Dlouhodobé bydlení v podnájmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych asi začala řešit nějaké spoření na důchoe, jestli se bojíš, jak budeš vycházet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tayen
Já už mám, ale můžu vkládat max 500-1000 měsíčně, říkám si, za dvacet let jakou to bude mít hodnotu vůbec ![]()
- Citovat
- Upravit
Milion bych použila jako základ hypo a koupila si svůj byt. Pořád je to nejlepší investice a hlavně, z čeho budeš platit nájem v důchodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien
Jako tady jsou byty 1+1 na ceně 3 miliony a výše, hypotéku na dva miliony mi nedají ani náhodou a tu by jsem. nesplatila ani do důchodu…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Proč bys jí neměla splatit? Vždyť už hodně let vychází splátky hypoték levněji, než nájem ve stejné nemovitosti. A co bys musela mít za výplatu, abys s milionem v kapse nedosahla na dvě mega hypo? Ty příběhy na emiminu jsou fakt čím dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak 1+1 by ti stačilo a se splátkami na tom budeš +- stejně jako teď. Vždyť v důchodu budeš platit tržní nájemné, kde na to vezmeš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych si hypotéku a koupila si malý byt. Jak potom z důchodu (který bude kdoví jak velký) budeš platit tržní nájem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik u vás ve městě stoji malý byt? Pořád si můžeš vzít hypotéku na 20 let + milion ti bude na 20% ceny nemovitosti stačit?
- Citovat
- Upravit
No tak to asi zkusím nechat si spočítat..1+1 je tady od 3 milion výše…plus to budou energie, fond oprav atd..dcera má 7..ale zkusím si to nechá spočítat u banky…díky…
- Citovat
- Upravit
Tak energie platis at jsi v najmu nebo ve svem. Kolik ted platis najem za to 2+kk?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji finančního poradce. Ten to propočítá a nejde nejlepší banku. A přemýšlela jsi o přestěhováni třeba za město nebo kousek dál, aby to bylo zvládnutelné na dojíždění do práce, školy k ex? Nebo malý skromný baráček se zahrádkou. Pokud se nebojíš práce, mohla by sis vypěstovat zeleninu, ovoce nebo nějaké zvíře, slepice, králík… A pak na důchod ideál. ![]()
- Citovat
- Upravit
@1Janinka1 píše: Více
No twl nějakou barabiznu s havětí někde na Vystrkově na starý kolena
to je teda rada za všechny prachy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec mimo město, nechci, aby se pro malou něco měnilo, má to teď kousek k tátovi i pěšky, má tady kamaradky, kroužky, školu, dědu, babi…za byt 2kk platím 15000, ale 5000 mám příspěvek, takže 10000…splátky by mi při hypotéce na dva míče vypočetli na 20 let cca kolem 12000, plus k tomu inkaso měsíční…což je dost za 1+1…na druhou stranu, pocházím odjinud a neříkám, že tady bych chtěla zestárnout až bude malá dost velká…nemám tady žádné vazby…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chtěla by jsem se vypovídat spadnul na mne nejaký splín
je mi 42 a před dvouma rokama jsem se rozvedla, nemilovala jsem manžela a už jsem s ním nechtěla být, on rozvod nechtěl..u rozvodu sme se dohodli na péči o dceru týden/týden, ofiko ji mám v péči já, ale slovo držím, vycházíme si hodně vstříc, je to jeho jediné dítě, jiné mít nemůže…a teď, co mne trápí…po rozvodu jsem chtěla jen peníze, které jsem do bytu investovala, byli to peníze, které jsem dostala od bráchy jako vyplácení za byt po rodičích na Slovensku…bratr si nechal být nacenit na nejnižší částku, vyplatil mi možná tak třetinu, ano věděla jsem, že byl vychcanej jak díra do sněhu, ale já se prostě nedokážu hádat kvůli penězům, mám jen jeho a je to jeho svědomí ne moje…peníze jsem manželovi dala na vyplacení hypotéky s tím, že mně pak napíše jako spoluvlastníka…jenže do toho přišlo těhotenství, dcera, nijak sem to nehrotila, neměli sme se v plánu rozvádět a já věděla, že ten byt dcera stejně jednou zdědí..takže přišel rozvod, vyplatil mi investovanou částku +- nějaké další náklady, být nabyl před manželstvím, hypotéku splácel sam, já se kvůli dceři nechtěla pouštět do žádného sporu, i díky tomu to snášela úplně v pohodě, sme s ex kvůli dceři denně v kontaktu, veškeré informace si předáváme, řešíme spolu…bydlím s malou v pěkným podnájmu, na účtu mám milion se kterým ale nevím co udělat, protože bydlíme v krajským městem, kde si za to nekoupím opravdu ani garsonku…říkám si, že malá bude v pohodě, ex na ni lpí, vím, že ji vše nechá co bude moct, ale jaké mám vyhlídky já? Podnájem do důchodu, protože mi vyhovuje žít sama, max mít milence a pak pod most nebo se modlit za duchodak..nebo ten milion investovat, ale kam, mám strach, protože jsem už jednou přišla o 200000 a to mi radil vystudovaný finanční poradce z rodiny
o muže nouzi zatím nemám, ale neumím si představit s někým ještě žít v jedné domácnosti…napadlo mne ale, že mi nic jiného asi nezbyde nakonec…ano, vím, že jsem mohla mít peněz víc, ale já to neumím, neumím se hádat kvůli penězům no
moje chyba a nikoho z toho neobviňuji…práci mám takovou, že v pohodě zaplatím 2kk, něco malinko ušetřím, ale nic velkého, spíš kdyby mi něco odešlo, nebo dlouho marodila třeba…takže mám sice milion na účtu, ale co s ním do budoucna? Jaké mám vyhlídky? Omlouvám se za délku, ale nemám se úplně komu sverit
popř. anonym
Příspěvek upraven 22.10.24 v 09:47