Praktické rady do domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50186
10.3.13 15:53
@darlene píše:
Holky poraďte prosím, jak vyčistit rychle žaluzie. Díky

To bych taky ráda věděla, když to myju po jedné, tak je to voprus :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2137
10.3.13 15:58

@MUFICE přesně tak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2137
10.3.13 16:00

Ještě se podělím, jak čistím koženkovou bílou sedačku - do vlažné vody nakapu tekuté mýdlo na ruce a sedačku pak vezmu jemným hadříkem. Seačka je pak čistoučká. Tedy čistá vzhledem k tomu, že máme dva malý psy a jendoho kocoura, který s epořád po ní honí. JInak když je nejhůř, tak mám čistič z IKeii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.3.13 16:06

Zaluzie jsem cistila tak, ze jsem je zatahla a vzala zavreny svedskou uterkou. Oni se sice prekryvaji, ale jen malinko, kazdopadne to bylo rychly a ucinny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.3.13 18:43

Žaluzie zavřu na jednu stranu, oluxuju s kartáčkem, to samé na druhé straně, a pak to vezmu namokro švédskou utěrkou z obou stran. Nečistím jednu po druhé, stírám tím hadrem odshora dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
12.3.13 00:03

Ve studni máme docela tvrdou vodu, tak k prášku dávám lžičku sody na praní té jemné. Kašička z kypřícího prášku a vody vyčistí spáry mezi dlaždičkami. Okna meju jarem a švédskou utěrkou a pak nastříkám pomeračovým octem a setřu stěrkou. Pomerančový ocet si dělám sama. Dají se slupky s citrusů jakého chci do láhve a zalije se to octem a za 14 dní si to naleju do flašky a čistím s tím. Nesmrdí to tolik jako samotný ocet. Špatně přístupná místa drbu starým kartáčkem na zuby. Vytírám ve vařící vodě s nějakým saponátem a nemusím díky tomu drbat podlahu pískem. Obrazovku u televize přetřu švédskou utěrkou navlhčenou ve vodě s aviváží(nechytá se na ní pak moc prachu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
23.3.13 18:44

Holky, nevíte některá čím vyprat genciánu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.3.13 20:00

@Týnuše1980 ta se mi postupne vyprala beznym pranim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
23.3.13 20:36

@AniNevim díky, budu doufat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.3.13 21:31

@Týnuše1980 opravdu sla dolu, mozna po nekolika vypranich, i s krasnych beloskvoucich pletenych oblecku, co nesly prat vic jak na 40°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
23.3.13 22:01

@AniNevim no to jsem ráda, máme od toho všechno :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čertičková
9.4.13 14:04

čím vyčistím sklokeramickou desku

Výborný je CIF ale ten bílí:

• Citovat
  • Upravit
10.4.13 13:50

Ahoj, holky, nevíte co na skvrnu od čaje na modrem koberci? Už jsem to čistila Vanishem, octem, kypřícím práškem. Akorát se podle mě ztrácí modrá barva koberce :?, ale flek drží a drží. :-( Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
10.4.13 13:55

Zkus mýdlo s jelenem. Můžeš ho koupit v tetě a myslím, že i v DM. Tím jsem zatím odstranila snad všechny skvrny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
12.4.13 20:18

Pokud občas vaříte, je to i váš problém. Kapičky tuku se z dlaždic odstraňují obtížně, ale pár fíglů pro vás máme:

Nahřejte plochu horkým vzduchem, například za pomoci fénu – a pak setřete papírovou utěrkou.
Na zažloutlé dlaždičky použijte silně koncentrovanou octovou vodu, nebo dokonce samotný ocet – rozhodně pak vždy na konec přetřete jen čistou vodou.
Voňavý a účinný čistič na mastné plochy vyrobíte z 250 ml octa, 125 ml vody a asi deseti kapek esenciálního oleje.
Zašlé dlaždice vyčistíte i kyselým mlékem nebo šamponem na vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný