Pracující single mama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
191
17.11.24 14:37

@dickys Kdybych dojizdela, uvidim syna spat. Rano a vecer a ja bych nespala nikdy.

Od nas se v zkme dostat znamena vstavat ve 4 v noci, jit nastartovat, skeabat auto a pak se modlit, ze se vyhrabu. Ani autobus tu nejezdi.

Prvni vetsi mesto mame 30 km. Ja proste sama nevim. Vidim myho brachu jak dojizdi do prace a ve 23 letecb vypada na 40. Zuby nehty tu zustava proto, ze ma dum dostat.

Ted se sem nastehivala jeho pritelkyne a z pani ucitelky se stala skladnice s minimalni mzdou. Vzala tu jedinou praci, ktera je v okoli.

Byla jsem se tam minuly tyden podivat, ze to teda vezmu. Ale je to sileny. Prace od nevidim do nevidim “protoze se neridime pracovni dobou a nasmlouvanym mnozstvim.” Takze bych na 5:00 musela stat prevlecena u masin a koncila bych nekdy ve 3 + vikendy pravidlene prislizba a to mi zase mije mamka rekla, ze vikendy vhce mit volny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
17.11.24 14:52

Vzala bych práci v oboru ve městě. Taky dojíždím denně 50+50 - chvilku to zvladneš. Chytneš se ve městě a až opadne školkové furtnemocné období, které překleneš s pomocí mamky, tak ho dáš ve městě do školy, nebo už do předškoláků a už budeš mít možnost si ve městě najít podnájem, nebo do té doby někoho potkáš :wink:
Navíc kroužky, a další možnosti pro syna budou asi taky lepší ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
17.11.24 14:53

Já bych se asi přestěhovala. Stejně tam nechceš zůstat. Neměla bys možnost u zaměstnavatele třeba bydlení? Třeba Nemocnice Motol nebo Hořovice mají vlastní školku i nabízejí možnost bytů. Nevím tedy jak s tvým oborem, já ve zdravotnictví nepracuji. Mám podobné staré dítě a nedokážu si představit být přes týden bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
17.11.24 15:14

@Verkahal Uprimne, taky si to nedokazu predstavit. Na druhou stranu jsem kd jeji narozeni mebyla bez nej dyl nez dve hodiny. Muj zivot zadny. Nevhhci byt vycerpana a frustrovana maminka, ale vesela a energicka. Jenze uz se v posledni dobe citim vyhorena.

Snazim se malemu to delat krasny. Vyrabime spolu, chodime ven, vezmu ho do herny. Ale proste sama v tom nemam zadny zivot. Me bavi byt maminka. Jen by to chtela 5% casu i oro me. A moc dobre vim, ze ted jsou kravicky, les a piskoviste super, ale za par let to bude maly prozivat stejne jako ja, segra a bracha. Uz jsme nase prosili, aby dum po smeti dedy prodali (babicka umrela v dubnu, deda je stale nazivu, ale v prisernym stavu.) oboje moji prarodice byli a jsou despoti. Cely detsvi jsem tu byla izolovana a bala jsem se chodit i ze skoly, co zase bude doma za dceny. Nasi ale z nejake podivne ucty maji pocit, ze tento dum opustir nemuzou.

Ja to tady uprimne nenavidim. Jsem strasne vdecna, ze mame teplo, jidlo a rodinu. Ale moje mamka je z oece o dedu a babicku nervove labilni. Krici po mne k za to, kdyh maly dele olace. Nebo kdyz mu cistim zuby. Nesmim si varit, prat. Vse je v jeji rezii. Vcera jsem sazela podzimni teuhkkky a ona me servala, ze jsek se ji nesla zeptat, jetsli muzu.

Nic tu neni skutecne “moje”. Nikoho tu nemam. Ja malyho nechci opautir, ale v posledni dobe moje matersky pudy prevazuje ten zivitelsky pud. Ze nemuzu byt jen mazlick maminka. Jsem zivitel rodiny. A samozrejme ze se ve mne tyhle dve role perou. Strasne.

Mam navic obrovsky sirokou rodinu, ale rodice to dopracovali tak, ze s nami nikdo neni takrka v zadnem konatktu. Mam proste jednoho jedinyho cloveka, kterej je ochotnej mi hlidat a to je moje mama. Takze at se odstehuju kamkoliv, malej hude muset zvladat byt ve skolce, s chuvou atd.

Cim vic se mi blizu konec rodicaku (mam psolednich 5 mesicu), tim se ta frustrace zvetsuje. Cele dva roky se v okoli rozhlizim po praci. Ale kdyz se zazrakem misto naslo, bylo to v dobe, kdy jsem maleho jeste plne kojila a to jsem nechtela obetovat. Jasny, ze bych chtela byt maminka, co vodi do skolky, vecer uklada, cte pohadky.

Ale nikdo za me ucty nezaplati. Az maly dojde, ze chce prvni kolo, potrebuje veci do skoly, bude to moje penezenka. A taky je mi ores 30. Uz nemladnu a zahrabat se dalsi rok dva nekde tady do fabriky mezi bezzuby lidi jen se zakladnim vzdelanim…. Nejsem frfna. Delala jsem servirku, umyvala nadobi, delala u pasu. Ale ted uz toto nechci. Chci dobrou praci a tomu odpovidajici plat. Do svyho vzdelani jsem tolik investovala… casu a penez. Jedla jsem suchy rohliky, abych mohla vhodit do skoly. Toh dobou ki nasi nepomohli.

Nezalezelo jim na mem studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.11.24 15:25

Prosím tě a jaké máš přesně vzdělání a co chceš u těch zubařů dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
17.11.24 15:30

Já bych se víc soustředila na vydělávání peněz. Zvlášť pokud máš ten luxus v ochotné a plně hlídající babičce. Peníze ti dají svobodu. Navíc to bude jen dočasné, než seženeš dobrou školku apod.
Já jezdím na služebky 2× v měsíci mimo ČR- Východní Evropa, po 5 dnech. Po-PA. Někdy odlítám už v neděli a přílet je až v sobotu. Vůbec mi to nevadí, ono je to taky fajn si zažít ty bezdětný rána, ksy jedinou mojí starostí je vypravit sama sebe.
A také jsem samoživitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
17.11.24 15:37

@smile_xxx odpovedela uz vyse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
17.11.24 15:39

@smile_xxx toto resit nechci. Ptam se vecne na zkusenosti single matek s praci mimo domov. Nechci resit alimenty, ani diskutovat, jakou mam Vs, diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.11.24 16:35
@Veronica Pika píše: Více

Tak jsi neměla tu svoji VŠ a možnosti s prací vůbec zmiňovat. Mimochodem ta uživatelka, která tu píše o služebních cestách a tom, jak je to fajn, tak její děti tím psychicky trpí, to se jaksi opomněla zmínit.
A to, že ti tady na to nikdo obšírně neodpovídá, že bys měla nechat děti po až pá samotné, to bude tím, že to každý považuje za nesmyslný úlet a každý se tu snaží spíš řešit, jak vyřešit stěhování a péči o dítě jiným způsobem. Ono totiž říct o VŠ v nějakém oboru, zmínit práci u zubaře, kde každý ví, že instrumentářku může dělat člověk s krátkým kurzem a plat je tomu přímo úměrný, takže spíš nic než moc, tak je celkem logické, že to lidi zajímá, protože bez znalosti věcí ti těžko někdo poradí.
A ne, nechat dítě u matky není možnost, kterou bys měla zvažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.24 16:42

No já mám tu zkušenost jako „odložené“ dítě k prarodičům. Tzn přes týden u babi s dědou a na víkend domů. A to jsem byla o něco málo starší než Tvůj klučík a rodiče to taky udělali z existenčních důvodů a ne nebylo to pro mě dobrý, pro moji psychiku, pro můj vztah s matkou, pro moji stabilitu a sebehodnotu. Takže za mě stěhovat se jen společně a teď si proto vytvořit co nejlepší podmínky.

• Citovat
  • Upravit
6396
17.11.24 16:54
@Anonymní píše: Více

Zas na druhou stranu, jak by ti bylo, kdyby tě rodiče neměli jak zafinancovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
17.11.24 16:57
@Dollorres píše: Více

V dnešní době v České republice snad lidi hlady neumírají. Však máme příspěvky na děti i bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80079
17.11.24 16:57
@Veronica Pika píše: Více

no tak uvádíš tu, že chceš pracovat na zubním, zubní instrumentářky mají minimální plat, a zubařka asi nejsi, to bys nedělala servírku,
a nemůžeš dojíždět 15 km? :zed: a na zubním se nezačíná v 6, jak ty píšeš - tak jako se pak nediv, že ti tady dávají upřesňující dotazy, trošku je to, co píšeš zmatené a trošku nesmyslné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí