Pracujete někdo v HR? Otázky k životopisům a pohovorům
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Ahojky,
1. Prvni dojem zivotopisu je vzdy dulezity. Nemame asi preferenci, jestli ma byt ve wordu nebo moderni podle predlohy. Vzdy je dulezity, aby to dobre vypadalo. Konstruktivne, fotka ( hlavne zadny selfie) a kdyz je vytisten na lepsim ( tvrdsim) papire, dela to taky dobry dojem. Zaujmou samozrejme desky, ve kterych je zivotopis vlozen. Ukazes tim, ze jsi si tim dala praci. Hodne udela i takovy pruvodni dopis ( v nemecku se to jmenuje Bewerbung, u nas nevim
), kde se kratce predstavis, napises proc mas zrovna zajem o tuto praci, kde jsi se o te pozici dozvedela atd.
2. Pokud se jedna o stejnou napln prace nerozepisovala bych kazdou. Z vlastni zkusenosti vim, ze nikdo neoveruje kdo kde a jestli vubec pracoval. Takze pokud nekdo casto meni zamestnani, je lepsi neuvadet vsecha, to nevypada dobre ![]()
3. karierni postup bych rozhodne zminila, ukazes tim, ze jsi motivovana, schopna… ze nezamrznes na jednom miste. Jesti nekdo pendloval mezi filialkami nema smysl psat, napsala bych zamestnavatele a tohovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1.Ve Wordu to vypadá divně. Nehlede na to, že se to může tomu personalistovi úplně „rpzjet“, protože někdo může mít nejnovější Windows a někdo 10 let starý
CV posílat ideálně v pdf a na netu jsou moc hezké šablony, ráda je vidím. A ja osobně mám moc ráda fotky v CV, libi se mi, že s tím profilem si toho člověka hned představím, jak vypadá:-)
2. Nema. Pracovní zkušenosti se píšou maximálně za posledních 5 let, u nejnovější práce bych to napsala, pak už jen od kdy do kdy, pozici a nazev společnosti.
3. Povýšení určitě, je super vidět, jak člověk postupuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lísteček píše: Více
Ted jsem zaujata - kam se nosi vytisteny zivotopis v deskach?
Praci jsem v poslednich 15 lete h parkrat hledala, pracuju ve velkych firmach na centralach a CV jsem v zivote netiskla..
- Citovat
- Upravit
@Svetluska55
ja pracuju v nemecky automobilove firme na personalnim oddeleni. Zivotopisy nam chodi e-mailem vetsinou a nebo ho lide donesou primo na centralu v tistene podobe. Nebo kdyz prijdou na pohovor prinesou ho. Jsou to takove desky, jako kdyz jsme dostali treba maturitni vysvedceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lísteček píše: Více
Aha, vida, ja premyslela, ktere profese jeste jedou papír. Zajimave.
- Citovat
- Upravit
@Svetluska55
jeste jedou nekteri i papir. Dost casto se nam prave stava, ze nam kandidati Cv prinesou osobne, protoze maji zkusenosti, ze jim v jinych firmach nikdo neodpovi, vzdy jim prijde jen automaticka odpoved, ze se ozvou a hotovo… My teda odpovidame a i kdyz CV prinesou, stejne si moc nepomuzou, protoze na pohovor musim udelat termin tak jako tak.. ale aspon si rovnou muzu udelat obrazek, co je to za typ cloveka
Casto nam nosi takovy CV treba i Studenti, kteri chteji delat Ausbildung u nas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S kamarádkou vedeme vášnivou diskuzi o životopisech a pohovorech. Naše názory se úplně rozchází, zajímá mě, jak to vidí někdo okem profesionála.
1. Oceňuje se více životopis ve wordu ( pěkně naformátován) nebo spíše moderní viz předlohy na internetu
2. Má smysl psát neustále náplň práce když se jedná o tutéž práci a náplň práce akorát pod jinou firmou? např pokladní penny 2022, pokladní Billa 2023
3. Jak preferujete psát do životopisu kariérní postup pod tou samou firmou? např. z pokladní 2020 - na vedoucí 2021 - na manažera 2022
4. Má smysl psát, že člověk pendloval mezi filiálkami?
Děkuji