Pracujete někdo v HR? Otázky k životopisům a pohovorům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.1.26 11:04

Pracujete někdo v HR, head hunter apod?

S kamarádkou vedeme vášnivou diskuzi o životopisech a pohovorech. Naše názory se úplně rozchází, zajímá mě, jak to vidí někdo okem profesionála. :oops:

1. Oceňuje se více životopis ve wordu ( pěkně naformátován) nebo spíše moderní viz předlohy na internetu
2. Má smysl psát neustále náplň práce když se jedná o tutéž práci a náplň práce akorát pod jinou firmou? např pokladní penny 2022, pokladní Billa 2023
3. Jak preferujete psát do životopisu kariérní postup pod tou samou firmou? např. z pokladní 2020 - na vedoucí 2021 - na manažera 2022
4. Má smysl psát, že člověk pendloval mezi filiálkami?

Děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1027
7.1.26 11:18
@Anonymní píše: Více

Ahojky,

1. Prvni dojem zivotopisu je vzdy dulezity. Nemame asi preferenci, jestli ma byt ve wordu nebo moderni podle predlohy. Vzdy je dulezity, aby to dobre vypadalo. Konstruktivne, fotka ( hlavne zadny selfie) a kdyz je vytisten na lepsim ( tvrdsim) papire, dela to taky dobry dojem. Zaujmou samozrejme desky, ve kterych je zivotopis vlozen. Ukazes tim, ze jsi si tim dala praci. Hodne udela i takovy pruvodni dopis ( v nemecku se to jmenuje Bewerbung, u nas nevim :D ), kde se kratce predstavis, napises proc mas zrovna zajem o tuto praci, kde jsi se o te pozici dozvedela atd.

2. Pokud se jedna o stejnou napln prace nerozepisovala bych kazdou. Z vlastni zkusenosti vim, ze nikdo neoveruje kdo kde a jestli vubec pracoval. Takze pokud nekdo casto meni zamestnani, je lepsi neuvadet vsecha, to nevypada dobre :mrgreen:

3. karierni postup bych rozhodne zminila, ukazes tim, ze jsi motivovana, schopna… ze nezamrznes na jednom miste. Jesti nekdo pendloval mezi filialkami nema smysl psat, napsala bych zamestnavatele a tohovo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.1.26 12:24

1.Ve Wordu to vypadá divně. Nehlede na to, že se to může tomu personalistovi úplně „rpzjet“, protože někdo může mít nejnovější Windows a někdo 10 let starý :lol: CV posílat ideálně v pdf a na netu jsou moc hezké šablony, ráda je vidím. A ja osobně mám moc ráda fotky v CV, libi se mi, že s tím profilem si toho člověka hned představím, jak vypadá:-)

2. Nema. Pracovní zkušenosti se píšou maximálně za posledních 5 let, u nejnovější práce bych to napsala, pak už jen od kdy do kdy, pozici a nazev společnosti.

3. Povýšení určitě, je super vidět, jak člověk postupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
7.1.26 12:25
@lísteček píše: Více

Ted jsem zaujata - kam se nosi vytisteny zivotopis v deskach?
Praci jsem v poslednich 15 lete h parkrat hledala, pracuju ve velkych firmach na centralach a CV jsem v zivote netiskla..

• Citovat
  • Upravit
1027
7.1.26 12:34

@Svetluska55
ja pracuju v nemecky automobilove firme na personalnim oddeleni. Zivotopisy nam chodi e-mailem vetsinou a nebo ho lide donesou primo na centralu v tistene podobe. Nebo kdyz prijdou na pohovor prinesou ho. Jsou to takove desky, jako kdyz jsme dostali treba maturitni vysvedceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
7.1.26 12:40
@lísteček píše: Více

Aha, vida, ja premyslela, ktere profese jeste jedou papír. Zajimave.

• Citovat
  • Upravit
1027
7.1.26 13:24

@Svetluska55
jeste jedou nekteri i papir. Dost casto se nam prave stava, ze nam kandidati Cv prinesou osobne, protoze maji zkusenosti, ze jim v jinych firmach nikdo neodpovi, vzdy jim prijde jen automaticka odpoved, ze se ozvou a hotovo… My teda odpovidame a i kdyz CV prinesou, stejne si moc nepomuzou, protoze na pohovor musim udelat termin tak jako tak.. ale aspon si rovnou muzu udelat obrazek, co je to za typ cloveka :) Casto nam nosi takovy CV treba i Studenti, kteri chteji delat Ausbildung u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat