Pracovní neschopnost placení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pracovní neschopnost placení
Prosím o radu, jsem těhotná a jsem na neschopence… Prvních 14 dní pracovní neschopnosti platí zaměstnavatel… Jenže bohužel on mi vyplatil jen jeden den… Co mám dělat aby mi vyplatil ten zbytek?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kralovna 97 píše:
Prosím o radu, jsem těhotná a jsem na neschopence… Prvních 14 dní pracovní neschopnosti platí zaměstnavatel… Jenže bohužel on mi vyplatil jen jeden den… Co mám dělat aby mi vyplatil ten zbytek??
a jak ti to zdůvodnili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka nezduvodnili nijak, když šéfovi volám vypipava mi telefon, na zprávy neodpoví a když jsem u něj několikrát byla raději dělal že okamžitě někam pospíchá a že se ozve…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kralovna 97 píše:
@Svistice už to budou pomalu dva měsíce
A se zaměstnavatelem/mzdovkou jsi komunikovala? Co Ti k tomu řekli oni?
Bych je písemně vyzvala k uhrazení, jinak že podám podnět k prošetření na inspektorátu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kralovna 97 píše:
@vokishka nezduvodnili nijak, když šéfovi volám vypipava mi telefon, na zprávy neodpoví a když jsem u něj několikrát byla raději dělal že okamžitě někam pospíchá a že se ozve…
Tohle bych netěšila se šéfem, ale primarne s personálním oddělením a mzdovou účetní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pošli na dodejku dopis na sídlo firmy, že žádas o vyplacení náhrady mzdy od do.
Ve zkušebce nejsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kralovna 97 No a ty pracuješ na pravidelnou pracovní dobu nebo máte nějaké směny nebo konto pracovní doby? Co máš na výplatní pásce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Kralovna 97 No a ty pracuješ na pravidelnou pracovní dobu nebo máte nějaké směny nebo konto pracovní doby? Co máš na výplatní pásce?
To jsem se taky chtěla zeptat, kolik těch pracovních dní měla mít. Ale jeden je dost málo i tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 Tak je, ale nevíme, zrovna s tím kontem se dá sakra kouzlit, jako podvod v tom nejspíš bude, ale jestli prokazatelný, to už je věcí druhou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kralovna 97 píše:
Prosím o radu, jsem těhotná a jsem na neschopence… Prvních 14 dní pracovní neschopnosti platí zaměstnavatel… Jenže bohužel on mi vyplatil jen jeden den… Co mám dělat aby mi vyplatil ten zbytek??
V jakým termínu jsi tu neschopenku měla, kolik pracovních dní jsi tam měla nebo na jakou děláš smlouvu atd. to může všechno ovlivnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
V jakým termínu jsi tu neschopenku měla, kolik pracovních dní jsi tam měla nebo na jakou děláš smlouvu atd. to může všechno ovlivnit.
To se už nedozvíme, zdá se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit