VŠFS ekonomika management – jak je studium náročné?

5.1.26 22:16

Všfs ekonomika management

Ahoj, je tu někdo, kdo studuje nebo nedávno dostudoval Ekonomiku a management na VŠFS v Praze kombinovaně? Potřeboval bych vědět, jak tam studium vypadá a a hlavně jak moc je náročná matematika. Dá se to s učiteli rozumně domluvit? Budu rád za jakékoli recenze ke studiu nebo odpověď. Díky!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.1.26 23:08

Asi takhle, mikro a makro ekonomika není taky žádná selanka a bez matematiky a logického myšlení se úplně neobejdeš.
Ja mam učiliště a SŠ jako nadstavbu.
Od druhé třídy jsem mela 3 a od 8. třídy jsem mela 4 z matematiky. Paradoxně jsem většinu života dělala účetní :lol:
VŠ jsem dělala v cca 40 letech pri praci a dvou dětech a matematiku jsem dala, ale normálně jsem šla na zkoušku, jak jako myslíš domluvit?
Matematika pro mě je těžká, ale VŠ na tomhle oboru jakž takž a učit jsem se musela proste téměř od znova.
U studia jsem zjistila, že jsem diskalkulik, jen to tehdy nikdo neřešil a s tímhle jsem zjistila jak pracovat.
Pracuji jako vedoucí auditorka a matematiku jako takovou nepotřebuji, ale k pochopení některého učiva nutná je.
Osobně jsem hříčka rodiny, někdo mi nevěřil, pro většinu jsem byla prostě hloupá.

• Citovat
  • Upravit
5.1.26 23:21
@Anonymní píše: Více

Klobouk dolů, dát to při dětech a práci! Tím ‚domluvit se‘ jsem myslela spíš lidský přístup – jestli vyučující pomůžou, když vidí snahu, nebo jestli vypíšou náhradní termín kvůli práci. Můžu se ještě zeptat, stačily vám na tu matiku a ekonomii podklady ze školy, nebo jste si musela platit doučování? Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.26 23:32
@Xuan Truong píše: Více

Terminy byly v pohodě, oni se obyčejně zeptali, na nějakém termínu cca třech jsme se domluvili a tam se šlo.
Ale je nutné chodit do školy, pokud to někdo peče, tak to vadí nejvíc, tihle lidi meli problémy.
Doučování jsem nemela, na PZ jsem si koupila jakousi příručku a testy.
Ja to brala tak, ze bud je mi to souzené nebo ne.
Ale pro me byla alfa omega chodit do školy a počítat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.26 23:34

Termíny a predtetminy se domlouvaly průběžně při studiu a měli to tak skoro všichni vyučující.
To jsem vždy vnímala velmi pozitivne a jako vstřícný krok.

• Citovat
  • Upravit
335
6.1.26 14:15

Já jsem nedělala přímo tohle, ale hodně podobný obor, kde byly také zkoušky z MAT. Jen chci říct, že se k nám vyučující chovali velmi vstřícně a trochu i „obdivovali“, že to děláme společně se zaměstnáním (já tenkrát ještě bez dětí) a trochu při zkouškách a zápočtech uměli přivřít oko… a opravdu znatelně při hodnocení diplomky 8), tak bych se toho tolik neobávala, škoda to nezkusit. Matiku jsem dala vždy napoprvé, občas jsem si musela dát druhé kolo z informatiky apod. technických předmětů, tam to bylo horší, zkoušející vyloženě „ajťák“. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.1.26 18:41

Nemám zkušenost přímo z této školy, ale z kombinovaného studia podobného oboru dokonce na dvou různých školách ano. Matiku ti tedy bohužel neodpovím, to je individuální. Ale za mě přístup vyučujících ke kombi studentům vždy parádní. Jestli je šance se s vyučujícími dobře domluvit, tak jakožto student kombi studia. Za mě teda byli pak i vstřícnější při hodnocení. Takže ve výsledku mi navazující kombinované přišlo daleko lehčí než bakalářské prezenční, to mi dalo více zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.26 23:51

@Miluška1980
Moc dekuji za odpověď a informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.26 23:52

@pokkyna 58193732
Dekuji za odpověď :))