Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
chodíme v čt 9.30. ještě s kamarádkou. zatím další aktivity mimo plavčo a cvíčo neplánuju, protože se musím učit do školy a tak toho teď mám hodně.
Ahoj, mam trošku jiný dotaz, ale nechci kvůli tomu zakládat novou diskuzi, tak jen obnovuji…
V poslední době přemýšlíme o koupi bytu - zrovna se mi líbí jeden v Bohnicích, můžete mi říct, jak se vám tam bydlí? ![]()
Co se vám tam líbí/nelíbí? Chybí vám tam něco? Jaké tam jsou výhody? ![]()
PS: Asi by se mi líbilo říkat, že bydlím v Bohnicích
![]()
Tak prostě takové panelové sídliště. Místo, kam chodí na vycházky matky s dětma, je právě areál psychiatrické léčebny, což mi přijde dost děsivý…
@Jity-lovies Ahoj, my jsme se přistěhovali nedávno, hledali jsme cíleně v některých částech Bohnic, protože se nám líbily. Pozitiva: hezké, zelené, vybavenost dobrá, nesouhlasím úplně s @kalie, do léčebny chodí maminyk hodně kočárkovat spící / ležící děti, s trošku staršími tak max. na farmu, děsivého mi na to nepřijde teda nic. Jinak pěkné procházky jsou i jinde, minule jsem šla s kočárem dolů a podél Vltavy, bez kočárů se dá jít lesíky tak dolů, do / kolem Botanické zahrady, Velké skály atd., pěšky do zoologické zahrady. Hodně se mi líbí dětská hřiště, pěkná a různorodá, chodíme na několik pold nálady, znám sídliště, kde jsou téměř všechna hřište identická od jednoho dodavatele. Středem sídliště jde cyklostezka / široký chodník, ideální nato, aby se dítě bezpečně daleko od auto učilo jezdit na kole. Dostupnost do centra MHD je slušná, ale pokud byste pracovali na druhé stranš Prahy, tak to potrvá. My jsme s výběrem hodně spokojení. Jedinou kritiku zatím mám, že je tady o hodně méně kontejnerů na nápojové krabice, než jsem byla zvyklá ![]()
@selia Děkuji moc za názor… na druhém konci Prahy sice nepracuji, ale nejblíž to mít také nebudu, ale je pravdou, že ted bydlíme na Proseku, takže se k práci o kousek přiblížím a přítel oddálí, ale to je ted vedlejší
![]()
Měli jsme vyhlídnutý jeden byt, ale už je prý prodaný
inzerát je přitom furt aktuální, teď se dívám na další, ale už to není ono, tak jsem zvědavá, jestli se nám tam byt povede vůbec sehnat ![]()
Ahoj. bohnice jsou moje srdeční záležitost. Narodila jsem se tam a vyrůstala. Dlouho jsme vybírali byt tam, nakonec jsme místo rekonstrukce zvolili novostavbu, tak jsem byla nucena odstěhovat se jinam. Ale má dcera tam chodí do školky a pravděpodobně bude chodit i do školy.. Je tam krásně, hodně zeleně, ZOO i Botanická blízko. Když jsem tam ještě bydlela, dojížděla jsem do práce až na Chodov a nebyl to nijaký problém.
@Jity-lovies S tím dojíždením to ale samozřejmě platí pro cokoliv co není relativně centrum, takže pro paneláky pro všechny ![]()
Byty se teď prodávají hrozně dobře, dýl vydrží v nebídce je ty předražené.
Já jsem z Čimic, tak kromě zmiňované zoo, léčebny, botanické zahrady je fajn bazén Šutka, procházka Bohnickým údolím k Vltavě, rovněž Drahaňské a Čimické údolí. Podél Čimického potoka mají přes léto ovečky a kozy. Potkávám hodně lidí sportovat a na koni procházka se psy a hezké západy slunce
Když se zeptáme někoho od koní jestli jsou z Bohnic, tak pobaveně odpoví, že ano ![]()
Tak kdybys netrvalo přímo na adrese Bohnic, tak Čimice, je to kousek a není to takový panelákov.
Já netrvám přímo na Bohnicích, momentálně hezký byt hledám po celé Praze… v bohnicích to vypadalo nadějně, ale zas z toho nejspíš nic nebude
![]()
@Jity-lovies Já bych radila vybrat několik lokalit a hledat pouze tam. Lokalite je důležitější než byt samotný - ten se dá ještě trochu upravit, a když toho sleduješ méně, budeš rychlejší v reakcích a zvýšíš šanci že skutečně kupiíš (plus nebudeš se zdržovat rozhodováním o lokalite, když v už vybrané lokalitě pěkný byt najdeš).
@selia Na byty se dívám několikrát denně - vždy, když mám chvilku čas… takže mám momentálně přehled snad o celé Praze
![]()
Přítelovi by se líbilo zůstat někde poblíž Proseku - zvykl si tu, v posilovně má kamarády atd…
Mě je to celkem jedno… jsme za jedno v tom, že pokud se nám byt bude líbit a vyhovovat, tak tolik nezáleží na přesné lokalitě.
Ano, byt se dá vždy upravit, ale mám trošku představu, jak by měl vypadat a jsou věci, které upravit nejdou - třeba chci mít obývák s kuchyní dohromady a u toho balkon, jakmile je balkon u ložnice už mi to vadí atd atd… ![]()