Pracovní smlouva DPP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
452
31.5.20 19:43

Pracovní smlouva DPP

Dostala jsem pracovní nabídku na DPP. Nikdy jsem takhle nepracovala co to pro mě znamená? Dostala bych 92,– Kč na hodinu. Ale netuším co si musím platit sama, kolik… Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16085
31.5.20 19:47

Do výdělku 10tis. měsíčně za tebe není odvedeno zdravotní ani sociální pojištění, tzn. žádná nemocenská, ošetřovné, nic se nepočítá na důchod, a předpokládám, že tam nebudeš mít sjednanou ani žádnou dovolenou. Strhávat budou pouze 15% srážkovou daň, ale pokud nebudeš mít jiné příjmy a podepíšeš prohlášení poplatníka, tak daňová sleva ti pokryje tu daň a tvoje hrubá mzda bude stejná jako čistá.
Nad 10tis. měsíčně se z toho odvádí všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
31.5.20 19:55

Když budu mít na 10000,– odvádím si soc. a zdrav. sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
31.5.20 19:56

Brigáda na 300 h ročně

• Citovat
  • Upravit
15758
31.5.20 19:58
@pufik20 píše:
Když budu mít na 10000,– odvádím si soc. a zdrav. sama?

Ne, zaměstnavatel, stejně jako daň z příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
31.5.20 20:05

Příspěvek upraven 15.11.21 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15758
31.5.20 20:09
@Tableta píše:
@pufik20 92 kč na hodinu? A není náhodou minimum 100 na hodinu? :think:

Ne, není, minimální mzda je 87,30Kč/hod. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
31.5.20 20:21
Dohoda p
@pufik20 píše:
Dostala jsem pracovní nabídku na DPP. Nikdy jsem takhle nepracovala co to pro mě znamená? Dostala bych 92,– Kč na hodinu. Ale netuším co si musím platit sama, kolik… Děkuji za info

Dohoda o provedení práce není pracovní smlouva, nevzniká ti pracovní poměr (jen pracovněprávní vztah, jsou tam rozdíly).

Daň z příjmů fyzických osob řeší zaměstnavatel srážkou.

Nevzniká ti ale účast na zdravotním a důchodovém pojištění.

Takže jestli není za tebe plátce zdravotního pojištění stát (student apod.), tak si ho musíš platit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.21 06:53

Úřad práce

Momentálně jsem na úřadu práce, vyplatí se mi pracovat na brigádě? Od jakého výdělku? Odvede za mě úřad práce sociální a zdravotní pojištění? A je lepší DPP nebo DPC? Děkuji, v tomhle se vůbec nevyznám.

• Citovat
  • Upravit
20857
22.3.21 07:16
@Anonymní píše:
Momentálně jsem na úřadu práce, vyplatí se mi pracovat na brigádě? Od jakého výdělku? Odvede za mě úřad práce sociální a zdravotní pojištění? A je lepší DPP nebo DPC? Děkuji, v tomhle se vůbec nevyznám.

Když jsi na UP, tak nesmíš dělat na DPP. Pouze na DPC s vydelkem do poloviny minimální mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
22.3.21 08:22

Jestli bereš podporu, tak jakýkoli přivýdělek jí stopuje, na to bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
22.3.21 08:48
@Anonymní píše:

Sociální pojištění za uchazeče o zaměstnání stát neodvádí, jen zdravotní. Na dpp pracovat nemůžete, jen na dpč s výdělkem do poloviny minimální mzdy; pokud u dpč přesáhnete výdělek 3500 Kč, pak zaměstnavatel bude strhávat zdravotní a sociální. A po dobu dpč se zastavuje výplata podpory v nezaměstnanosti- bez ohledu na výši výdělku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
25.5.21 14:26

Můžu se zeptat, proč nemůže člověk na ÚP (nepobírající žádnou podporu) pracovat na DPP? Nějak tomu nerozumím. Proč tak najednou, vždycky se to přece mohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
25.5.21 14:35

@korast protože to zákon zakazuje. A už je to tak nějaký ten pátek, takže to není najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
25.5.21 14:45

Asi jsem zaspala dobu ;-) Byla jsem v evidenci před deseti lety a normálně jsem na DPP pracovala a ÚP to věděl. Dnes jsem dostala nabídku práce právě na DPP, proto mě zarazilo, že už to nejde. Díky za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat