Pracuji jako chůva

30.8.17 18:21

Pracuji jako chůva

Zdravím, je tu někdo, kdo pracuje jako chůva. Popřípadě, kdo nechal školy, protože ho tato práce naplňovala? Jste spokojení? Rozhodli jste se správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5425
30.8.17 18:39

Ahoj, vlastní zkušenost nemám, ale neteř pracuje jako chůva, dělá to jako osvč (tedy myslím že jo).
Vím že nepracuje pod firmou, přivydělávala si tak už na gymplu, teď si dává dva roky,,voraz" a maká právě jako chůva. Párkrát jsem s ní o tom mluvila, naplňuje jí to, baví. Dělá to ráda, hlídá už určitý okruh dětí (asi 5ti rodinám v Praze), v podstatě každý den někomu, v určité hodiny. Ona má děti ráda, má k nim ten správný,,pedagogický" vztah, prostě to s nimi perfektně umí, nenásilně, zároveň je i svévolně učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
30.8.17 18:49
@Vanilková Kecalka píše:
Zdravím, je tu někdo, kdo pracuje jako chůva. Popřípadě, kdo nechal školy, protože ho tato práce naplňovala? Jste spokojení? Rozhodli jste se správně?

Ahoj, ja hlidala po MD dve princezny. Obcas to byl narez. Protoze mymu bylo 3,5 a holkam 2,5 roku a 7 mesicu. Jeste jsem jim uklizela a tak.. Hlidala jsem dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
30.8.17 19:28

Já pracovala a od října znovu hodlám pracovat jako chůva. Děti mám ráda, moc se mi líbí jejich pokroky. Naplnuje mě to. Nejradši jsem, když můžu pečovat o dítě již od miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
30.8.17 20:06

Take jsem si tak privydelavala pri studiu, jeste pred detmi. Ted mam vice vlastnich dětí a uz bych pro zadnou rodinu nemohla ani nechtela byt casove flexibilni a dostupna kdykoliv, pri nemoci, v noci. A ano, naplnovalo me to. V budoucnu bych chtela pracovat jako chuva ve skolce u dvouletych dětí. A to i presto, ze s dvouletymi detmi ve skolce nesouhlasim a sve bych tam nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
30.8.17 21:28

@Jana206 Prosím, jaká je potřeba kvalifikace, aby člověk mohl dělat ve školce chůvu u dvouletých dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
30.8.17 21:39

@Michalka80 Kvalifikacni studium pro chuvy do predskolniho zarizeni, stoji asi ctrnact tisic. Je to na 9 měsíců a je tam i praxe. Nebo jen zkouska profesni kvalifikace, stoji asi ctyri tisíce. Pokud ale nejsi z oboru a nemas vystudovanou nejakou pedagogickou skolu, pravděpodobně to nezvladnes. Hledej v sekci celoživotního vzdělávání pedagogickych fakult, VOS nebo SS pedagogickeho smeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
30.8.17 21:42

Nebo je to ted samostatny maturitni obor na strednich pedagogických školách. Chuvy by mely byt lépe placene nez asistenti pedagoga, predpokladany rozmach v roce 2020,kdy by mely mit dvouleté deti právo na misto ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
30.8.17 23:46

Omlouvam se, vymazala jsem citlive udaje ohledne meho vzdelani

Příspěvek upraven 01.09.17 v 19:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.17 11:14

Nemyslím si, že je nutné pedagogické vzdělání. Hlídám děti již 8 let a naopak si mě nemůžou vynachválit. Jde o cit, buď ho máš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
31.8.17 11:32
@Vanilková Kecalka píše:
Nemyslím si, že je nutné pedagogické vzdělání. Hlídám děti již 8 let a naopak si mě nemůžou vynachválit. Jde o cit, buď ho máš nebo ne.

Vidím to podobně. :palec: Já mám certifikát profesionální chůvy, ale pedagogické vzdělání také nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
31.8.17 13:43

Já hlídala rok 2 děti, jedno školkové, druhé prvňák a mám obchodku. Bavilo mě to také moc, jen kdyby to nebyli takový spratci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.9.17 18:15

Dotaz pro full-time chuvy

Mohu se, prosim, zeptat vas, ktere pracujete (pracovaly jste) jako chuvy na plny uvazek - 1) kolik hodin mesicne jste odpracovaly a jaka byla odmena? 2) Zda jste mely od rodiny benefity navic v podobe 13. platu, jednorazove „odmeny“ za celorocni snahu, zaplaceni Vasi soukrome dovolene, hrazeni utraty za telefon, poskytnuti automobilu + hrazeni pohonnych hmot pro soukrome ucely ci nejake jine benefity navic z vlastni vule rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.9.17 18:49

@žebýrko Ja jsem si tak privydelavala jako studentka, ale moje příbuzná dostavala benefity v podobe prémií za hlidani vecer a v noci, poukazky na masáže a různé sluzby k Vánocům a narozeninám. Soukromou dovolenou, telefon a automobil ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.9.17 18:58

@Jana206 dekuji za informaci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie