Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dámy, doporučily byste mi prosím :
: šetrný a při tom účinný a levný prací prostředek
: přírodnější alternativu aviváže?
Moc děkuji!
Místo aviváže ocet nebo kyselina citronová. Na praní kokosové mýdlo a sodu. Obecně jsou prací prášky účinnější než gely.
Avivaz nepoužívám, levnejsi praci prášky ma fajn třeba dm tu jejich znacku, nebo mám teď z Lidlu (formil se myslím jmenuje) a některé dokonce voni, že ani není třeba ta aviváž. Ale pere to slušně.
Zatím jsem neobjevila nic levnějšího než Ariel. Velká krabice stojí kolem 250,– a peru s tím dva měsíce a víc a to u nás jede pračka skoro nonstop. Prášku stačí trochu, aby bylo prádlo čistý. Levný prášky jsou míň účinný a ve finále přijdou dráž. Místo aviváže dávám ocet.
Ten ocet používáte úplně obyč lihový či nějaký speciální ( jablečný / jiný )? ![]()
@ProfZav píše:
Místo aviváže ocet nebo kyselina citronová. Na praní kokosové mýdlo a sodu. Obecně jsou prací prášky účinnější než gely.
Fakt jo? Do teď jsem si myslela opak, kvůli ceně ![]()
@mackA159 píše:
Fakt jo? Do teď jsem si myslela opak, kvůli ceně
Jakože jsou gely dražší, tak jsou účinnější? Nebo jak to myslíš?
Peru bez aviváže, to je nejlevnější.
Zatím mi vyšel jako nejlepší palmex, když jsou fleky, předeperu žlučovým mýdlem. Z ostatních prášků se nám dělají exzémy. Cenově vychází v akcích výborně. A začala jsem ho dávat míň, přímo do bubnu a prádla tam dávám taky míň. A peru líp ![]()
@ProfZav píše:
Jakože jsou gely dražší, tak jsou účinnější? Nebo jak to myslíš?
Presne
@mackA159 Prášek je vždycky mýdlo (nebo nějaká mycí složka), soda na změkčení vody a pak případně nějaká vůně, na bílé se přidávají bělící složky a podobně. V gelu jsou složky se stejnou funkcí, ale musí se převést do tekutého stavu plus tam musí dát konzervant. To jsou výdaje navíc. Proto stojí víc. Teda to je moje domněnka.
@Mantisa píše:
Ten ocet používáte úplně obyč lihový či nějaký speciální ( jablečný / jiný )?
Jj obyč