ale takový kousek se neřešil.

• Citovat
  • Upravit
5345
3.5.12 22:16

ono taky záleží jaké máš rodinné zázemí, jak velké děti? zda jsou starosti se školou a pod…
já bych mít větší děti asi volila to co tě naplnuje…mít je malý jak mám, volí taky DS, protože bych přišli domů ze školky, školy a já šla pryč…ale fakt nevím jak to máš či nemáš s dětma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
3.5.12 22:18

jo tak děti už si dopsala…no tak to je fakt dilema…dva úvazky bych nebrala…budeš hotová.
otázka je, aby ve škole opět třeba za dva roky neudělali práci jen na půl úvazku nebo nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
3.5.12 22:24

nebo myslíš dva úvazky u jednoho zaměstnavatele ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.12 22:41

Těžko říct, kde z těch dvou mám větší jistotu. Ve škole se může změnit za čas vedení, nový ředitel se může rozhodnout, že místo 4 uklízeček chce úklidovou firmu a vyhází nás s odstupným všechny…a v DS se zase může stát to, že mi to prostě nevydrží záda ( vyhřezlé ploténky, alespon jednou ročně skončím na kapačkách a prostě řvu bolestí a nehnu se ) Ten úklid sice také na záda není to pravé, ale aspon to můžu dělat pomalu, ale když je na odd fofr a všichni kmitají, tak nemůžu mít svoje tempo, jen abych si nehla se zády. A abych pravdu řekla, zvykla jsem si za ty roky na samotu při práci, odvykla kolektivu, a ted když jsem měla na měsíc brigádu v jiném DS a přišla do ženského kolektivu - děs. Samé intriky, pomluvy, hádky,schválnosti, donášení za zády řediteli, no otřesné !!! Toho se trochu děsím, ve škole mám svůj klídek, ale…mám svou profesi ráda, ta vděčnost stařečků za každé pohlazení a vlídné slovo, mám z toho krásný pocit. Ségra ( též ošetřovatelka )mi na mou sms o radu napsala - ty vole, proč váháš ? V DS je buzerace, dřina jak kráva, lítáš tam 12 hodin jak poděs, myješ posr..a ty váháš, jestli za skoro stejné prachy nebýt radši sama v klídku při úklidu, který máš za 3 hodky hotový a odpovědnost máš akorát, abys nezlomila mop…asi má pravdu, no. Já fakt nevím co ted. Zpět do DS bych se už nedostala, už se mnou počítají, prošla jsem výběrovým řízením a já den před nástupem řeknu, že jsem si to rozmyslela..a říct jim pravdu, to mně vůči nim přijde blbý, říct jim, že si to u nich jen zkusím a kdyby to tam bylo blbý, tak odejdu, to je hloupé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.12 22:42
@Lenka512 píše:
nebo myslíš dva úvazky u jednoho zaměstnavatele ???

Ne, ne, jeden ve škole a druhý v DS. Prý to nejde.

• Citovat
  • Upravit
1610
3.5.12 22:50

Já být tebou jdu do DS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
3.5.12 22:58
@Anonymní píše:
Ne, ne, jeden ve škole a druhý v DS. Prý to nejde.

Proč bys nemohla mít dva pracovní poměry? Navíc pokud ve škole máš dělat 3-4 hodiny denně, tak těžko můžeš mluvit o plném úvazku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.5.12 23:01

Tak v DS budeš mít tříměsíční zkušebku, ne? Nastup a uvidíš, jak to půjde, od toho zkušební doba je :)
Prozatím bych nahnala na úklid při denní jako záskok dceru a sháněla nějaký serióznější zástup. Účetní ve škole bych se zeptala, z čeho vychází, když tvrdí, že nemůže být víc úvazků, mám dojem, že to bylo v zákoníku práce někdy za krále Klacka, minimálně 5 let to neplatí, spíš víc. Akorát za tebe nemůže dělat v takovém případě zaměstnavatel daňové přiznání a musíš si ho udělat sama, mám ten dojem. (Snad se tu ozve nějaká skutečná účetní a uvede má tvrzení na pravou míru.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.5.12 23:03

Ještě je tu možnost zeptat se ve škole, jestli by ti ty klíče po 18 hodině přece jen nepůjčili - třeba budou vstřícní, jeden nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1451
3.5.12 23:04

já bych v pondělí nastoupila do DS (hlavně ze slušnosti, že jsem to slíbila a oni se mnou počítají) a zkusila bych posunout to rozhodnutí o plném úvazku ve škole…zjistila bych si (zkusila se domluvit), zda je možné ještě měsíc, dva, tři pracovat na dosavadní úvazek (pochopila jsem, že takhle bys to zvládla kombinovat)…no a pak bych se rozhodla až na základě vyzkoušení si práce v DS…kdybych po měsíci uznala, že se mi to zamlouvá, tak bych práci ve škole ukončila… a nebo opačně - ukončila činnost v DS ve zkušební lhůtě a šla na plný úvazek do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
3.5.12 23:08

Nevidim duvod, proc bys nemohla mit dve prace. Na jaky uvazek je fuk. Jen je asi nesmis mit u jednoho zamestnavatele. Navic, ten uklid je na 3-4 hodiny, to je maximalne polovicni uvazek, ne? Nebo to jini delaji cely den?
Ja, jako MUDr., jsem bezne pracovala na vic nez jeden uvazek, tu a tam to dalo skoro dva cele. Nevsimla jsem si, ze by se nad tim nekdo pozastavoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.12 07:10

Děkuji za rady a názory, ta práce ve škole je sice udělaná za 3-4 hod, ale vedené a placené je to jako plný úvazek, proto píši, že je to dobré místo, nemusí se tam být 8 a půl hodiny jako jinde. I z toho důvodu je to škoda pouštět. Ted zajdu do DS a vysvětlím situaci, že se vlastně včera změnila, a řeknu jak to je. Měla by pochopit, že bych nerada riskovala to, že když ted pustím školu a ve zkušební době se neosvědčím, tak bych pak byla naprosto bez koruny. Jak už tady někdo psal, ty tři měsíce bych to nějak zkusila pytlíkovat a pak se uvidí. Zkusím se jí zeptat, jestli by nešlo mít 12ctky denní jen o víkendu a noční, a ve všední dny jen dopoledne, ale to pochybuji, mají ve službách svůj rozpis a já jim v tom nemůžu dělat bordel. Pak by se vyřešilo, jak by to bylo ve smlouvě psané.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat