Pracující single mama
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kocourGarfield jenze my nejsme rodice. Ja jsem 1 rodic. A to je -50% penez, hlidani, pomoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj tata byl v tomto veku pracovne vzdy 3 mesice v Rusku. Pak doma a zase jel. Ja jsem to chapala. Normlane mi rekli, ze potrebujeme penize.
A to nebyli facetime a vsechno. Nemohli jsme si volat, jest jsme nemeli mobil.
Ja jsem podle moji mamky uzkostna a prepecujici matka. Kojim, nosim, venuju se. Vozim na plavani a vse.
A je sranda se dozvedet, he jsem vlastne krkavci matka, ktera chce opustit chudaka dite, sby si mohla jit do prace…
Holky diky vsem, ktery mi jakztakt teochu rozumite a chapete me.
Ja myslim, ze nejdulezitejsi pro dite neni mama, ale stastna mama. A nejsem stastna, kdyz se v obchode divam na tampony a premyslim, jestli si ne muzu dovolit a nebo radeji vydrzim jen s kaliskem.. realita. Fakt nechci moc. Jen mit penize na zakladni veci. Nemuset skemrst u rodicu a tahat penize z byvalyho. Tomu jsem psala o psrispevek 500 Kc na boticky za dva roky 1×. Rekl mi, ze schbalne kupuju ty drahy a proste ki jic nedal.
Pravnicka mi rekla, at ho neprudim, jinak si vynuti kontakt s jeho matkou. Mame soudni dohodu, protoze jeho mama je psychicky nestabilni. Pokusila se skocit pod vlak, bere leky. Mq deprese. Odmitam jim ho davat na hlidani. Takze se snazim, dle rady pravjicky, neprudit. Drzet hubu a radeji si to zaridit jinak.
Mam pocit, ze nikdy clovek nemuze byt dobry pro vsechny. Pro moje rodice jsem slaboch, ktery nedokaze vydelat penize. Pro Vas krkavck matka. Znovu se mi potvrdila teorie, ze diskutovat anonymne s lidmi je hra o dusevni zdravi. Takze ukoncuju diskuzi.
A
nebojte, malyho do babyboxu nedam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronica Pika píše: Více
tím hůř pro dítě, opustil ho otec, a ještě ho opustí matka,
on to přežije, ale odcizí se ti, babička mu nahradí matku, bude přebírat její názory, její myšlenkové pochody, její výchovné metody, navíc všechny děti, hlavně chlapečci, které vychovala babička a které znám, jsou tak trochu divné- prostě to stáří ob generaci je tam znát, ty děti se pak pořádně nezačlení do kolektivu
ale ty jsi rozhodnutá, tak udělej, jak myslíš - napiš pak tak za 10 let, jestli to bylo dobré rozhodnutí,
a pozor - jsem matka samoživitelka od počuraného testu, do 6 let dítěte alimenty 1500,– a ještě vynechával platby
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Seš hloupá, no, bohužel. To je fuk, jestli ho šoupneš do babyboxu, nebo necháš na vsi, odkud jsi chtěla stejně zdrhnout. Nám to tu vyargumentovávat nemusíš, ani doma synovi, on to taky pochopí čistě bez těch omáček. Znáš, to, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga zajimavy…a presto nemas empatii. Ja jsem nerekla, ze by me maly mevidel po-pa. Mozna bych se mezi smenami (doufam) dostala 2-3× tydne na otocku domu.
Ja nevim. Ve Francii je materska 6 tydnu? 8? A presto nemaji takovou kriminalitu, sebevrazdy u mladistvych, maji vyssi procento uspesnych manzelstvi a dokonce VS vzdelani….
Mozna to neni o kvantite, ale kvalite toho casu. Ze kdyz uz s ditetem jsem, necumim do instagramu, ale venuju se.
Ja mam asi v tomto fakt sebevedomi, ze syn by to dal. Asi zalezi na povaze. Ale ja mam doma totalne energeticky explodujici sopku plnou pohybu, kriku, vesele nalady. Syn miluje novy mista a lidi. Niceho se neboji. Nestydi se. Tu skolku na dve dopo tydne dava jako malinu a pochvalujeme si to. Na v te dobe pisu clanky v kavarne pod skolkou a jsem nadosah. Preci jen mu ne 2 a 7 mesicu.
