Nevím, co dál – změnit práci, nebo zůstat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.1.26 20:01

Nevím co dál (práce - změnit/nezměnit?)

Dobrý večer, pracuji několik let jako referentka…, před x měsíci jsem se vrátila zpět po RD a nevím co dál jestli bude někdy ještě druhé dítě, nebo zda hledat jinou práci a uvidí se..ani upřímně moc nevím ani kdy lítat po pohovorech. Moc se mi nechce čerpat dovolená..Jako jeden den bych obětovala, ale třeba 4 dny? To už né..jsem ráda, když ditě zajistim o prázdninách. Nějaká rada? Zkušenost? Práci mám časově mhd cca 40-60min dle autobusu, tram atd…, finančně bych si taky ráda polepšila, a hlavně bych chtěla třeba něco jiného klidně třeba asistenka v MŠ(ale to bez kurzu asi nejde, že? Nebo lze třeba přijmout a podmímka dodělání kurzu?) Děkuji, prosím anonym. Jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
599
4.1.26 20:23

Tak zrovna asistentka pedagoga v MŠ bere (bohužel) jen pár tisíc nad minimální mzdou. A to asi ne všude jsou plné úvazky. To by sis fakt polepšila?
Spíš to vypadá, že ještě nevíš co chceš. Možná ještě počkej, dobře si to promysli, koukej po nabídkách práce v okolí, kde bys splňovala kritéria. Alternativně si sedni a v klidu nadefinuj co od práce očekáváš, podívej se, jaké nabídky by tomu odpovídaly a co ti případně chybí stran vzdělání atp.
To, že se ti nechce „obětovat“ pár dnů dovolené hledání práce jen značí, že novou práci zatím nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
4.1.26 20:23
@Anonymní píše: Více

V MŠ urcite musíš mit minimalne kurz a urcite hotový, k čemu jim bude někdo mimo obor? :think: A nejake jine zajimave nabídky kolem nejsou? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
4.1.26 21:24

Tak jako AP si rozhodne finančně nepolepsis. I pri plným úvazku je to bída, a to plnej úvazek je dost výjimka… zkus tomu dat cas, bud v současné práci, zvykneš si. To, ze odmitas neco obětovat na pohovory, značí, ze se ti do změny az tak nechce. Tak to odlož a uvidíš. Ted jsou vsichni plní elánu do nových veci, ale málokdo to myslí vazne a málokdo to fakt udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
4.1.26 21:29

Finančně si určitě nepolepšíš, časově záleží na konkrétním místě. Jestli myslíš na volné prázdiny, to je asi dost výhoda. V tomhle případě bych brala v potaz i rozdílnost prací, jsi si jistá že od klídku s papíry chceš být celé dny v hluku, neustálých požadavcích a jednou nohou v kriminále? :think: Já bych to nedělala ani za zlatou bačkoru, ale to musí každý zvážit sám. Vzít si pár hodin volno na pohovor je to poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 21:38

@Midaku s tou dovolenou to je ale kvuli diteti. Nemam moc hlidani, me by ta dovolena chybela.

• Citovat
  • Upravit
8603
4.1.26 21:59

To jsi mohla napsat hned. Bylo to jasný… pokud chces prázdniny stejne jak dite, tak bez delat AP do skoly. Ve školce je tech prázdnin o dost min. Peníze mizerný, rozhodne to nestojí za to, co vsechno tam člověk dělá. Spousta hluku, ani na minutu se nezastavíš a jako bonus se staráš o dite s problémy. Můžeš mit stesti, ale taky ne. Znám dost holek, co odešlo jinam právě kvůli dítěti. Není to pro kazdeho. Vsichni vidí volně prázdniny, ale to je asi tak jediná výhoda te práce. Musí te to bavit, musíš to delat rada, jinak se zblázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
4.1.26 22:04
@Midaku píše: Více

Prázdniny to vyřeší, ale finanční stránka bude nic moc. Pak záleží, co je potreba nejvíc zmenit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.26 22:36

Dělám teď AP a finančně je to strašný. I se vzděláním a léty uznané ped. praxe. A lidi, co ji nemaji, to je úplná bída.
Prázdniny se týkají ale spíš ZŠ, ve školkách je mají mnohem míň.
Chybějící vzdělání často nevadí (znám z okoli), prostě si člověk doplní kurs už při práci. Je to o domluvě s ředitelem. Ale rozumní ředitelé chápou a snaží se vyjít vstříc- a pak si své lidi hýčkají, protože se u toho dost lidí mění.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.26 06:17

No lidí se dost mění i proto, že třeba skončí dítěti podpora, asistent musi odejít. Příští rok jiné dítě asistenta dostane, ale ten minulý už někde je. Takže nový člověk. Na naší základě z jiného důvodu AP neodchází.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.26 06:22

Já myslela, že může být asistentka i pro celou třídu. Ne jen pro jedno ditě.
Nevím teda co by… mě ta práce na pc moc nebaví a taky je to někdy velmi stresující.
Chtěla jsem změnu hlavně kvůli dojezdu a že bych chtěla zkusit něco co by mě méně stresovalo. (Každýho stresuje něco jiného)
Kdybych měla druhé dítě časem neumim si predstavit po nem dojizdet do teto prace..fakt to je z ruky..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.26 14:18

Je v podstatě pro celou třídu, ale musi byt psana na konkrétní dítě. Na ZS ted budou v prvnich třídách nad 15 dětí automaticky, ale jen 22 hodin, v podstatě poloviční úvazek.

• Citovat
  • Upravit
307
5.1.26 14:46

Ja vubec nechapu, jakou mas představu o praci. Tak resis penize, nebo cas s ditetem, nebo to ze te prace nebavi?

Co umíš? Určitě něco najdeš, ale musis vedet jak a kde hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.26 15:37

Na zš jsou asistenti buď pro dítě, nebo pro celou třídu, učiteli k ruce.
Ale Mš je snad placeno ještě hůř. Známá tam má na polovinu úvazku asi 12 hrubého (praxi neměla). Na Prahu úplný scifi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat