Pracovní místo redaktor
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na co se připravit? Na časově náročnou práci za málo peněz. Jsi-li rodič a nemáš podporu rodiny a hlídání, bude to skoro nemožné.
Na pohovoru se většinou ptají na všeobecný přehled jinak o médiích (známí redaktoři, šéfredaktoři, popř. o čem a jak píší), detailnější znalost o médiu, kam se hlásíš (sledovanost, náklad, historie… ), všeobecný přehled o společnosti (já nevím kurz nejdůležitějších platidel, ministři jmenovitě, výsledky posledních voleb, znalost zásadních společenských kauz…) a pokud je to nějaká lokální redakce, pak pochopitelně to samé, ale doma (zastupitelé, politika, co se kde staví…). Určitě dobrý slovní projev a čeština asi zbytečně dodávat, asi bude nějaký test.
Oblečení - hele, oblek nebo kostým asi fakt ne (teda pokud to není nějaký módní časopis), na druhou stranu netřeba dodávat, že odrbaný rifle a dvacet let starý pokydaný triko taky ne.
Edit - výše uvedené platí tak nějak zhruba pro zpravodajský nebo publicisticko zpravodajský žánr. V případě nějakého hobby magazínu asi na precizní znalosti kauzy Naggyová vážně nesejde.
Příspěvek upraven 01.07.14 v 14:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na všechno ![]()
Ono hrozně záleží, do jaké redakce to má být - tuv. jiný kraj, jiný mrav.
Já dělala (grafička) pro kutily, ženské časopisy, kulinářské i pro bulvár a vážně všude ode zdi ke zdi - jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, je to to regionální deník. Já bych to místo moc chtěla, je to můj sen. Poraďte, jak zaperlit.
@Emilie dítě mám. Počítám i s prací o víkendu.
- Citovat
- Upravit
Neznám redakci, kde by nebylo práce nad hlavu, ale to určitě víš a leckde můžeš psát i doma… Znàm spoustu redaktorek (no, v mým věku už většinu) co mají rodinu a jde to zkloubit - toho bych se zas tak nebála!
Hlavně mít přehled, motivaci (si rádi poslechnou, co nového jim můžeš přinést) a taky mít minimàlně základní info o vydavatelství a redakci (náklad/čtenost, šefredaktor atd). To je základ.
Víc ti spíš poradí někdo, kdo dělà přímo redaktorku pro deník.
Já jsem doopravdy prošla spíš časopisy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A ukázky prací vzít s sebou, že?
rozhodně!!!
Držím palce! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak se prezentovat. O tu práci mám velký zájem, ale zase nechci vypadat přehnaně horlivě, aby he to spíš neodradilo.
Asi se vyptávám hloupě, ale já jsem moc pohovorů neabsolvovala ![]()
A vyhledávání příležitostí, myslím témat k článku?
- Citovat
- Upravit
Velice zajímavé-jedinečná příležitost poznat zákulisí práce a tvorby zahraničních redaktorů ČT-Miroslava Karase a Jakuba Szántó kteří povětšinu jsou přímo v „prvé linii bojů“
.Beseda je prostříhána reportážemi obou mužů atd..
Je vysílána v rámci festivalu Colours of Ostrava 2015- ZDE ODKAZ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tu profesionální novinářka?
Ahoj, jsem z Prahy, pracovala jsem řadu let jako zpravodajka, redaktorka atd (celostátní média).Pak jsem byla v domácnosti. Teď se vracím do práce, ale vypadla jsem z toho. Nemám představu o platech, nabídky mám, ale nemám odhad nástupního platu, nevím o současných platech. Poradí prosím někdo z oboru? Dík. Budu vděčná i za novou kamarádku z oboru ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám na Vás otázku, pracuje z Vás některá v médiích? Mám mít pohovor na pracovní pozici redaktora. Ráda bych věděla, na co se mám připravit. Zkušenosti v méfiích mám jako externí redaktor.