Jo, v zari bych si maleho vzala do mesta k sobe. Pracovni dobj bych si po zlusebce domluvila, zajela se s kolegyni na protosmenach, nasla skolku, popr. hlidani. Jakoze ja bych nesoudila zadnou maminku, ktera se rozhodne pracovat.
Kdybych bylq kadernice a mohla si zvat lidi domu, nebo kdybych mohla delat prekldy z domu, nikdy bych neuvazovala o takove zmene.
Holt jsem se dala na profese, ktere se h domu jaksi delst nedaji.
A pokud proste nenajdu v okoli praci (jakoze tady krom te fabriky opravdu vuuubec nic neni, firmy pozavirane; jedina zubarka odesla do duchodu a jeji dcera, co to mela prevzit si udelala 4 dite), tak mi nic jineho nezbude.
Krome toho. Synovi je 2 a neco. Mluvi, chodi na zachod. Vedeme spolu debaty o prirode, o vecech. Kdyz jsem sla na praxi, noŕamne byl scholny roct, he maminka jela vlakem do prace a priveze mu bonbonky.
Neni to kojenec. Prvnou citovou vazbu jsme si vytvorili. A tusim, ze na tom se vubec nic nezmeni. Kvaltni cas si s nkm udelam vzdy. Ziju jenom pro neho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx Moct mit dote je jeho pravo, ne povonnost. Nikdo mu nemuze prikazat si dite brat. Nestoji o neho. Takze mu ho logicky nedam. A nebudu se doprosovat.
Ano, moje mama me nerepaketuje. Ovsem synovi bonbonky a Tv vyhovuje
. Spatny vztab s mou mamou nemam kvuli synovi. K synovi se chova pekne. Ma vyhrady ke mne. Nesplnuju jeji dokonaly zivot matky a manzelky. Byla jsem jeji duvod, oproc se musela usadit a nejit na VS. Podvedome mi to dava cely zivot sezrat. At bych udelala cokoiv, bidky nebudu dost dobra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronica Pika
ne, nemám empatii, protože vidím, jak mé dceři chybím, když nejsem doma, a to je jí 8,
od března pracuji ve 3směnném provozu, takže mě vždy každý 3. týden od pondělí do pátku nevidí, když mám odpolední, a brečí večer babičce při usínání,
a je to také jinak dítě aktivní, plné života, veselé, akční,
v říjnu jsem byla ještě 4 dny na welnesu dámské jízdě a to už byl úplný konec, plakala doma a nedalo se jí domluvit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no takže dopustíš, že dítě bude 5 dní v týdnu na televizi a k tomu křoupat bonbónky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga nikdy bych di neodjela na wellness a nenechala dote doma, kdyz nemusim. Jsem jeho cely svet; takze zabavu nam olanuji spolecnou. Vcera lampuonak a ohniva show, divadylko; hernicku….
Za ty necele 3 roky jsem nikde sama nebyla. Vidis. Kazda mame priority jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronica Pika a začínáš psát demagogii, ano ve Francii je mateřská 8 týdnů, ale to neznamená, že jdou ženy za 8 týdnů do práce, jsou normálně s dítětem doma, akorát jim stát neposílá žádné peníze, jako u nás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga “dopustim” …
hele…neni mi to prijemny. Ale jako zubni sestra mu domluvim slevicku ma krasny klapacky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Zeny tam chodi do prace. Protoze ani ve Francii se na talir nedava vzduch a ucty ne neplati dobrym slovem:
Onehdy o tom mluvil psycholog v poradu 13 hrichu rodicvostci. Matky jsou do prace. Presto vazby pevne a deti spokojene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no twl, ty to umíš dobře obracet, já jsem s dcerou byla každý den až do letošního března, kdy mám novou práci, takže jsem s ní byla denně 7 a půl roku, a na ten wellness jsem jela letos, kdy má dcera 8 a to jsem netušila, že to bude takový problém,
ty chceš utéct od dítěte 2,5letého každý týden na 5 dní - to je sakra rozdíl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit