Pracující single mama
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák píše: Více
Ona chce odtamtud pryc, proto si dava irelevantni argumenty, proc to udelat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celou diskusi jsem nečetla. Já bych při tak malém dítěti vzala i tu špatně placenou práci doma. U nás jedna také měla dvě děti a byla na ně sama. I když měla také VŠ, tak dělala uklízečku. Aby mohla být s dětmi doma. Pak, když děti začaly chodit do školy, tak si našla odpovídající práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušenost nemám, ale asi bych to udělala tak, že bych teď vzala jakoukoliv práci a šetřila. Pak bych začala hledat práci v tom větším městě a zároveň s tím řešila školku. Přestěhovala bych se pak společně i se synem. Píšeš, že syn chodí do mateřského centra. To ho dovážíš jak daleko? My také žijeme v dál od civilizace a už jsem i jeden čas přemýšlela, kdybych si nenašla jinou práci, že bych se nechala zaměstnat v dětské skupince nebo školce, kde by byl i syn. Nenechala bych syna přes týden beze mě…můj by to teda ani nedal, brečel by…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to taky vnímám tak, že chceš za každou cenu pryč.
Všimni si rozporů, co píšeš, v prvním příspěvku je matka nemožná, v dalších pečující k vnukovi.
Opravdu to nedělej, dopadne to tak, že kluk bude po tobě tesknit, brečet a pak si zvykne, že jsi pryč a upne se na babičku, bude ji brát jako maminku.
Až k tomu dojde, nesmíš jí pak zakazovat kontakt.
Kluk by se mohl sesypat.
Já jsem v tomhle věku hlídala vnouče hodně kvůli covidu a k tomuhle došlo.
Naštěstí my dospělí máme všichni výborné vztahy a nikdo mu nezakazuje, že u mě chce být pravidelně celé víkendy.
- Citovat
- Upravit
@Theli píše: Více
to mateřské centrum mě také zarazilo, bydlí v horách, kde nic není jen hnůj za barákem a les, není tam zaměstnání, nedá se odtamtud v zimě vyjíždět - ale je tam mateřské centrum??? to není ani v každém menším městě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Jo, navíc práci ještě nemá ale má už všechno spočítané a už ví, co by se jí vyplatilo/nevyplatilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna píše: Víceže, některé ty výroky jsou protichůdné a hlavně ví, že nemůže zůstat doma, nemůže dojíždět, teď dítě 2,5 leté kojí, pořád s ním chodí na nějaké akce (kam? když bydlí na konci světa?),a z toho ho nechá naráz samotného s babičkou,
nejdříve byla civilizace od nich 15 km, ke konci už 50 km
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Theli píše: Více
Ano, udělala bych to podobně. Jak jsem psala v úplně prvním příspěvku této diskuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Nepsala někde, že je z ČSM vrchoviny? Nebo se pletu? Tu mám tedy fakt hodně projetou na kole a prochozenou a dost by mne zajímalo, kde tam je místo s civilizací 50 km daleko. Ani těch 15 nevěřím. řekla bych další pohádka při pondělku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše: Více
já také, ale tyto rady se Veronice nelíbí, ona prostě chce pryč, pryč, pryč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše: Více
také si myslím, že to zveličuje, aby si obhájila to, že na několik měsíců odjede a nechá kojeného syna babičce - základ bude pravdivý, a pak už to je opravdu pohádka, navíc dává kluka do mateřského centra - že by ho vozila těch |50 km? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše: Více
Nebo jak tam píše, že bydlí v horách. Vždyť takové to na Vysočině není. Taky by mě zajímalo, kde přibližně bydlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Za mě spíš nechce dělat práci “ pod úroveň “. Navíc psala, že v minulé práci měla 36 btto, ale jako argument uváděla náročnou pracovní dobu často do večerních hodin. To by stejně s malým dítětem dělat nemohla, pokud nemá hlídání. Kolik je tedy pal reálná mzda?
Náklady na bydlení ve městě ![]()
Navíc tam bude na to dítě sama. Tady zřejmě by sice za minimální mzdu, ale mohla mít k ruce tu babičku.
Protože ve chvíli kdy začne směňovat, nebo dělat 12 hodin, tak ten kluk bude u babičky minimálně do začátku školní docházky.
Příspěvek upraven 18.11.24 v 13:21
- Citovat
- Upravit
A kde bude makat od nevidím do nevidím? A to dítě od září dá kam? Nepsala nic, že si najde k nové práci třeba ještě brigádu.
Psala o nové práci, která není v místě bydliště, ale 50 km daleko, což nezvládne každý den s dojížděním.
A pokud od září bude v tom městě sama na dítě docházející do školky, tak zřejmě musí tedy mít takovou práci ( už nyní ), aby to zvládal i s tou školku ( teď musí přežít zkušebku jak psala ). Čili třeba v nemocnice asi moc nehrozí - pokud to nebude řešit firemní školkou, protože od září nebude mít hlídání.
Jako chápu, že chce tvořit rezervy, ale pokud je neutvoří ve chvíli kdy má RP a měla by dojíždět + platit ještě ubytování …
Tak tam asi super prostor na super rezervy není.
Mluvila o prvním aute pro dítě, lyžáku v 7 třídě, atd…
Když jsem ji doporučila, dojíždět, tak by to finančně nezvládla už.