Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
pojďte si poradit různé praktické rady a tipy pro domácnost ![]()
například :
*skvrny od ovoce na kuch. lince lze odstranit octem, nebo citronem.
*skvrny na oblečení od čokolády a inkoustu lze dát pryč citronem.
*aby jíška netvořila při zahušťování hrudky, mouku osolíme
*aby se smetanová omáčka nesrazila, přidáme do smetany lžičku cukru
co používáte vy za zajímavosti? ![]()
*tuhé maso změkne při vaření, když k němu přidáme lžíci rumu. V jídle však alkohol není cítit.
Jééé to jsou dobrý vychytávky, skoro žádnou z nich neznám.
Mě zrovna žádná nenapadla, nakoukla jsem že se tady poučím a jak koukám máme skoro na den stejně staré kluky. Nehceš pokecat jak jsou velký a co už uměj ![]()
Aby se nam v koupelne nezamlzovalo zrdcadlo, vycistete ho penou na holeni. ![]()
Nevím jeslti to je zrovna vychytávka
do vody na vytírání přidávám kapku aviváže nebo trochu prášku na praní. Krásně provoní celý byt a zároveň se mi vypere mop ![]()
*zažloutlá místa na vaně či umyvadle odstraníme, vyčistíme-li je kartáčkem předem namočeným do octa
*rezavé šrouby povolí pokapáme-li je coca-colou
![]()
Tak já nutně potřebuju radu, čím umyju a vyleštím sklokramickou desku ![]()
@terinka4444 tu já čistím normálně nějakým odmašťovačem do kuchyně a houbičkou na nádobí, a pak to vyleštím co mám na okna, a je to dobrý.
@terinka4444 píše:
Tak já nutně potřebuju radu, čím umyju a vyleštím sklokramickou desku
já na sklokeramickou desku používám real jemný a vesměs vše vyčistí. jinak taky lze použít čistič na trouby nebo na krbová skla, ale je to vždy napsané na obalu.
@terinka4444 ja mam cistic na sklokeramiku (maji v kazde drogerii nebo i lidlu…) a jde to v pohode dolu. Hlavne nedavat jar, ten dela na sklokeramice neodstranitelne fleky
Skvrny na varných deskách zmizí tak když se na ně nasype sůl a očistí se důkladně kartáčkem, pak opláchneme velkým množstvím vody. Aby se sklokeramická deska leskla tak jí vyleštíme octem
otřeme li vanu směsí octa soli a podmáslí bude se lesknou jako nikdy
skvrny od vody na dřevě zmizí když je potřeme zubní pastou a pak vyleštíme